Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

MarcPol nominowany do nagrody „Firma 25-lecia wolności RP” i „Przedsiębiorca 25-lecia wolności RP”

2014-10-22

Wiodąca polska sieć spożywcza została nominowana do prestiżowych nagród przyznawanych przez Mazowieckie Zrzeszenie Handlu, Przemysłu i Usług

więcej »
Kolory jesieni

Kolory jesieni

2014-10-22

Według niektórych jesień to najbardziej kolorowa pora roku. Niesamowity klimat tworzą piękne suche liście, urokliwe zachody słońca. Wszystko to sprawia, że ten czas w roku jest pełen melancholii, wspomnień oraz zadumy.

więcej »
Polski Kongres Rolnictwa: 22 października spotkanie w Białymstoku

Polski Kongres Rolnictwa: 22 października spotkanie w Białymstoku

2014-10-21

22 października w Białymstoku będzie miała miejsce już piąta konferencja organizowana w ramach Polskiego Kongresu Rolnictwa. Partnerem merytorycznym cyklu debat przedstawicieli branży rolno-spożywczej jest program „Doceń polskie”

więcej »

Polish Snail holding bada skorupy ślimaków

2014-10-20

Skorupa ślimaka w procesie przetwarzania tych zwierząt na mięso, stanowi często odpad produkcyjny. Firma Polish Snail Holding razem z Polską Akademią Nauka bada możliwość dalszego wykorzystania skorup tych mięczaków pod kątem odzyskiwania z nich wapnia.

więcej »
Nie daj się jesieni! Przywołaj śródziemnomorski klimat z Piątnicą!

Nie daj się jesieni! Przywołaj śródziemnomorski klimat z Piątnicą!

2014-10-17

Kuchnia śródziemnomorska słynie z bogactwa smaków i aromatów oraz starannie dobranych składników, którym zawdzięcza swoje wyjątkowe walory. Tej jesieni wprowadź do swojej kuchni pełne słońca potrawy z ciepłych regionów Morza Śródziemnego! Z dodatkiem produktów z Piątnicy mogą smakować jeszcze lepiej

więcej »
Na rynku handlowym jest miejsce na nowe pomysły. VII Forum Rynku Spożywczego i Handlu zakończone

Na rynku handlowym jest miejsce na nowe pomysły. VII Forum Rynku Spożywczego i Handlu zakończone

2014-10-17

Katowice/Warszawa, 16 października 2014 r. – Przyszłość handlu jest trudna do przewidzenia, ale zauważalne dziś trendy pozwalają na wysnucie kilku wniosków na temat tego, w jakim kierunku branża będzie podążać. Do jakich konkluzji doszli uczestnicy VII Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2014?

więcej »
Makaronowe święto z Podravką!

Makaronowe święto z Podravką!

2014-10-17

Światowy Dzień Makaronu obchodzony 25 października to idealna okazja do wypróbowania nowych makaronowych dań.

więcej »
Smak, który wzbogaca - Glassa Sojowa Ponti

Smak, który wzbogaca - Glassa Sojowa Ponti

2014-10-17

Zarówno zawodowi kucharze, jak i amatorzy gotowania od zawsze przeprowadzają eksperymenty, w poszukiwaniu wyjątkowego i oryginalnego smaku swoich potraw. Tak powstał niepowtarzalny produkt - Glassa Sojowa Ponti, który wzbogaca smak potrawy i stanowi oryginalną alternatywę dla tradycyjnej kuchni.

więcej »
300 lat hiszpańskiej oliwki w polskiej kuchni

300 lat hiszpańskiej oliwki w polskiej kuchni

2014-10-17

Oliwki są obecne w kulturze ludów Morza Śródziemnego od niepamiętnych czasów. Najstarsze przekazy historyczne o uprawie wiecznie zielonych drzewek w Azji Mniejszej pochodzą sprzed sześciu tysięcy lat p.n.e.

więcej »
Grillowanie  na deskach cedrowych

Grillowanie na deskach cedrowych

2014-10-16

Grillowanie na drewnianej desce jest podobne do smażenia na patelni z takim wyjątkiem, że deski mają zdolność do wytwarzania dymu. Ta metoda grillowania jest bardzo dobra ponieważ zapewnia stabilną powierzchnię podczas grillowania a także nadaje grillowanej potrawie autentyczny smak dymu.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

Przenieś się prosto do Włoch dzięki nowościom od Starbucks
Już od 24 czerwca w kawiarniach Starbucks przeniesiemy się prosto do słonecznych Włoch, dzięki najnowszej linii mrożonych kaw o smaku tiramisu. Ciesz się długimi, letnimi dniami i chwilami na świeżym powietrzu z wyjątkowymi napojami, których każdy łyk smakuje jak wakacje!

Nowe kolekcje Waterdrop - Wildberry Fusion i Paradise Fusion w letnich smakach Nowe kolekcje Waterdrop - Wildberry Fusion i Paradise Fusion w letnich smakach
Nowością od Waterdrop są dwa wakacyjne smaki w edycji limitowanej – Wildberry Fusion, który nawiązuje do owoców leśnych, które spotkać można podczas letnich wycieczek w góry. Drugi, Paradise Fusion, przywołuje urlop w tropikach i relaks przy basenie.

Fresh&Fruity Citrus Lemonade – orzeźwiający smak lata! Fresh&Fruity Citrus Lemonade – orzeźwiający smak lata!
Marka Fresh&Fruity, znana z owocowych galaretek z nadzieniem, rozszerza swoją ofertę o nowy, limitowany smak dostępny wyłącznie latem – Citrus Lemonade.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito