Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Jakie korzyści przynosi sklepom RFID w codziennym działaniu i dlaczego FEFO to same zyski?

2020-12-03

Jakie korzyści przynosi sklepom technologia RFID w codziennym działaniu i dlaczego FEFO to same zyski - dowiedz się więcej.

więcej »

OSM Piątnica włącza się w akcję #WeźWolneOdRaka

2020-12-01

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska Piątnica dołączyła do akcji #WeźWolneOdRaka. Wszyscy pracownicy Spółdzielni otrzymają dodatkowy dzień płatnego urlopu w celu wykonania badań z zakresu profilaktyki onkologicznej.

więcej »
Boże Narodzenie udane świąteczne dania i wypieki tylko z produktami z Piątnicy, no bo skąd!

Boże Narodzenie udane świąteczne dania i wypieki tylko z produktami z Piątnicy, no bo skąd!

2020-12-01

Boże Narodzenie to wyjątkowy czas w każdej kuchni! Przygotowania zaczynamy dużo wcześniej, planując świąteczne menu – tradycyjne potrawy, których nie może zabraknąć na stole, wypieki, sałatki. Jaki jest sekret doskonałych dań? To najwyższej jakości produkty!

więcej »
Polacy lubią drób i doceniają jego jakość

Polacy lubią drób i doceniają jego jakość

2020-12-01

Spożycie drobiu w Polsce rośnie niezmiennie od kilkunastu lat. Statystyczny Polak zjada około 30 kilogramów mięsa drobiowego rocznie, podczas gdy unijna średnia wynosi 24 kilogramy.

więcej »
Przepyszne desery na bazie lodów Jeżyki, Grześki i...

Przepyszne desery na bazie lodów Jeżyki, Grześki i...

2020-12-01

...Śliwka Nałęczowska polecają się na jesienno-zimowe wieczory

więcej »
Najlepsze na co dzień i od święta: masy do ciast HELIO z naturalnie dobrym składem!

Najlepsze na co dzień i od święta: masy do ciast HELIO z naturalnie dobrym składem!

2020-11-30

Masa makowa z bakaliami HELIO to sprawdzony pomocnik w kuchni podczas każdych wypieków, tak jak masy krówkowe HELIO, które specjalnie na święta – pojawiły się w nowej PREMIUM odsłonie!

więcej »

Kamis kolejny raz pomaga podczas Świątecznej Zbiórki Żywności!

2020-11-30

Pandemia zdecydowanie wpłynęła na nasze podejście do sposobu odżywiania się, zmieniła nasze nawyki żywieniowo-zakupowe, a także wpłynęła na wzrost liczby w trudnej sytuacji życiowej, które zgłaszają się do Banków Żywności o pomoc. Marka Kamis po raz kolejny wsparła Świąteczną Zbiórkę Żywności!

więcej »
Przekąski sezamowe coraz bardziej w trendzie

Przekąski sezamowe coraz bardziej w trendzie

2020-11-30

Czy funkcjonowanie w aktualnie utrudnionej rzeczywistości pozwala dostrzec pozytywny wpływ na branżę spożywczą? Obecna sytuacja może wzmacniać już obecne trendy żywieniowe, choćby prozdrowotność, w które wpisują się przekąski sezamowe.

więcej »
„Małe grzeszki” Polaków w liczbach  – wyniki badania

„Małe grzeszki” Polaków w liczbach – wyniki badania

2020-11-27

Polacy bez wyrzutów sumienia przyznają się do popełniania „małych grzeszków”. Najczęściej podjadamy słodycze i oglądamy się na ulicy za piękną kobietą lub atrakcyjnym mężczyzną.

więcej »
Kalendarz adwentowy E.Wedel czas otworzyć!

Kalendarz adwentowy E.Wedel czas otworzyć!

2020-11-27

Do świąt Bożego Narodzenia pozostał mniej niż miesiąc, który spędzimy na ozdabianiu naszego domu i przedświątecznych obowiązkach. Dla tych, którzy odliczają dni do Gwiazdki, E.Wedel przygotował specjalny adwentowy kalendarz, idealny do dostarczenia chwil przyjemności.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito