Artykuły prasowe

Pikantna nowość − Podlaski w wersji HOT
DROSED wprowadza do sprzedaży kultowy pasztet drobiowy o nowym, wyrazistym smaku.
Zła atmosfera wokół dobrej żywności
Na przestrzeni ostatniej dekady produkty rolno-spożywcze stały się jednym z hitów eksportowych Polski. Handel tymi towarami dynamicznie rośnie zapewniając zyski producentom, wysokie wpływy do budżetu oraz setki tysięcy miejsc pracy.

Knedle ze śliwkami z sosem koniakowym i bakaliami
Za oknami nadal nie widać wiosny, dlatego w ramach poprawy humoru wynikającego z tęsknoty za słońcem proponujemy owocowe danie o słonecznym smaku – knedle ze śliwkami z sosem koniakowym i bakaliami.
Najlepsze chwile z NESCAFÉ – już od 75 lat
W latach 50-tych XX wieku ludzie zaczęli żyć naprawdę szybko. Na parkiecie królował rock’n’roll, a wyobraźnię tłumów rozpalały takie gwiazdy jak Elvis Presley czy Marylin Monroe.

Suszona Śliwka, Morela i Żurawina marki KRESTO - prosty sposób na wyszukane dania
Świeże, mrożone lub suszone – owoce w każdej postaci stanowią źródło cennych składników odżywczych. Z punktu widzenia kulinarnych możliwości, prym wiodą jednak owoce suszone.

Pomidory na okrągło...
Dzień pomidora obchodzony corocznie 1 kwietnia już za nami, ale sezon na pomidory dopiero się zbliża. Powinniśmy zjadać ich jak najwięcej przez cały rok, gdyż mają pozytywny wpływ na zdrowie i urodę. Niestety zimą i wczesną wiosną pomidory nie są tak smaczne, jak te dojrzewające w letnim słońcu.

Nowy smak Haribo Balla Balla
Dla wszystkich fanów żelków firma Haribo przygotowała niespodziankę − nowy smak uwielbianych przez wszystkich Haribo Balla Balla.

ŁOSOŚ NA ŚWIĘTA WIELKANOCNE
Święta Wielkiej Nocy to najważniejsze święto chrześcijańskie, podczas którego bardzo dużą rolę odgrywa symbolika. Symbole współtworzą wyjątkową atmosferę każdych świąt.

Przepis na Wielkanoc
Lada dzień Wielkanoc – czas rodzinnych spotkań, ale i wielkich przygotowań. Pamiętajmy, że przedświątecznej krzątaninie nie musi towarzyszyć nerwowa atmosfera. Wszystko zależy od dobrej organizacji pracy. Co zrobić, by święta nie zastały nas w kuchni?

Wielkanocne stoły w Europie
W Polsce – palmy, pisanki i mazurki, na Zachodzie – czekoladowe jaja i baranina. Każdy kraj ma swoje świąteczne obyczaje, również te dotyczące kulinarnych przysmaków. Co serwuje się na europejskich stołach? Przekonajmy się, jak wygląda Wielkanoc Europejczyków.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Przenieś się prosto do Włoch dzięki nowościom od Starbucks
Już od 24 czerwca w kawiarniach Starbucks przeniesiemy się prosto do słonecznych Włoch, dzięki najnowszej linii mrożonych kaw o smaku tiramisu. Ciesz się długimi, letnimi dniami i chwilami na świeżym powietrzu z wyjątkowymi napojami, których każdy łyk smakuje jak wakacje!
Nowe kolekcje Waterdrop - Wildberry Fusion i Paradise Fusion w letnich smakach
Nowością od Waterdrop są dwa wakacyjne smaki w edycji limitowanej – Wildberry Fusion, który nawiązuje do owoców leśnych, które spotkać można podczas letnich wycieczek w góry. Drugi, Paradise Fusion, przywołuje urlop w tropikach i relaks przy basenie.
Fresh&Fruity Citrus Lemonade – orzeźwiający smak lata!
Marka Fresh&Fruity, znana z owocowych galaretek z nadzieniem, rozszerza swoją ofertę o nowy, limitowany smak dostępny wyłącznie latem – Citrus Lemonade.