Artykuły prasowe
Kruszone płatki chili i inne nowości w ofercie KAMIS
W lutym tego roku ruszyła kampania marki KAMIS promująca najpopularniejsze przyprawy i zioła w innowacyjnych szklanych słoiczkach. Od marca dołączają do nich dwa nowe warianty: kruszone płatki chili oraz pieprz cayenne. W portfolio KAMIS pojawi się także nowość w opakowaniu papierowym: czarnuszka
WIOSENNY DETOKS SOKOWY – WZMOCNIJ ORGANIZM OD ŚRODKA
Długo wyczekiwana przez nas wszystkich wiosna nadchodzi wielkimi krokami. W tym czasie znów pojawia się u wielu osób zapał do zmian. Postanawiamy częściej wychodzić na spacery, zacząć uprawiać sport, a przede wszystkim zadbać o sylwetkę.
Nestlé we wszystkich produktach spożywczych w Polsce stosuje jaja z chowu bezklatkowego
Firma Nestlé poinformowała, że w Europie, w tym również w Polsce, stosuje jaja pochodzące wyłącznie z chowu bezklatkowego. Zrealizowała tym samym cel, do którego zobowiązała się w 2017 roku.
Grześki z nową agencją w digitalu
Marka Grześki powierzyła kompleksową obsługę w kanałach digitalowych agencji 360˚ Brand Bridge. Współpraca obejmie działania w ramach nowej platformy komunikacyjnej „Każdy ma swoje Grześki” i potrwa co najmniej do końca bieżącego roku. Nowego partnera wybrano na drodze przetargu.
Sos tatarski - niezbędny na świątecznym stole
Do Wielkanocy pozostało już niewiele czasu, warto więc zacząć planować przygotowania i zastanowić się jakie potrawy przyrządzić w tym roku.
Nowe rozrzutniki z Cynkometu
Cynkomet z Czarnej Białostockiej wprowadził do produkcji nową serię, całkowicie ocynkowanych ogniowo rozrzutników skorupowych – CS-Line. Wszystkie mają europejską homologację.
ŚWIĄTECZNE WYPIEKI Z MASĄ HELIO PREMIUM
Święta to doskonała okazja do tworzenia przeróżnych wspaniałych, bakaliowych wypieków z masą krówkową HELIO PREMIUM - zarówno w tradycyjnej, jak i w nowoczesnej odsłonie!
Podwójny Złoty Laur 2021 dla HELIO!
Polski producent bakalii – firma HELIO została nagrodzona prestiżową nagrodą „Złotym Laurem Konsumenta 2021” aż w dwóch kategoriach: dodatki do ciast oraz bakalie. To już kolejny raz, kiedy polscy konsumenci potwierdzili, że darzą produkty HELIO największym zaufaniem!
Wielkanocne inspiracje
Święta zbliżają się wielkimi krokami, a to oznacza… całe mnóstwo pyszności! Nie obędzie się bez tradycyjnych polskich potraw, aczkolwiek warto przyrządzić kilka znanych od lat „klasyków” w zupełnie innej wersji i zaskoczyć gości. Jajka z niestandardowym farszem, a może mazurek w nowoczesnym wydaniu?
15 marca świętujemy Dzień Piekarzy i Cukierników
15 marca celebrujemy święto autorów najlepszych słodkich deserów, czyli Dzień Piekarzy i Cukierników. Z tej okazji chcielibyśmy przypomnieć historię Karola Wedla – cukiernika, który założył czekoladowy biznes Wedlów oraz przedstawić sylwetki współczesnych twórców kultowej czekoladowej marki.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.
Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.
Najczęściej czytane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.