Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Wybieramy maszynę Bag In Box

Wybieramy maszynę Bag In Box

2014-11-13

Technologia opakowań Bag In Box zyskuje coraz większą popularność w branży spożywczej i chemicznej. O efektywności tego rozwiązania decyduje przede wszystkim właściwy wybór systemu pakującego. Co powinniśmy wiedzieć o maszynach Bag In Box dostosowując produkcję do tej technologii?

więcej »
PRESITŻOWA NAGRODA DLA MARKI PUFFINS - Certyfikat DOBRY PRODYKT 2014

PRESITŻOWA NAGRODA DLA MARKI PUFFINS - Certyfikat DOBRY PRODYKT 2014

2014-11-13

Dwie nowości z oferty marki Puffins – Suszone jabłka i Suszone wiśnie – zostały docenione i nagrodzone w 5 edycji konkursu „Dobry produkt - wybór ekspertów 2014".

więcej »
Devaldano przedstawia Pomidory suszone z borowikami w oleju

Devaldano przedstawia Pomidory suszone z borowikami w oleju

2014-11-12

Devaldano wprowadziło do swojej oferty oryginalny i niespotykany produkt - Pomidory suszone z borowikami w oleju. Jest to pierwszy tego typu produkt w Polsce, który z pewnością zasmakuje nie tylko amatorom leśnych skarbów, ale wszystkim miłośnikom wyśmienitego jedzenia.

więcej »
Ryż Biały Długoziarnisty Halina – tajemnice ryżu

Ryż Biały Długoziarnisty Halina – tajemnice ryżu

2014-11-12

Co zrobić, aby ryż długo zachował swoje walory smakowe? Jak go przechowywać i gotować? Jak sprawić, by potrawa z ryżu wyglądała wyjątkowo wykwintnie i zachęcająco?

więcej »
Naturalna, polska słodycz - Krem czekoladowy z orzechami i miodem  Miodelka

Naturalna, polska słodycz - Krem czekoladowy z orzechami i miodem Miodelka

2014-11-11

Większość z nas uwielbia słodycze. Ważny jest smak słodkiej przekąski oraz to, aby w jej składzie znalazło się jak najwięcej naturalnych składników. Krem czekoladowy z orzechami i miodem Miodelka firmy CD bez wątpienia spełnia oba te kryteria.

więcej »
5 rad Mirka Drewniaka dot. zdrowego śniadania

5 rad Mirka Drewniaka dot. zdrowego śniadania

2014-11-07

8 listopada obchodzimy Dzień Zdrowego Śniadania. Z tej okazji Mirek Drewniak, mistrz kuchni i przewodniczący Loży Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”, podpowiada jak skomponować pełnowartościowy i zarazem lekki pierwszy posiłek dnia.

więcej »

Kredyt dla rolnika, realna szansa na rozwój gospodarstwa

2014-11-07

Skok cywilizacyjny, jaki dokonał się na polskiej wsi w ciągu ostatnich kilkunastu lat jest nieporównywalny z żadnym innym. Dziś rolnictwo to nowoczesny dział gospodarki, zaopatrujący w żywność krajowych konsumentów oraz dostarczający produkty najwyższej jakości na rynki zagraniczne.

więcej »
Południowe słońce w zimowym menu

Południowe słońce w zimowym menu

2014-11-07

Ciepło w zimie? Słońce mimo szarych dni? Tak, dzięki kuchni, która może przypomnieć nam wakacje. Zima to idealny czas, aby cieszyć się potrawami kuchni włoskiej - gorącymi i bogatymi w składniki odżywcze. Skierujmy się więc w stronę południowego słońca!

więcej »
Na wielu polskich stołach niemal każdego dnia znaleźć można pasztety czy pasztetowe. Od dłuższego cz

Na wielu polskich stołach niemal każdego dnia znaleźć można pasztety czy pasztetowe. Od dłuższego cz

2014-11-07

Z różnych względów czasem usłyszeć można niezbyt pochlebne opinie na jego temat pasztetu. Skąd te złe media? Przede wszystkim z oszczędności niektórych producentów, którzy pod przykrywką pasztetu tworzą produkt nie mający zbyt wiele wspólnego z dobrej jakości mięsem.

więcej »
Dziecięce oblicze Sylwestrowej nocy

Dziecięce oblicze Sylwestrowej nocy

2014-11-07

Czy dziecięcy Sylwester może być równie uroczysty jak ten dorosły? Oczywiście, że tak! Bezalkoholowe szampany Party Drink sprawią, że Twoje pociechy hucznie obchodzić będą nadejście Nowego Roku, wszak dźwięk wystrzelanego korka od szampana od dawien dawna jest kojarzony z tą uroczystą chwilą!

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

Przenieś się prosto do Włoch dzięki nowościom od Starbucks
Już od 24 czerwca w kawiarniach Starbucks przeniesiemy się prosto do słonecznych Włoch, dzięki najnowszej linii mrożonych kaw o smaku tiramisu. Ciesz się długimi, letnimi dniami i chwilami na świeżym powietrzu z wyjątkowymi napojami, których każdy łyk smakuje jak wakacje!

Nowe kolekcje Waterdrop - Wildberry Fusion i Paradise Fusion w letnich smakach Nowe kolekcje Waterdrop - Wildberry Fusion i Paradise Fusion w letnich smakach
Nowością od Waterdrop są dwa wakacyjne smaki w edycji limitowanej – Wildberry Fusion, który nawiązuje do owoców leśnych, które spotkać można podczas letnich wycieczek w góry. Drugi, Paradise Fusion, przywołuje urlop w tropikach i relaks przy basenie.

Fresh&Fruity Citrus Lemonade – orzeźwiający smak lata! Fresh&Fruity Citrus Lemonade – orzeźwiający smak lata!
Marka Fresh&Fruity, znana z owocowych galaretek z nadzieniem, rozszerza swoją ofertę o nowy, limitowany smak dostępny wyłącznie latem – Citrus Lemonade.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito