Artykuły prasowe
TOBLERONE DARK – poznaj ciemną stronę słodkiej przyjemności
Toblerone to marka jednych z najbardziej popularnych na świecie czekolad, powstających w Szwajcarii - ojczyźnie najpyszniejszych i najbardziej cenionych.
Tradycyjne smaki z rusztu – Kaszanka gryczana Grill marki Nove
Tradycyjna kaszanka posiada wielu zagorzałych fanów. Jej popularność szczególnie wzrasta w okresie letnim, kiedy to w ogrodach królują spotkania przy grillu. Osoby, który miały okazję spróbować domowej kaszanki często twierdzą, że żaden kupiony w sklepie produkt nie może się z nią równać.
Wiedza podana „Na talerzu”. FRoSTA edukuje nt. dodatków do żywności
FRoSTA, jako pierwsza firma w Polsce, usunęła ze wszystkich swoich produktów: wzmacniacze smaku, aromaty, barwniki, tłuszcze utwardzone i skrobię modyfikowaną chemicznie. Wprowadziła także specjalną aplikację na smartfony z podręcznym słownikiem dodatków do żywności.
XIII audyt programu ''Doceń polskie'': o certyfikat starało się blisko 130 wyrobów
Niemal 130 produktów spożywczych różnego typu wzięło udział w XIII certyfikacji żywności zorganizowanej w ramach programu ''Doceń polskie''. W audycie, który odbył się 9 lipca w Krakowie uczestniczyły artykuły spożywcze ponad 60 firm z całego kraju.
Grzegorz Łapanowski w ojczyźnie sosów TABASCO®
Znany dziennikarz kulinarny, ambasador marek Kikkoman i TABASCO®, Grzegorz Łapanowski został zaproszony na Avery Island, do siedziby McIlhenny Company, czyli do miejsca, w którym produkowany jest legendarny sos TABASCO®. Kucharz poznał doskonałą recepturę i proces wytwarzania ostrych sosów.
Dania, które nie mają nic wspólnego z ich nazwami
Wiele popularnych potraw w swoich nazwach przywołuje pewne narodowości czy też pochodzenie. Gdy jednak zagłębimy się odrobinę mocniej, okazuje się że nie mają z nimi nic wspólnego.
Poczuj włoski klimat na Starej Ochocie – cafe d’arte w nowej odsłonie
Włoska restauracja i winiarnia zmienia się i poszerza swoje menu. Wszystko to za sprawą nowej – większej i otwartej kuchni, jak również Mistrza Włoch w robieniu pizzy, uhonorowanego tytułem Campione Nazionale 2014, który właśnie dołączył do zespołu.
Grillowy zawrót głowy, czyli co i jak wrzucić na ruszt?
W letnie dni nie ma przyjemniejszego sposobu przyrządzania posiłków niż grill. Jak piec na ruszcie, żeby było zdrowo, smacznie i szybko, radzi nasz ekspert – Halszka Sokołow, dietetyk, opiekun marki Zagrodowy.
Żabka zainteresowana przejęciem sieci Kefirek
Do połowy lipca br. spółka Żabka Polska złoży wniosek do UOKiK-u o zgodę na przejęcie sieci sklepów Kefirek. Umowa inwestycyjna dotyczy kilkudziesięciu sklepów w Małopolsce, głównie w Krakowie. W przejętych placówkach powstaną sklepy Żabka i Freshmarket.
Saloniki Kolportera z żywnością funkcjonalną
Kolporter wprowadził w czerwcu br. do oferty wszystkich swoich saloników prasowych oraz salonów Top-Press cztery rodzaje batoników GO ON firmy Sante, która specjalizuje się w produkcji tzw. żywności funkcjonalnej. Natomiast na półkach wybranych 99 saloników znalazły się 24 inne produkty tej firmy.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.
Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Najczęściej czytane artykuły:
Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.
BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.