Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Ryba na Święta?  FRoSTA i MSC pomagają wybrać z głową!

Ryba na Święta? FRoSTA i MSC pomagają wybrać z głową!

2014-12-11

Ryby co roku królują na wigilijnych stołach. Niezależnie od tego, czy w te Święta sięgniesz po klasykę w postaci karpia w galarecie i śledzia w śmietanie czy wybierzesz nowoczesną Rybę z pieca od FRoSTY, przeczytaj poradnik, jak z głową skomponować rybne menu.

więcej »
Prawidłowe żywienie psów

Prawidłowe żywienie psów

2014-12-11

Zanim pies trafi pod nasz dach, trzeba wcześniej dobrze się do tego przygotować. Najważniejsze jest, aby dobrze zapoznać się z typowymi dla psów nawykami, zachowaniem, potrzebami, a także sposobem ich zdrowego żywienia.

więcej »
NOWOŚĆ! Mrożonki z Pomysłem: BIO PODGRZYBKI MROŻONE W CAŁOŚCI DEVALDANO

NOWOŚĆ! Mrożonki z Pomysłem: BIO PODGRZYBKI MROŻONE W CAŁOŚCI DEVALDANO

2014-12-10

W sklepowej ofercie marki Devaldano, znanej ze smakowitych leśnych przetworów, pojawiła się właśnie kolejna nowość z serii Mrożonki z Pomysłem – Certyfikowane ekologiczne Podgrzybki mrożone w całości.

więcej »
Magiczny smak wspomnień w nowych świątecznych herbatach marki Czas na Herbatę

Magiczny smak wspomnień w nowych świątecznych herbatach marki Czas na Herbatę

2014-12-09

Święta Bożego Narodzenia to niezwykle magiczny czas, w którym każdy dostrzega coś wyjątkowego. Dla jednych to niezapomniany zapach suszonych owoców, korzennych przypraw i zielonej choinki, a dla innych czar wspólnie spędzonych chwil, refleksji i wspomnień.

więcej »
Przekąska dla wymagających – kabanosy wieprzowe z linii NOVE PREMIUM

Przekąska dla wymagających – kabanosy wieprzowe z linii NOVE PREMIUM

2014-12-09

Podjadanie między posiłkami wielu osobom kojarzy się z niezdrowymi, tuczącymi daniami. A przecież w roli przekąski doskonale sprawdzają się np. wysokiej jakości produkty mięsne. Kabanosy wieprzowe z linii NOVE PREMIUM.

więcej »
Świąteczne pomysły na kaczkę

Świąteczne pomysły na kaczkę

2014-12-08

Ma wykwintny smak i jest łatwa w przygotowaniu a jej kruche mięso jest ucztą dla podniebienia. Młoda Kaczka Zagrodowa z Podlasia od Drosed w tym roku będzie gwiazdą świątecznych stołów. Podpowiadamy, jak ją przyrządzić, aby było smacznie, oryginalnie i szybko.

więcej »
Nowe prawo żywnościowe. Sprawdź jakie będą skutki obowiązywania rozporządzenia UE

Nowe prawo żywnościowe. Sprawdź jakie będą skutki obowiązywania rozporządzenia UE

2014-12-08

Od 13 grudnia 2014 obowiązywać będzie większość przepisów rozporządzenia Unii Europejskiej nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności. Co to oznacza w praktyce? Swoją wiedzą na temat nowego prawa dzieli się Katarzyna Szatkowska-specjalista ds. prawa żywnościowego.

więcej »

Sukces PSH na Małopolskich Dniach Wina

2014-12-05

Sukcesem zakończyła się wizyta przedstawicieli elbląskiej firmy Polish Snail Holding w Krakowie na Małopolskich Dniach Wina. PSH otrzymała prestiżową nagrodę „Laur Publiczności”, a miłośnicy wina z wielkim uznaniem wypowiadali się o ślimakach, jako znakomitym dodatku do tego szlachetnego trunku.

więcej »
Kuchnia pełna smaku z Podravką

Kuchnia pełna smaku z Podravką

2014-12-04

Ekspresowy krem pomidorowy z domowym pesto, wegetariańskie burgery z grzybów czy saltimbocca z indykiem... To tylko kilka spośród wielu doskonałych przepisów znajdujących się w kulinarnym e-booku, który przygotowała firma Podravka wraz ze swoją ambasadorką – Kingą Paruzel.

więcej »
Grecka chałwa w ofercie saloników Kolportera

Grecka chałwa w ofercie saloników Kolportera

2014-12-04

Dwa rodzaje chałwy Kazino – waniliowa i kakaowa – trafiły do oferty saloników prasowych Kolportera i salonów Top-Press.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

Przenieś się prosto do Włoch dzięki nowościom od Starbucks
Już od 24 czerwca w kawiarniach Starbucks przeniesiemy się prosto do słonecznych Włoch, dzięki najnowszej linii mrożonych kaw o smaku tiramisu. Ciesz się długimi, letnimi dniami i chwilami na świeżym powietrzu z wyjątkowymi napojami, których każdy łyk smakuje jak wakacje!

Nowe kolekcje Waterdrop - Wildberry Fusion i Paradise Fusion w letnich smakach Nowe kolekcje Waterdrop - Wildberry Fusion i Paradise Fusion w letnich smakach
Nowością od Waterdrop są dwa wakacyjne smaki w edycji limitowanej – Wildberry Fusion, który nawiązuje do owoców leśnych, które spotkać można podczas letnich wycieczek w góry. Drugi, Paradise Fusion, przywołuje urlop w tropikach i relaks przy basenie.

Fresh&Fruity Citrus Lemonade – orzeźwiający smak lata! Fresh&Fruity Citrus Lemonade – orzeźwiający smak lata!
Marka Fresh&Fruity, znana z owocowych galaretek z nadzieniem, rozszerza swoją ofertę o nowy, limitowany smak dostępny wyłącznie latem – Citrus Lemonade.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito