Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

XIV audyt programu „Doceń polskie” - producenci mogą jeszcze zgłaszać swoje wyroby do oceny

XIV audyt programu „Doceń polskie” - producenci mogą jeszcze zgłaszać swoje wyroby do oceny

2014-10-15

22 października w Krakowie już po raz czternasty obradować będą członkowie Loży Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”...

więcej »
Jak zachować szczupłą sylwetkę po lecie?

Jak zachować szczupłą sylwetkę po lecie?

2014-10-14

Jesień to ważny czas dla naszego ciała. Po wakacyjnym wypoczynku wracamy do codziennych obowiązków i pracy, zmieniając - często diametralnie -nasze dotychczasowe aktywności i przyzwyczajenia. Co zrobić, aby wraz z latem nie przeminęły wakacyjne kształty – podpowiada dietetyk – Halszka Sokołow.

więcej »

Historyczny smak kawy

2014-10-14

Z legendarnych przekazów wynika, że to nie człowiek jako pierwszy posmakował kawy, ale zwierzęta – kozy lub owce, w tej kwestii jednak brak jednomyślności. Dopiero na widok zwierząt ziarnami kawy zainteresował się człowiek, który zdołał z nich przyrządzić aromatyczny napój.

więcej »

Sztuka układania i używania serwetek

2014-10-13

W dzisiejszych czasach mamy coraz mniej czasu – trudno nawet zebrać nam całą rodzinę przy stole, aby zjeść w jednym czasie obiad. Kiedy jednak nadchodzi czas wspólnego posiłku chcemy, aby wszystko było idealnie. Ważny jest nie tylko smak dań, ale również to, w jakiej formie go podamy.

więcej »
W Bieluchu nie ma już gumy guar

W Bieluchu nie ma już gumy guar

2014-10-13

Serek naturalny Bieluch stał się synonimem produktu nieskażonego żadnymi sztucznymi dodatkami. I tak jest od 20 lat. Rodzina Bieluchów to także serki z dodatkami smakowymi, różniące się składem od produktu wzorcowego – mówi Agnieszka Lenart.

więcej »
Umowa IMR z Herbalmed

Umowa IMR z Herbalmed

2014-10-13

Agencja IMR advertising by PR podpisała nową umowę na promocję produktów firmy Herbalmed.

więcej »
Makaronowe ciekawostki

Makaronowe ciekawostki

2014-10-13

- Lepiej ugotować makaron dla dwustu ludzi, niż nakręcić kolejny film – powiedział Francis Ford Coppola. Czy słowa znanego reżysera to tylko nawijanie makaronu na uszy? Przekonaj się, że makaron to coś więcej niż tylko kluchy z mąki!

więcej »
Polska branża spożywcza to potęga w Europie

Polska branża spożywcza to potęga w Europie

2014-10-10

Katowice/Warszawa 10 października 2014 r. - Ranking 800 największych firm spożywczych Europy Centralnej redakcji Rynku Spożywczego i firmy Bisnode.

więcej »

Królowa grillowego menu – Kaszanka jęczmienna Grill marki Nove

2014-10-09

Kasza jęczmienna jest coraz bardziej ceniona w polskiej kuchni szczególnie ze względu na swoje wartości odżywcze oraz walory smakowe. To dobra alternatywa dla ziemniaków podawanych do obiadu czy ryżu w sałatce.

więcej »
Oliwkowe złoto – rośnie sprzedaż hiszpańskich oliwek

Oliwkowe złoto – rośnie sprzedaż hiszpańskich oliwek

2014-10-09

Światowa konsumpcja hiszpańskich oliwek w pierwszych siedmiu miesiącach 2014 roku zwiększyła się o 13% w stosunku do analogicznego okresu ubiegłego roku.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.

Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.

BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito