Artykuły prasowe
FRoSTA doceniona przez Forum Odpowiedzialnego Biznesu
„Może zadbajmy o morze” - kampania edukacyjna marki FRoSTA prowadzona we współpracy z MSC – światowym liderem w promowaniu zrównoważonego rybołówstwa – znalazła się wśród działań CSR zaprezentowanych w Raporcie „Odpowiedzialny Biznes w Polsce. Dobre Praktyki”.
Soczewica, Cieciorka, Fasola Czarna i Fasola Pinto – nowości w ofercie Dawtony
Soczewica, Cieciorka oraz Fasola Czarna i Fasola Pinto to najnowsze pozycje w ofercie Dawtony, przygotowane z myślą nie tylko o fanach kuchni latynoskiej czy arabskiej, ale też o wegetarianach i miłośnikach polskich tradycji kulinarnych, dla których te przysmaki będą nie lada atrakcją.
Polski Kongres Rolnictwa - konferencja w Łodzi zwieńczy I edycję cyklu spotkań
Polski Kongres Rolnictwa, cykl dziesięciu spotkań poruszających problematykę branży rolnej i rolno-spożywczej w Polsce, dobiega końca. Wydarzenie, którego partnerem merytorycznym jest Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem.
Chrup warzywa z majonezem
Wiosną chętnie urozmaicamy jadłospis świeżymi warzywami, które kuszą nas swoimi kolorami, zapachami, a także… wyjątkowymi smakami. Jednak co zrobić, by nowalijki były jeszcze pyszniejsze? Wystarczy dodać do sałatki łyżkę Majonezu Kieleckiego.
Lody Bonano z godłem Złoty Laur Konsumenta 2015
Charakterystyczne lodziarnie działające pod szyldem Lody Bonano, znane właściwie w całej Polsce ze sprzedaży kultowych już, lodowych „świderków” zostały docenione przez konsumentów.
Owocowe pomysły na wielkanocne wypieki
Wielkanoc to jedno z najbogatszych obrzędowo świąt w polskiej tradycji. Nie wyobrażamy jej sobie bez kolorowych pisanek, baranka z masła czy mazurka.
Co drzemie w dżemie
Stając przed sklepową półką z przetworami owocowymi często zastanawiamy się, co wybrać. Czym tak naprawdę różni się dżem od konfitury, a marmolada od powideł?
Ostatni dzwonek!
Początek wiosny to idealny czas, by zacząć zmianę nawyków żywieniowych. Przecież do wakacji już tylko trzy miesiące. To już ostatni dzwonek, by zacząć przygotowania do sezonu plażowego.
Taki klasyk!
Anglia, typowe angielskie śniadanie i tradycyjny five o’clock – ich wspólnym mianownikiem jest czarna herbata – najpopularniejsza wśród wszystkich herbat.
Polskie święta z Mazurkiem na stole
- Najbardziej wykwintne polskie ciasto - tymi słowami mistrz kuchni Mirek Drewniak opisuje Mazurka. Przygotowywany wyłącznie na Wielkanoc specjał uwodzi wyjątkową słodyczą i wspaniałym wyglądem. Świąteczny stół bez dekoracyjnego kruchego ciasta? To niemożliwe!
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu!
Wraz z jesienią Salad Story, polska marka znana z serwowania świeżych i zdrowych potraw, zaskoczyła swoją ofertą. Od 19 września wszyscy miłośnicy kulinariów mają okazję odkrywać jesienną odsłonę menu i skosztować dań inspirowanych bogactwem smaków.
Ekologia na co dzień? Zacznij od pieczywa!
Pieczywo to dla większości z nas podstawa śniadań lub kolacji. Dlatego też przy wyborze chleba, warto zwrócić uwagę nie tylko na jego świeżość, ale i na skład. Czasem starsze wypieki na półkach sklepowych mogą stanowić siedlisko pleśni i bakterii. Czy warto więc wypiekać chleb w domu?
Smak, który działa! Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja
Wawel rozwija linię produktów funkcjonalnych. Pierwszym produktem w tej kategorii była MINIczekolada Danusia Malinowa Beauty z dziką różą (która jest naturalnym źródłem witaminy C) i kolagenem wprowadzona na rynek w kwietniu tego roku.
Świętuj Dzień Wegetarianizmu z marką VEGETA!
1 października obchodzimy Światowy Dzień Wegetarianizmu. To doskonała okazja do kulinarnych eksperymentów oraz próbowania przepisów na smaczne i pożywne dania bez mięsa. Bogactwo smaków kuchni wegetariańskiej jest bardzo rozległe i w tym wyjątkowym dniu VEGETA zachęca do jego odkrywania.
Pizza Hut wprowadza cyfrowe rozwiązania dla miłośników pizzy w Polsce
Pizza Hut Polska wprowadza cyfrowe innowacje. Rozmaite technologie, takie jak kody QR pozwalające składać zamówienia online do stolika w restauracji, kioski samoobsługowe i roboty serwujące pizzę bezpośrednio do stolika, umożliwiają szybsze, bardziej intuicyjne zamawianie oraz płatności.
Najczęściej czytane artykuły:
Srebrne Perły Rynku FMCG dla linii popcornów do mikrofalówki HELIO
Firma HELIO po raz kolejny została nagrodzona w prestiżowym badaniu Perły Rynku! Wśród najlepszych produktów 2024, na podium znalazła się linia popcornów do mikrofalówki HELIO.
Wygraj przygodę z M&M’s® w Disneyland® w Paryżu!
Aby dać sobie i swojej ekipie szansę na wygranie epickiej przygody z Marvel w Disneyland® Paris wystarczy kupić dowolny wariant draży M&M’s®, zachować paragon i zarejestrować go w formularzu zgłoszeniowym na stronie loterii. Kultowa loteria marki potrwa do 29 września
Nowy Rok Szkolny z przekąskami od HELIO! Odkryj nowość: Mix orzechów prażonych!
Rozpoczęcie nowego roku szkolnego to czas pełen wyzwań i nowych doświadczeń. To również doskonały moment, aby zadbać o zdrowe nawyki żywieniowe naszych dzieci.
Łap nagrody o dobrym brzmieniu z marką Twix®!
Czas powrotów do szkoły, pracy i na uczelnię potrafi obfitować w stresujące sytuacje. Dlatego marka Twix® przygotowała wyjątkową loterię, w której do wygrania są muzyczne nagrody sprzyjające chwilom relaksu tylko dla siebie. Konsumenci mają szansę wygrać 150 muzycznych zestawów.
Pierwszy dzień jesieni z owocami suszonymi SO SOFT od HELIO – jak urozmaicić swoje menu i poprawić h
Pierwszy dzień jesieni to moment, w którym natura zaczyna powoli przygotowywać się do zimowego snu. Dni stają się coraz krótsze, temperatury spadają, a drzewa mienią się złotem, czerwienią i pomarańczem.