Artykuły prasowe
Lodowe inspiracje Zielonej Budki na wiosnę i lato 2012
Każdy wie, że najlepszym sposobem na ochłodę w letnie dni są lody. Od dawna wiadomo również, że dzięki zimnym deserom na naszych twarzach gości błogi uśmiech. W trosce o miny i humory Polaków, Zielona Budka poszerza swoją ofertę lodów. Znajdzie się w niej propozycja dla dorosłych jak i dla dzieci.
Królowa wiosennych surówek - Kapusta czerwona z jabłkiem Dawtona
Tradycyjny polski obiad nie może zostać podany bez smacznej i zdrowej surówki. Najchętniej wybieramy te z marchewki, selera, pora, ale równie często wykorzystujemy kapustę.
Wyniki badań dowodzą, że Polacy wciąż spożywają za dużo soli
Wyniki analiz przeprowadzonych na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie w 2012 roku dowodzą, że pomimo zmniejszenia spożycia soli dodanej o 18,4% w gospodarstwach domowych ogółem, Polacy wciąż spożywają codziennie za dużo soli.
Tuńczyk na widelcu, czyli co o tuńczyku z puszki wiedzieć powinniśmy
We Włoszech tuńczyk z puszki jest jednym z głównych produktów na listach zakupów. Włosi cenią bowiem zarówno jego smak, uniwersalne zastosowanie, jak i właściwości zdrowotne. Wiedzą również, o czym należy pamiętać przy wyborze puszki z tuńczykiem.
Słodkie podróże po świecie
Większość z nas nie wyobraża sobie życia bez słodyczy: dostarczają przyjemnych wrażeń smakowych, poprawiają humor, dodają energii, są w końcu idealnym podarunkiem na każdą okazję.
Oliwa Bertolli – skarb toskańskiej natury
Oliwa z oliwek już od zarania dziejów była uznawana za eliksir młodości oraz dobrego zdrowia.Wiedzą coś o tym miłośnicy kuchni śródziemnomorskiej, którzy postawili na oliwę włoskiego pochodzenia marki Bertolli.
Szlachecki przysmak – pasztet z drobiem firmy DROP SA
Fascynacja kulturą oraz kuchnią wywodzącą się z Francji sprowadziła na polskie stoły prawdziwe rarytasy. Największą popularność i uwielbienie wśród szlachty zyskał pasztet, który został okrzyknięty wykwintnym specjałem.
Makaron Tarte firmy Czanieckie Makarony – wspomnienie domowej zacierki
Wśród 5 jajecznych makaronów z oferty firmy Czanieckie Makarony wyróżnia się makaron Tarte - jeden z najbardziej tradycyjnych produktów, przypominający domowej roboty zacierki, przygotowywane przez nasze babcie i mamy.
E.Leclerc laureatem nagrody Retailer of the Year 2011
Podczas najważniejszego spotkania branży retail i FMCG, Poland & CEE Retail Summit 2012, Stowarzyszenie E.Leclerc zostało wyróżnione prestiżową nagrodą Retailer of the Year 2011 w kategorii Hipermarket.
Supermarkety z wyższymi cenami niż w czasie poprzedniej Wielkanocy – wynika z badania cen dlahandlu.
Jak wynika z monitoringu cen portalu dlahandlu.pl, zakup 50 podstawowych produktów na tegoroczny stół wielkanocny będzie droższy o ok. 20 zł.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.
Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Najczęściej czytane artykuły:
Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.
BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.