Artykuły prasowe
Tradycyjne smaki w nowoczesnej formie
Kultowy Majonez Kielecki oraz królowa polskich stołów - Musztarda Kielecka delikatesowa dostępne są już w nowych, praktycznych opakowaniach! Tradycyjne receptury, wysokiej jakości składniki, a także wygodne w użyciu opakowania to cechy charakterystyczne produktów Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem
Niebanalne przekąski dla ucznia? Podpowiadamy pomysły na zdrowe posiłki nie tylko do szkoły
Wraz z początkiem szkoły przed mamami kolejne wyzwanie– jak stworzyć posiłek dla dziecka, który będzie nie tylko pożywny i pełen wartości odżywczych, ale też na tyle atrakcyjny, by wygrał z przekąskami ze szkolnych sklepików. Piątnica podpowiada, jak szybko i zdrowo wyprawić małego ucznia do szkoły.
Polski Kongres Rolnictwa: czwarte spotkanie odbędzie się na Dolnym Śląsku
Już 15 września w Ślęży k./Wrocławia odbędzie się kolejna, czwarta już konferencja, organizowana w ramach Polskiego Kongresu Rolnictwa. Przypominamy założenia towarzyszące organizatorom cyklu dziesięciu spotkań i przedstawiamy zagadnienia, które będą przedmiotem dyskusji na Dolnym Śląsku.
Idzie jesień. Rozgrzej się!
Sezon na grzyby w pełni. Podpowiemy, jak pomysłowo wykorzystać je w kuchni w nowych,niebanalnych,kulinarnych aranżacjach z dodatkiem wykwintnej kaczki.
Selgros Cash&Carry zmienia się na lepsze
We wtorek, 9 września zostały otwarte zmodernizowane hurtownie Selgros w Katowicach i Bytomiu. Na klientów czekały wyjątkowe promocje cenowe, gratisowe zakupy, nagrody, a także całkiem nowe stoiska, w tym ze świeżymi rybami i owocami morza.
"Smaczny przepis na zdrowie z Primaviką” – nowa kampania firmy Primavika startuje we wrześniu
Primavika od września 2014r. startuje z kampanią promocyjną "Smaczny przepis na zdrowie z Primaviką”.
Nowa przekąska! Chrupiące, pełne witamin Mango PUFFINS
Na polskim rynku pojawiły się zdrowe przekąski zupełnie nowej jakości. To Puffins – owoce, poddane opatentowanemu procesowi puffingu
Co robią roboty w branży spożywczej? Trendy, wyzwania, skala oszczędności
Sortowanie, pakowanie i paletyzacja różnorodnych produktów oraz wzrost oczekiwań wobec wydajności maszyn produkcyjnych – to według analityków firmy ASTOR kluczowe trendy, związane z automatyzacją i robotyzacją branży spożywczej w 2014 roku.
Mięsne przysmaki dla małego bezglutenowca
Dzieci z nietolerancją glutenu i na diecie eliminacyjnej nie muszą już rezygnować z ulubionych przysmaków. W ofercie Drosed, Specjalisty od drobiu, znajdziesz wyjątkowe parówki Smakowite z symbolem przekreślonego kłosa. Na ich bazie wyczarujesz wiele smakołyków dla swojego malucha.
Warsztaty dobrego smaku. Atuty integrują i uczą
Nie tylko uczą gotowania pod okiem najlepszych kucharzy, ale też integrują i przede wszystkim bawią. Atuty Studio Kulinarne to nowe miejsce na gastronomicznej mapie Białegostoku.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.
Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Najczęściej czytane artykuły:
Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.
BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.