Artykuły prasowe
Kusząca wiśniowa wizja – Konfitury Babuni
Letnie upały, duszne popołudnia, rozbrykane nadmiarem wolnego czasu dzieci całymi dniami wymagające uwagi i wymyślanie coraz to nowych zabaw… Ufff!
Co to za wiksa bez dżemiksa?
Dla tych z nas, którzy podjęli wyzwanie pięcia się po wyższych szczeblach edukacji, zbliża się trudny czas powrotu do nauki. Zajęcia od rana do nocy, zaliczenia, kolokwia, a dni coraz krótsze…
Kulinarne wariacje na temat pomidora – włoskie przetwory z pomidorów marki Valfrutta
Wpływ pomidorów na włoską kuchnię jest niepodważalny. To niepozorne warzywo ożywia wszystkie dania swoją wyrazistą barwą. Na bazie przetworów z pomidorów marki Valfrutta można stworzyć niezliczoną ilość oryginalnych dań wykorzystując przy tym ich wyjątkowe walory smakowe i odżywcze.
MarcPol nominowany do nagrody „Firma 25-lecia wolności RP” i „Przedsiębiorca 25-lecia wolności RP”
Wiodąca polska sieć spożywcza została nominowana do prestiżowych nagród przyznawanych przez Mazowieckie Zrzeszenie Handlu, Przemysłu i Usług
Kolory jesieni
Według niektórych jesień to najbardziej kolorowa pora roku. Niesamowity klimat tworzą piękne suche liście, urokliwe zachody słońca. Wszystko to sprawia, że ten czas w roku jest pełen melancholii, wspomnień oraz zadumy.
Polski Kongres Rolnictwa: 22 października spotkanie w Białymstoku
22 października w Białymstoku będzie miała miejsce już piąta konferencja organizowana w ramach Polskiego Kongresu Rolnictwa. Partnerem merytorycznym cyklu debat przedstawicieli branży rolno-spożywczej jest program „Doceń polskie”
Polish Snail holding bada skorupy ślimaków
Skorupa ślimaka w procesie przetwarzania tych zwierząt na mięso, stanowi często odpad produkcyjny. Firma Polish Snail Holding razem z Polską Akademią Nauka bada możliwość dalszego wykorzystania skorup tych mięczaków pod kątem odzyskiwania z nich wapnia.
Nie daj się jesieni! Przywołaj śródziemnomorski klimat z Piątnicą!
Kuchnia śródziemnomorska słynie z bogactwa smaków i aromatów oraz starannie dobranych składników, którym zawdzięcza swoje wyjątkowe walory. Tej jesieni wprowadź do swojej kuchni pełne słońca potrawy z ciepłych regionów Morza Śródziemnego! Z dodatkiem produktów z Piątnicy mogą smakować jeszcze lepiej
Na rynku handlowym jest miejsce na nowe pomysły. VII Forum Rynku Spożywczego i Handlu zakończone
Katowice/Warszawa, 16 października 2014 r. – Przyszłość handlu jest trudna do przewidzenia, ale zauważalne dziś trendy pozwalają na wysnucie kilku wniosków na temat tego, w jakim kierunku branża będzie podążać. Do jakich konkluzji doszli uczestnicy VII Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2014?
Makaronowe święto z Podravką!
Światowy Dzień Makaronu obchodzony 25 października to idealna okazja do wypróbowania nowych makaronowych dań.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Czy dobrze zamroziłeś żywność po świętach?
Sprawdź, na co warto zwrócić uwagę.
Pistacjowe propozycje w zimowym menu Starbucks® podbiją serca!
Nowy rok to świetna okazja, by odkryć coś nowego. Zimowa oferta Starbucks® z pistacjowymi smakami z pewnością zachwyci! Od 7 stycznia w kawiarniach pojawią się limitowane Pistachio Flavour Latte oraz pyszne pistacjowe wypieki!
HELIO sponsorem głównym imprezy charytatywnej „Muzyka nie wyklucza”
Z radością informujemy, że marka HELIO została sponsorem głównym wyjątkowego wydarzenia charytatywnego „Muzyka nie wyklucza”. Celem projektu jest wsparcie osób z niepełnosprawnościami oraz promowanie integracji i równości poprzez sztukę.
Świąteczne dania w ekspresowym tempie z bakaliami BackMit
Przed nami Święta. Czas spotkań przy choince, radosnego ucztowania i…wielu godzin spędzonych na komponowaniu menu.
Jak cieszyć się Bożonarodzeniowymi smakołykami bez wyrzutów sumienia?
Święta, święta… a co po świętach? Ociężałość, zły nastrój, detoks? Otóż nie! Ten magiczny, wyczekiwany czas w roku nie powinien zakończyć się poczuciem winy, że sylwetka ucierpi przez chwilę przyjemności, jaką jest rodzinne rozkoszowanie się jedzeniem. Jak temu zapobiegać?
Najczęściej czytane artykuły:
Czy dobrze zamroziłeś żywność po świętach?
Sprawdź, na co warto zwrócić uwagę.