Artykuły prasowe
Na świątecznym stole - soki owocowe marki Limenita
Święta nadchodzą wielkimi krokami, coraz częściej zaczynamy myśleć o przygotowaniach do tych magicznych dni.
Good staw: hodowla karpia i ekologia
Hodowla karpia w Polsce opiera się na tradycyjnych metodach, których korzenie sięgają XII w. Ma to pozytywny wpływ na dobrostan tej ryby i środowisko. Karpie zanim trafią na stół, rosną w stawach przez 3 lata.
ŚWIĄTECZNY KOMPOT Z SUSZU HELIO
Wyjątkowe w smaku, pełne walorów odżywczych owoce suszone HELIO to must - have świąt! Suszone gruszki, śliwki, jabłka, morele, daktyle... Dzięki wyjątkowej mieszance HELIO możemy przygotować pyszny kompot z suszu!
"Nie marnuj. Żywność traktuj z szacunkiem" - kampania edukacyjna Intermarché
Zbliżające się święta Bożego Narodzenia to jeden z lepszych momentów w roku, by zachęcić do rozsądnego gospodarowania żywnością oraz jej właściwego przechowywania zarówno w domach, jak i w sklepach.
GRUPA FERRERO PRZEJMIE EAT NATURAL
LUKSEMBURG – 17 grudnia 2020 r. – Grupa Ferrero, światowy potentat na rynku słodyczy, ogłosiła dzisiaj zawarcie ostatecznej umowy, na mocy której przejmie Eat Natural, producenta wysokiej jakości batonów zbożowych, zapiekanego muesli i granoli.
Wegetariańskie święta z Garden Gourmet
W tegoroczne święta przygotuj szybkie, proste i smaczne dania wegetariańskie. Sprawdź przepisy od Garden Gourmet! Są naprawdę niesamowite!
ŚWIĄTECZNE PORADY HELIO
W wirze świątecznych przygotowań łatwo o czymś zapomnieć, dlatego sprawdźmy razem z HELIO! Choinka już jest? Życzenia wysłane? Prezenty i masy makowe kupione? ;-) Kuchnia pełna świątecznych bakalii HELIO…?
Ferrero dołącza do 4evergreen
FERRERO INFORMUJE O NOWYCH DZIAŁANIACH ZWIĄZANYCH Z ZOBOWIĄZANIEM GRUPY DO CAŁKOWITEGO OGRANICZENIA DO 2025 ROKU OPAKOWAŃ NIEPODLEGAJĄCYCH PONOWNEMU WYKORZYSTANIU
Ferrero dołącza do 4evergreen
FERRERO INFORMUJE O NOWYCH DZIAŁANIACH ZWIĄZANYCH Z ZOBOWIĄZANIEM GRUPY DO CAŁKOWITEGO OGRANICZENIA DO 2025 ROKU OPAKOWAŃ NIEPODLEGAJĄCYCH PONOWNEMU WYKORZYSTANIU
NA ŚWIETA PODARUJ… ZDROWIE!
Grudzień – Święta, prezenty, wspólne chwile z najbliższymi i odwieczne pytanie: co kupić pod choinkę?
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.
Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Najczęściej czytane artykuły:
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.