Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Smak, który wzbogaca - Glassa Sojowa Ponti

Smak, który wzbogaca - Glassa Sojowa Ponti

2014-10-17

Zarówno zawodowi kucharze, jak i amatorzy gotowania od zawsze przeprowadzają eksperymenty, w poszukiwaniu wyjątkowego i oryginalnego smaku swoich potraw. Tak powstał niepowtarzalny produkt - Glassa Sojowa Ponti, który wzbogaca smak potrawy i stanowi oryginalną alternatywę dla tradycyjnej kuchni.

więcej »
300 lat hiszpańskiej oliwki w polskiej kuchni

300 lat hiszpańskiej oliwki w polskiej kuchni

2014-10-17

Oliwki są obecne w kulturze ludów Morza Śródziemnego od niepamiętnych czasów. Najstarsze przekazy historyczne o uprawie wiecznie zielonych drzewek w Azji Mniejszej pochodzą sprzed sześciu tysięcy lat p.n.e.

więcej »
Grillowanie  na deskach cedrowych

Grillowanie na deskach cedrowych

2014-10-16

Grillowanie na drewnianej desce jest podobne do smażenia na patelni z takim wyjątkiem, że deski mają zdolność do wytwarzania dymu. Ta metoda grillowania jest bardzo dobra ponieważ zapewnia stabilną powierzchnię podczas grillowania a także nadaje grillowanej potrawie autentyczny smak dymu.

więcej »
Wnioski z pierwszego dnia VII Forum Rynku Spożywczego i Handlu

Wnioski z pierwszego dnia VII Forum Rynku Spożywczego i Handlu

2014-10-16

Katowice/Warszawa, 16 października 2014 r. – Trzeba wspierać eksporterów polskiej żywności: dywersyfikować rynki zbytu, chronić przed protekcjonizmem i wzmocnić działania dyplomacji gospodarczej – wynika z debaty otwierającej VII Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2014.

więcej »
Certyfikaty Dobry Produkt oraz Nagrody Rynku Spożywczego 2014 wręczone

Certyfikaty Dobry Produkt oraz Nagrody Rynku Spożywczego 2014 wręczone

2014-10-16

Katowice/Warszawa, 16 października 2014 r. – prestiżowe wyróżnienia dla najlepszych produktów spożywczych oraz liderów branży i wydarzeń wspierających pozytywne zmiany zachodzące w polskim przemyśle i handlu spożywczym zostały wręczone podczas VII Forum Rynku Spożywczego i Handlu.

więcej »
Zamarynuj dynię!

Zamarynuj dynię!

2014-10-16

Śmiało można stwierdzić, że dynia to symbol jesieni - nie tylko ciekawie wygląda, ale też świetnie smakuje. Warto zatem zatrzymać jej walory na dłużej i zamknąć ją wraz z Octem spirytusowym 10% WSP Społem w słoiku, by móc rozkoszować się wybornym smakiem zawsze wtedy, gdy ma się na to ochotę.

więcej »
XIV audyt programu „Doceń polskie” - producenci mogą jeszcze zgłaszać swoje wyroby do oceny

XIV audyt programu „Doceń polskie” - producenci mogą jeszcze zgłaszać swoje wyroby do oceny

2014-10-15

22 października w Krakowie już po raz czternasty obradować będą członkowie Loży Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”...

więcej »
Jak zachować szczupłą sylwetkę po lecie?

Jak zachować szczupłą sylwetkę po lecie?

2014-10-14

Jesień to ważny czas dla naszego ciała. Po wakacyjnym wypoczynku wracamy do codziennych obowiązków i pracy, zmieniając - często diametralnie -nasze dotychczasowe aktywności i przyzwyczajenia. Co zrobić, aby wraz z latem nie przeminęły wakacyjne kształty – podpowiada dietetyk – Halszka Sokołow.

więcej »

Historyczny smak kawy

2014-10-14

Z legendarnych przekazów wynika, że to nie człowiek jako pierwszy posmakował kawy, ale zwierzęta – kozy lub owce, w tej kwestii jednak brak jednomyślności. Dopiero na widok zwierząt ziarnami kawy zainteresował się człowiek, który zdołał z nich przyrządzić aromatyczny napój.

więcej »

Sztuka układania i używania serwetek

2014-10-13

W dzisiejszych czasach mamy coraz mniej czasu – trudno nawet zebrać nam całą rodzinę przy stole, aby zjeść w jednym czasie obiad. Kiedy jednak nadchodzi czas wspólnego posiłku chcemy, aby wszystko było idealnie. Ważny jest nie tylko smak dań, ale również to, w jakiej formie go podamy.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Czy dobrze zamroziłeś żywność po świętach? Czy dobrze zamroziłeś żywność po świętach?
Sprawdź, na co warto zwrócić uwagę.

Pistacjowe propozycje w zimowym menu Starbucks® podbiją serca! Pistacjowe propozycje w zimowym menu Starbucks® podbiją serca!
Nowy rok to świetna okazja, by odkryć coś nowego. Zimowa oferta Starbucks® z pistacjowymi smakami z pewnością zachwyci! Od 7 stycznia w kawiarniach pojawią się limitowane Pistachio Flavour Latte oraz pyszne pistacjowe wypieki!

HELIO sponsorem głównym imprezy charytatywnej „Muzyka nie wyklucza” HELIO sponsorem głównym imprezy charytatywnej „Muzyka nie wyklucza”
Z radością informujemy, że marka HELIO została sponsorem głównym wyjątkowego wydarzenia charytatywnego „Muzyka nie wyklucza”. Celem projektu jest wsparcie osób z niepełnosprawnościami oraz promowanie integracji i równości poprzez sztukę.

Świąteczne dania w ekspresowym tempie z bakaliami BackMit
Przed nami Święta. Czas spotkań przy choince, radosnego ucztowania i…wielu godzin spędzonych na komponowaniu menu.

Jak cieszyć się Bożonarodzeniowymi smakołykami bez wyrzutów sumienia? Jak cieszyć się Bożonarodzeniowymi smakołykami bez wyrzutów sumienia?
Święta, święta… a co po świętach? Ociężałość, zły nastrój, detoks? Otóż nie! Ten magiczny, wyczekiwany czas w roku nie powinien zakończyć się poczuciem winy, że sylwetka ucierpi przez chwilę przyjemności, jaką jest rodzinne rozkoszowanie się jedzeniem. Jak temu zapobiegać?

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Czy dobrze zamroziłeś żywność po świętach? Czy dobrze zamroziłeś żywność po świętach?
Sprawdź, na co warto zwrócić uwagę.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito