Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Zastosowanie dwutlenku chloru ClO2 w przemyśle spożywczym

Zastosowanie dwutlenku chloru ClO2 w przemyśle spożywczym

2015-04-29

Dbałość o czystość, sterylność produkcji w zakładach przetwórstwa spożywczego, wzrastająca oporność bakterii, wirusów i grzybów na dotychczas stosowane preparaty dezynfekujące spowodowała poszukiwanie nowoczesnego środka do dezynfekcji. Jednym z najlepszy okazał się Dwutlenek chloru ClO2.

więcej »
Nadmorska witalność w słoiczku – tuńczyk w oliwie z oliwek i w sosie własnym marki Callipo

Nadmorska witalność w słoiczku – tuńczyk w oliwie z oliwek i w sosie własnym marki Callipo

2015-04-29

Wielu smakoszy z pewnością przyzna, że mięso z tuńczyka należy do ścisłej czołówki wyjątkowo apetycznych i bogatych w składniki odżywcze specjałów. Marka Callipo podążając za rosnącymi oczekiwaniami odbiorców prezentuje tuńczyka w aż dwóch wariantach – w oliwie z oliwek oraz w sosie własnym.

więcej »
Esencja kobiecości, czyli nowe kompozycje smakowe marki „Czas na Herbatę”

Esencja kobiecości, czyli nowe kompozycje smakowe marki „Czas na Herbatę”

2015-04-28

Nie od dziś wiadomo, że filiżanka dobrej herbaty pomaga w stworzeniu ciepłej, przyjemnieji kameralnej atmosfery. Taki klimat szczególnie ważny jest podczas wypełnionych śmiechem oraz rozmowami kobiecych spotkań, dlatego też herbata stanowi ich nieodzowny element.

więcej »
Słodka wyprawa w Alpy - magia smaku Toblerone White

Słodka wyprawa w Alpy - magia smaku Toblerone White

2015-04-28

Szwajcaria słynie z zachwycających górskich krajobrazów, bajecznych wodospadów, zegarków wysokiej jakości oraz wybornego smaku czekolady, która podbiła serca oraz podniebienia miłośników łakoci, zyskując miano najlepszej na świecie.

więcej »
Najwyższy Czas na Herbatę, czyli herbaciane preferencje Polaków

Najwyższy Czas na Herbatę, czyli herbaciane preferencje Polaków

2015-04-28

Czarna, zielona lub biała. Klasyczna albo z owocowymi dodatkami. W domu, pracy bądź restauracji. Okazuje się, że każdy z nas ma swoje upodobania odnośnie herbaty, a także własne rytuały z nią związane.

więcej »
Kto zostanie najlepszym baristą Starbucks® w Polsce?

Kto zostanie najlepszym baristą Starbucks® w Polsce?

2015-04-27

Ruszył konkurs Starbucks® EMEA* Barista Championship!

więcej »
Perlage Tasting Club

Perlage Tasting Club

2015-04-27

W słoneczny piątek, 17 kwietnia 2015, w urokliwych okolicach uzdrowiskowego Nałęczowa odbyło się kolejne spotkanie z cyklu Perlage Tasting Club.

więcej »
Nowy, większy food court w Wola Parku

Nowy, większy food court w Wola Parku

2015-04-27

Zakończyła się właśnie komercjalizacja nowej strefy restauracyjnej w Wola Parku. Trzynastu restauratorów zajmie ponad 1,2 tys. m kw. powierzchni w nowo zaprojektowanej przestrzeni. Będą to zarówno dotychczasowi, jak i nowi najemcy centrum handlowego.

więcej »
Jak zdrowo jeść i nie dać się zwariować

Jak zdrowo jeść i nie dać się zwariować

2015-04-26

Im bliżej lata, tym większą zwracamy uwagę na to, co trafia na nasze talerze. I słusznie, gdyż to co jemy wpływa nie tylko na nasze zdrowie, ale i samopoczucie. I choć po zimowym letargu niełatwo zmienić nawyki żywieniowe, jak najbardziej jest to możliwe. Zatem do dzieła!

więcej »
Jack Daniel’s Tennessee Honey - wybierz najlepszą pojemność dla siebie!

Jack Daniel’s Tennessee Honey - wybierz najlepszą pojemność dla siebie!

2015-04-23

Masz ochotę na miodowego Jacka? A może chcesz dopiero poznać jego smak? To prostsze niż myślisz. Od marca na rynku Jack Daniel’s Tennessee Honey, dostępny jest w dwóch mniejszych pojemnościach 500 i 350 ml. A dlaczego? Ponieważ, to nie Ty jesteś dla Jacka, to miodowy Jack jest dla Ciebie!

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.

Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.

BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito