Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Bardzo krótka historia bourbonów

Bardzo krótka historia bourbonów

2013-10-21

Kiedy słyszymy nazwę bourbon, to nieodłącznie przypisujemy jej miano narodowego trunku Ameryki Północnej. Zaraz potem zastanawiamy się czy ten trunek to również amerykańska whiskey i co wspólnego ma nazwa alkoholu z francuską dynastią Bourbonów.

więcej »

Fińska jakość doceniona przez Polaków

2013-10-21

Finlandia Vodka to niekwestionowany lider kategorii wódek importowanych w Polsce. Dystansuje swoich konkurentów udziałem w kategorii równym prawie 70%. Z kolei w kategorii premium marek krajowych oraz importowanych, generujących prawie 1.9mln 9l skrzynek sprzedaży, Finlandia® Vodka zajmuje 1 miejs

więcej »

Butelka, która wie, kiedy wódka jest gotowa

2013-10-21

W tym roku listopad zapowiada się niezwyczajnie. Wówczas na rynku pojawi się nowa, limitowana edycja Finlandia® Vodka. Tym razem, znana z najwyższej jakości wódka, dostępna będzie w unikalnej butelce. Kiedy trunek osiągnie temperaturę idealną do spożycia, butelka nam o tym… powie.

więcej »
Sprawdź, co jesz!

Sprawdź, co jesz!

2013-10-18

Czy zjadłbyś dwutlenek tytanu, chlorowodorek chininy czy octan cynku? Nie? A jednak robisz to na co dzień! O tych i innych substancjach polepszających żywność możesz dowiedzieć się w Instytucie Chemii Nadużywanej, który z wystawą ponownie rusza w trasę po Polsce i uczy, jak być świadomym konsumentem

więcej »
Świeży pomysł na mleko. Chwytasz?

Świeży pomysł na mleko. Chwytasz?

2013-10-18

OSM Piątnica uruchamia nową stronę www dla konsumentów prezentującą zalety świeżego Mleka Wiejskiego oraz jego innowacyjnego opakowania − butelki z wygodnym uchwytem.

więcej »
Przewodnik po polskich produktach wysokiej jakości

Przewodnik po polskich produktach wysokiej jakości

2013-10-18

Co piąty artykuł spożywczy nagrodzony certyfikatem „Doceń polskie” jest produkowany w Wielkopolsce, a co dziesiąty należy do kategorii „artykuły sypkie” – te i inne wnioski można wysnuć analizując mapę opracowaną przez organizatorów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.

więcej »
Gotujemy to czego goście oczekują

Gotujemy to czego goście oczekują

2013-10-17

Rozmowa z Adamem Zastróżnym Szefem Kuchni, 3 Kolory w Poznaniu Do karty jesienno-zimowej w 3 Kolorach trafi między innymi gęsina.

więcej »

Mobilna wersja e-piotripawel.pl

2013-10-17

Sklep Internetowy Piotr i Paweł uruchomił dla swoich klientów mobilną wersje e-sklepu.

więcej »
Saluteo – producent bezglutenowego pieczywa korzysta z systemu ERP Navireo

Saluteo – producent bezglutenowego pieczywa korzysta z systemu ERP Navireo

2013-10-16

Saluteo – producent i dystrybutor żywności dla alergików – rozwija swoją działalność z pomocą systemu ERP Navireo firmy InsERT. System zarządza sprzedażą, organizuje gospodarkę magazynową oraz umożliwia odpowiednie śledzenie łańcuchów dostaw wymagane w specjalistycznej produkcji spożywczej.

więcej »
Polacy spożywają 3 000 ton hiszpańskich oliwek rocznie!

Polacy spożywają 3 000 ton hiszpańskich oliwek rocznie!

2013-10-15

"Sezon na Oliwkę" oficjalnie możemy uznać za otwarty. Okres od września do połowy października to czas zbioru oliwek w krajach śródziemnomorskich. To właśnie z tego regionu owoce drzewa oliwnego najczęściej trafiają na nasze stoły.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.

Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.

BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito