Artykuły prasowe
![Smak, który wzbogaca - Glassa Sojowa Ponti Smak, który wzbogaca - Glassa Sojowa Ponti](http://img.kafito.eu/4/82443_130.jpg)
Smak, który wzbogaca - Glassa Sojowa Ponti
Zarówno zawodowi kucharze, jak i amatorzy gotowania od zawsze przeprowadzają eksperymenty, w poszukiwaniu wyjątkowego i oryginalnego smaku swoich potraw. Tak powstał niepowtarzalny produkt - Glassa Sojowa Ponti, który wzbogaca smak potrawy i stanowi oryginalną alternatywę dla tradycyjnej kuchni.
![300 lat hiszpańskiej oliwki w polskiej kuchni 300 lat hiszpańskiej oliwki w polskiej kuchni](http://img.kafito.eu/a/82430_130.jpg)
300 lat hiszpańskiej oliwki w polskiej kuchni
Oliwki są obecne w kulturze ludów Morza Śródziemnego od niepamiętnych czasów. Najstarsze przekazy historyczne o uprawie wiecznie zielonych drzewek w Azji Mniejszej pochodzą sprzed sześciu tysięcy lat p.n.e.
![Grillowanie na deskach cedrowych Grillowanie na deskach cedrowych](http://img.kafito.eu/9/82397_130.jpg)
Grillowanie na deskach cedrowych
Grillowanie na drewnianej desce jest podobne do smażenia na patelni z takim wyjątkiem, że deski mają zdolność do wytwarzania dymu. Ta metoda grillowania jest bardzo dobra ponieważ zapewnia stabilną powierzchnię podczas grillowania a także nadaje grillowanej potrawie autentyczny smak dymu.
![Wnioski z pierwszego dnia VII Forum Rynku Spożywczego i Handlu Wnioski z pierwszego dnia VII Forum Rynku Spożywczego i Handlu](http://img.kafito.eu/8/82396_130.jpg)
Wnioski z pierwszego dnia VII Forum Rynku Spożywczego i Handlu
Katowice/Warszawa, 16 października 2014 r. – Trzeba wspierać eksporterów polskiej żywności: dywersyfikować rynki zbytu, chronić przed protekcjonizmem i wzmocnić działania dyplomacji gospodarczej – wynika z debaty otwierającej VII Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2014.
![Certyfikaty Dobry Produkt oraz Nagrody Rynku Spożywczego 2014 wręczone Certyfikaty Dobry Produkt oraz Nagrody Rynku Spożywczego 2014 wręczone](http://img.kafito.eu/9/82395_130.jpg)
Certyfikaty Dobry Produkt oraz Nagrody Rynku Spożywczego 2014 wręczone
Katowice/Warszawa, 16 października 2014 r. – prestiżowe wyróżnienia dla najlepszych produktów spożywczych oraz liderów branży i wydarzeń wspierających pozytywne zmiany zachodzące w polskim przemyśle i handlu spożywczym zostały wręczone podczas VII Forum Rynku Spożywczego i Handlu.
![Zamarynuj dynię! Zamarynuj dynię!](http://img.kafito.eu/f/82384_130.jpg)
Zamarynuj dynię!
Śmiało można stwierdzić, że dynia to symbol jesieni - nie tylko ciekawie wygląda, ale też świetnie smakuje. Warto zatem zatrzymać jej walory na dłużej i zamknąć ją wraz z Octem spirytusowym 10% WSP Społem w słoiku, by móc rozkoszować się wybornym smakiem zawsze wtedy, gdy ma się na to ochotę.
![XIV audyt programu „Doceń polskie” - producenci mogą jeszcze zgłaszać swoje wyroby do oceny XIV audyt programu „Doceń polskie” - producenci mogą jeszcze zgłaszać swoje wyroby do oceny](http://img.kafito.eu/c/82326_130.jpg)
XIV audyt programu „Doceń polskie” - producenci mogą jeszcze zgłaszać swoje wyroby do oceny
22 października w Krakowie już po raz czternasty obradować będą członkowie Loży Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”...
![Jak zachować szczupłą sylwetkę po lecie? Jak zachować szczupłą sylwetkę po lecie?](http://img.kafito.eu/a/82297_130.jpg)
Jak zachować szczupłą sylwetkę po lecie?
Jesień to ważny czas dla naszego ciała. Po wakacyjnym wypoczynku wracamy do codziennych obowiązków i pracy, zmieniając - często diametralnie -nasze dotychczasowe aktywności i przyzwyczajenia. Co zrobić, aby wraz z latem nie przeminęły wakacyjne kształty – podpowiada dietetyk – Halszka Sokołow.
Historyczny smak kawy
Z legendarnych przekazów wynika, że to nie człowiek jako pierwszy posmakował kawy, ale zwierzęta – kozy lub owce, w tej kwestii jednak brak jednomyślności. Dopiero na widok zwierząt ziarnami kawy zainteresował się człowiek, który zdołał z nich przyrządzić aromatyczny napój.
Sztuka układania i używania serwetek
W dzisiejszych czasach mamy coraz mniej czasu – trudno nawet zebrać nam całą rodzinę przy stole, aby zjeść w jednym czasie obiad. Kiedy jednak nadchodzi czas wspólnego posiłku chcemy, aby wszystko było idealnie. Ważny jest nie tylko smak dań, ale również to, w jakiej formie go podamy.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Czy dobrze zamroziłeś żywność po świętach?
Sprawdź, na co warto zwrócić uwagę.
Pistacjowe propozycje w zimowym menu Starbucks® podbiją serca!
Nowy rok to świetna okazja, by odkryć coś nowego. Zimowa oferta Starbucks® z pistacjowymi smakami z pewnością zachwyci! Od 7 stycznia w kawiarniach pojawią się limitowane Pistachio Flavour Latte oraz pyszne pistacjowe wypieki!
HELIO sponsorem głównym imprezy charytatywnej „Muzyka nie wyklucza”
Z radością informujemy, że marka HELIO została sponsorem głównym wyjątkowego wydarzenia charytatywnego „Muzyka nie wyklucza”. Celem projektu jest wsparcie osób z niepełnosprawnościami oraz promowanie integracji i równości poprzez sztukę.
Świąteczne dania w ekspresowym tempie z bakaliami BackMit
Przed nami Święta. Czas spotkań przy choince, radosnego ucztowania i…wielu godzin spędzonych na komponowaniu menu.
Jak cieszyć się Bożonarodzeniowymi smakołykami bez wyrzutów sumienia?
Święta, święta… a co po świętach? Ociężałość, zły nastrój, detoks? Otóż nie! Ten magiczny, wyczekiwany czas w roku nie powinien zakończyć się poczuciem winy, że sylwetka ucierpi przez chwilę przyjemności, jaką jest rodzinne rozkoszowanie się jedzeniem. Jak temu zapobiegać?
Najczęściej czytane artykuły:
Czy dobrze zamroziłeś żywność po świętach?
Sprawdź, na co warto zwrócić uwagę.