Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Co drzemie w dżemie

Co drzemie w dżemie

2015-04-02

Stając przed sklepową półką z przetworami owocowymi często zastanawiamy się, co wybrać. Czym tak naprawdę różni się dżem od konfitury, a marmolada od powideł?

więcej »
Ostatni dzwonek!

Ostatni dzwonek!

2015-04-02

Początek wiosny to idealny czas, by zacząć zmianę nawyków żywieniowych. Przecież do wakacji już tylko trzy miesiące. To już ostatni dzwonek, by zacząć przygotowania do sezonu plażowego.

więcej »
Taki klasyk!

Taki klasyk!

2015-04-02

Anglia, typowe angielskie śniadanie i tradycyjny five o’clock – ich wspólnym mianownikiem jest czarna herbata – najpopularniejsza wśród wszystkich herbat.

więcej »
Polskie święta z Mazurkiem na stole

Polskie święta z Mazurkiem na stole

2015-04-01

- Najbardziej wykwintne polskie ciasto - tymi słowami mistrz kuchni Mirek Drewniak opisuje Mazurka. Przygotowywany wyłącznie na Wielkanoc specjał uwodzi wyjątkową słodyczą i wspaniałym wyglądem. Świąteczny stół bez dekoracyjnego kruchego ciasta? To niemożliwe!

więcej »
Wiosenne oczyszczanie z kompozycjami ziołowymi marki Czas na Herbatę

Wiosenne oczyszczanie z kompozycjami ziołowymi marki Czas na Herbatę

2015-03-31

Pierwsze promienie słońca są oznaką nadchodzącej wiosny. Wraz z nimi do życia budzi się przyroda oraz nasz zapał do zmian. Z pomocą przyjdą nam ziołowe propozycje oczyszczające - kompozycja „Oczyszczenie” oraz suszona pokrzywa marki Czas na Herbatę.

więcej »
Dieta kwitnąca zdrowiem – wiosenne menu z produktami marki Halina

Dieta kwitnąca zdrowiem – wiosenne menu z produktami marki Halina

2015-03-31

Wiosna to doskonały czas, aby na stałe wprowadzić do codzienności zdrowe nawyki żywieniowe. Smacznym i wartościowym dopełnieniem zbilansowanej diety są produkty marki Halina.

więcej »
Nowość! Wyjątkowa herbata nie tylko od święta

Nowość! Wyjątkowa herbata nie tylko od święta

2015-03-31

Marka Czas na Herbatę, specjalnie z myślą o nadchodzących świętach, przygotowała dwie nowe kompozycje smakowe: „Wielkanocny poranek” i „Wyspa Wielkanocna”. Lekkie, aromatyczne i doskonale dobrane składniki herbacianych propozycji z pewnością przypadną do gustu amatorom złocistego naparu.

więcej »
Wiosenna sałatka? Tylko z kaczką!

Wiosenna sałatka? Tylko z kaczką!

2015-03-30

Jest jednym z najszlachetniejszych odmian drobiu. Na naszych stołach gości jednak rzadziej niż tradycyjny kurczak. A szkoda, bo już w staropolskiej tradycji kulinarnej kaczka była ceniona za wyjątkowy smak. Pomysły na Kaczkę Barbarie w lekkich wiosennych sałatkach podpowiada Grupa Drosed.

więcej »
Polskie przetwory - bogaty wybór i wysoka jakość

Polskie przetwory - bogaty wybór i wysoka jakość

2015-03-30

Stanowią dodatek do dań różnego typu. To praktyczne i wygodne rozwiązanie, zwłaszcza że przygotowanie niektórych z nich wymaga dużego nakładu pracy, czasu i specyficznych składników. Przetwory i dania gotowe polskich wytwórców, bo o nich mowa, są dostępne w bardzo bogatym wyborze.

więcej »
Przepisy na dobry humor

Przepisy na dobry humor

2015-03-29

Marzec należy do miesięcy, które potrafią zaskakiwać. Nigdy nie wiemy czy wyjdzie słońce, czy zacznie padać. To, co jednak się nie zmienia to przyjemność z jedzenia smacznych, samodzielnie wykonanych dań. Bez względu na to, jaki dzisiaj masz humor, te przepisy sprawią, że dzień stanie się lepszy.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

Przenieś się prosto do Włoch dzięki nowościom od Starbucks
Już od 24 czerwca w kawiarniach Starbucks przeniesiemy się prosto do słonecznych Włoch, dzięki najnowszej linii mrożonych kaw o smaku tiramisu. Ciesz się długimi, letnimi dniami i chwilami na świeżym powietrzu z wyjątkowymi napojami, których każdy łyk smakuje jak wakacje!

Nowe kolekcje Waterdrop - Wildberry Fusion i Paradise Fusion w letnich smakach Nowe kolekcje Waterdrop - Wildberry Fusion i Paradise Fusion w letnich smakach
Nowością od Waterdrop są dwa wakacyjne smaki w edycji limitowanej – Wildberry Fusion, który nawiązuje do owoców leśnych, które spotkać można podczas letnich wycieczek w góry. Drugi, Paradise Fusion, przywołuje urlop w tropikach i relaks przy basenie.

Fresh&Fruity Citrus Lemonade – orzeźwiający smak lata! Fresh&Fruity Citrus Lemonade – orzeźwiający smak lata!
Marka Fresh&Fruity, znana z owocowych galaretek z nadzieniem, rozszerza swoją ofertę o nowy, limitowany smak dostępny wyłącznie latem – Citrus Lemonade.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito