Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

W świecie ryżu: Ryż Biały Britta

W świecie ryżu: Ryż Biały Britta

2014-07-18

Ryż jest niezwykle ważnym produktem spożywczym, stanowiącym istotny element diety milionów ludzi na kilku kontynentach. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów, marka Britta oferuje wyborny, delikatny w smaku oraz doskonały gatunkowo Ryż Biały.

więcej »
Grasz w zielone? Wybierz szpinaki od FRoSTY!

Grasz w zielone? Wybierz szpinaki od FRoSTY!

2014-07-16

Jest zielony, banalnie prosty w przygotowaniu i można go przyrządzić na tysiąc różnych sposobów. Szpinak od FRoSTY idealnie komponuje się z lekkimi, letnimi daniami. W serduszkach, z sosem śmietanowym, a teraz także i z czosnkiem – którą wersję wybierasz na obiad?

więcej »
Twój prywatny, całodobowy bar z sokami  – sokowirówka Panasonic MJ-DJ01

Twój prywatny, całodobowy bar z sokami – sokowirówka Panasonic MJ-DJ01

2014-07-16

Podczas upalnych dni warto zadbać o odpowiednie nawodnienie organizmu. Czym oprócz wody najlepiej ugasić pragnienie w gorące dni? Bez wątpienia doskonałym rozwiązaniem będzie zdrowy, świeżo wyciskany sok. Z nową sokowirówką Panasonic MJ-DJ01 przygotowanie idealnego napoju jest łatwe i szybkie.

więcej »
TOBLERONE DARK – poznaj ciemną stronę słodkiej przyjemności

TOBLERONE DARK – poznaj ciemną stronę słodkiej przyjemności

2014-07-14

Toblerone to marka jednych z najbardziej popularnych na świecie czekolad, powstających w Szwajcarii - ojczyźnie najpyszniejszych i najbardziej cenionych.

więcej »
Tradycyjne smaki z rusztu – Kaszanka gryczana Grill marki Nove

Tradycyjne smaki z rusztu – Kaszanka gryczana Grill marki Nove

2014-07-14

Tradycyjna kaszanka posiada wielu zagorzałych fanów. Jej popularność szczególnie wzrasta w okresie letnim, kiedy to w ogrodach królują spotkania przy grillu. Osoby, który miały okazję spróbować domowej kaszanki często twierdzą, że żaden kupiony w sklepie produkt nie może się z nią równać.

więcej »
Wiedza podana „Na talerzu”. FRoSTA edukuje nt. dodatków do żywności

Wiedza podana „Na talerzu”. FRoSTA edukuje nt. dodatków do żywności

2014-07-11

FRoSTA, jako pierwsza firma w Polsce, usunęła ze wszystkich swoich produktów: wzmacniacze smaku, aromaty, barwniki, tłuszcze utwardzone i skrobię modyfikowaną chemicznie. Wprowadziła także specjalną aplikację na smartfony z podręcznym słownikiem dodatków do żywności.

więcej »
XIII audyt programu ''Doceń polskie'': o certyfikat starało się blisko 130 wyrobów

XIII audyt programu ''Doceń polskie'': o certyfikat starało się blisko 130 wyrobów

2014-07-11

Niemal 130 produktów spożywczych różnego typu wzięło udział w XIII certyfikacji żywności zorganizowanej w ramach programu ''Doceń polskie''. W audycie, który odbył się 9 lipca w Krakowie uczestniczyły artykuły spożywcze ponad 60 firm z całego kraju.

więcej »
Grzegorz Łapanowski w ojczyźnie sosów TABASCO®

Grzegorz Łapanowski w ojczyźnie sosów TABASCO®

2014-07-10

Znany dziennikarz kulinarny, ambasador marek Kikkoman i TABASCO®, Grzegorz Łapanowski został zaproszony na Avery Island, do siedziby McIlhenny Company, czyli do miejsca, w którym produkowany jest legendarny sos TABASCO®. Kucharz poznał doskonałą recepturę i proces wytwarzania ostrych sosów.

więcej »
Dania, które nie mają nic wspólnego z ich nazwami

Dania, które nie mają nic wspólnego z ich nazwami

2014-07-09

Wiele popularnych potraw w swoich nazwach przywołuje pewne narodowości czy też pochodzenie. Gdy jednak zagłębimy się odrobinę mocniej, okazuje się że nie mają z nimi nic wspólnego.

więcej »
Poczuj włoski klimat na Starej Ochocie – cafe d’arte w nowej odsłonie

Poczuj włoski klimat na Starej Ochocie – cafe d’arte w nowej odsłonie

2014-07-09

Włoska restauracja i winiarnia zmienia się i poszerza swoje menu. Wszystko to za sprawą nowej – większej i otwartej kuchni, jak również Mistrza Włoch w robieniu pizzy, uhonorowanego tytułem Campione Nazionale 2014, który właśnie dołączył do zespołu.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

Przenieś się prosto do Włoch dzięki nowościom od Starbucks
Już od 24 czerwca w kawiarniach Starbucks przeniesiemy się prosto do słonecznych Włoch, dzięki najnowszej linii mrożonych kaw o smaku tiramisu. Ciesz się długimi, letnimi dniami i chwilami na świeżym powietrzu z wyjątkowymi napojami, których każdy łyk smakuje jak wakacje!

Nowe kolekcje Waterdrop - Wildberry Fusion i Paradise Fusion w letnich smakach Nowe kolekcje Waterdrop - Wildberry Fusion i Paradise Fusion w letnich smakach
Nowością od Waterdrop są dwa wakacyjne smaki w edycji limitowanej – Wildberry Fusion, który nawiązuje do owoców leśnych, które spotkać można podczas letnich wycieczek w góry. Drugi, Paradise Fusion, przywołuje urlop w tropikach i relaks przy basenie.

Fresh&Fruity Citrus Lemonade – orzeźwiający smak lata! Fresh&Fruity Citrus Lemonade – orzeźwiający smak lata!
Marka Fresh&Fruity, znana z owocowych galaretek z nadzieniem, rozszerza swoją ofertę o nowy, limitowany smak dostępny wyłącznie latem – Citrus Lemonade.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito