Artykuły prasowe

Pisco – winogronowy trunek z Chile
W Warszawie odbyła się prezentacja niezwykłego alkoholu z Chile – Pisco. Tradycyjny chilijski trunek wkrótce będzie dostępny w Polsce na szerszą skalę. Uczestnicy warsztatów organizowanych przez ProChile już teraz mogli wypróbować go w różnych zestawieniach.

Program „Doceń polskie” - szansa dla rodzimych producentów żywności
Specjaliści z branży spożywczej już po raz kolejny ocenią żywność polskich producentów. 28 października w Czeladzi odbędzie się XVIII audyt artykułów biorących udział w programie „Doceń polskie”.

Cisowianka Perlage na Mistrzostwach Sommelierów Polski Zachodniej
10 października w winiarni Mielżyński w Poznaniu w szranki stanęło kilkanaście najlepszych znawców wina w regionu.

Biedronka w prasie, Tesco w internecie – ranking marek sieci handlowych
Biedronka trzeci raz z rzędu została najpopularniejszą siecią handlową i nadal utrzymuje wyraźną przewagę nad konkurentami. Na podium znalazły się także Tesco i Carrefour – wynika z rankingu Top Marka, przygotowanego przez magazyn „Press” i „PRESS-SERVICE Monitoring Mediów”.

Cukinia faszerowana kiełbasą
Cukinia oznacza po włosku małą dynię, jest więc doskonałym preludium do dyniowego sezonu. Można ją jeść na wiele sposobów, na obiad na przykład w formie faszerowanej kiełbasą kruchą z galaretką Madej Wróbel.

Kiełbasa z tapenadą
Jak opóźnić jesienne chłody? Może poprzez wyjątkowe propozycje kulinarne? Podane w oryginalny sposób, grillowane bądź z patelni sprawią, że zapomnimy o zbliżających się słotach.

Kiełbasa z ogniska
Jesienne ogniska cieszą się jeszcze większym powodzeniem niż te, rozpalane latem. Szybciej się ściemnia, szybciej robi się chłodniej, więc trzeba się czymś ogrzać. A do tego, na rozgrzewkę upiec klasyczną kiełbasę na patyku i zjeść ją z chrupiącym polskim chlebem.

Kulinarne improwizacje z kiełbasą w roli głównej
Trwa akcja kulinarna firmy Madej Wróbel - akcja, która ma odmienić oblicze kiełbasy. Polega na cyklu niezwykłych przepisów na dania, które można „wyczarować” z kiełbasy.

Zasmakuj tradycji w nowych Sosach Kieleckich
Receptury bazujące na rodzinnych tradycjach kulinarnych, najwyższej jakości składniki, a teraz także nowe, wyjątkowe opakowanie. Co to takiego? Oczywiście Sosy Kieleckie! Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem” postanowiła podkreślić ponad 50-letnią tradycję swoich produktów.

Kulinarne JAWOlucje - czyli przepis na aromatyczne kluski śląskie serwowane z kremowym sosem serowym
Dobrze znane kluski śląskie w zupełnie nowej odsłonie? Nie ma sprawy! Oto przepis na aromatyczne, pyszne i niezwykle syte danie łączące tradycję z nowoczesnością!
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Najnowsza kampania Snickers razem z José Mourinho, Aitana Bonmatí oraz Bukayo Saka !
Wystartowała najnowsza odsłona kampanii Snickers® „Wypadasz z gry?”, do której zostały zaangażowane znane osobistości ze świata piłki nożnej: José Mourinho, Aitana Bonmatí oraz Bukayo Saka. Marka nawiązuje do pozycjonowania „Głodny nie jesteś sobą”, tym razem prezentując futbolowe odsłony.
Najnowsza kawiarnia dobrze znanej sieci Starbucks zostanie otwarta w Galerii Łódzkiej
Starbucks otwiera się 9 maja w Galerii Łódzkiej. Na miejscu będzie można wypić kultowe napoje, aromatyczną 100% Arabica i zjeść pyszne przekąski. To idealna przestrzeń na chwilę relaksu, spotkanie ze znajomymi lub przerwę w zwiedzaniu galerii.
Starbucks startuje z orzeźwiającym letnim sezonem!
Dzięki Starbucks już dziś możemy zanurzyć się w niesamowitych smakach lata. Ciesz się długimi, pełnymi słońca dniami i czasem spędzanym na świeżym powietrzu z nowym, sezonowym napojem Melon Flavour Pearls Starbucks Refresha® drink, dostępnym w kawiarniach sieci już od 29 kwietnia!
Zintegrowane rozwiązanie dla detalistów na starcie systemu kaucyjnego
System kaucyjny, który już wkrótce stanie się obowiązkowy w Polsce, stawia przed detalistami nowe wyzwania. W szczególności dla małych i średnich sklepów, które nie dysponują dużymi działami IT ani zespołami wdrożeniowymi, proces ten może okazać się wyjątkowo skomplikowany.
Uwielbiane cukierki w nowoczesnym wydaniu
Wawel łączy tradycję z nowoczesnością, wprowadzając Michałki Protein – nową wersję kultowych cukierków z białkiem. To pierwsze Michałki wzbogacone o roślinne białko na polskim rynku, stworzone z myślą o osobach aktywnych i dbających o dietę.
Najczęściej czytane artykuły:
Technologia a system kaucyjny. Polacy otwarci na innowacje, ale potrzebują edukacji
Ponad 60% Polaków deklaruje chęć korzystania z aplikacji mobilnych i innych technologii wspierających system kaucyjny – wynika z badania „Postawy Polaków wobec systemu kaucyjnego” przeprowadzonego przez Biostat na zlecenie agencji doradczej 2PR.
Uwielbiane cukierki w nowoczesnym wydaniu
Wawel łączy tradycję z nowoczesnością, wprowadzając Michałki Protein – nową wersję kultowych cukierków z białkiem. To pierwsze Michałki wzbogacone o roślinne białko na polskim rynku, stworzone z myślą o osobach aktywnych i dbających o dietę.
Najnowsza kawiarnia dobrze znanej sieci Starbucks zostanie otwarta w Galerii Łódzkiej
Starbucks otwiera się 9 maja w Galerii Łódzkiej. Na miejscu będzie można wypić kultowe napoje, aromatyczną 100% Arabica i zjeść pyszne przekąski. To idealna przestrzeń na chwilę relaksu, spotkanie ze znajomymi lub przerwę w zwiedzaniu galerii.
Najnowsza kampania Snickers razem z José Mourinho, Aitana Bonmatí oraz Bukayo Saka !
Wystartowała najnowsza odsłona kampanii Snickers® „Wypadasz z gry?”, do której zostały zaangażowane znane osobistości ze świata piłki nożnej: José Mourinho, Aitana Bonmatí oraz Bukayo Saka. Marka nawiązuje do pozycjonowania „Głodny nie jesteś sobą”, tym razem prezentując futbolowe odsłony.
Zintegrowane rozwiązanie dla detalistów na starcie systemu kaucyjnego
System kaucyjny, który już wkrótce stanie się obowiązkowy w Polsce, stawia przed detalistami nowe wyzwania. W szczególności dla małych i średnich sklepów, które nie dysponują dużymi działami IT ani zespołami wdrożeniowymi, proces ten może okazać się wyjątkowo skomplikowany.