Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Kanapka. Czy na pewno wiesz o niej wszystko?

Kanapka. Czy na pewno wiesz o niej wszystko?

2015-05-14

Kanapki były co prawda znane już w Starożytności, ale dopiero w XVIII wieku to „chłopskie” jedzenie trafiło na arystokratyczne stoły. Zaserwowano ja hrabiemu Sandwicz, który chciał zjeść coś pożywnego, nie przerywając przy tym gry w karty.

więcej »

Premiera „Powder Her Face” w reżyserii Mariusza Trelińskiego.

2015-05-13

9 maja po raz pierwszy na polskiej scenie wystawiono operę młodego angielskiego kompozytora Thomasa Adesa – „Powder Her Face”. Partnerem premiery była, na stałe współpracująca z Teatrem Wielkim Operą Narodową, Perlage – musująca woda mineralna aktywnie wspierająca kulturę w Polsce.

więcej »
Złoto wśród warzyw – paluszki warzywne FRoSTY

Złoto wśród warzyw – paluszki warzywne FRoSTY

2015-05-13

Kultowy złoty paluszek w warzywnej odsłonie? Dlaczego nie! Soczysta marchewka z groszkiem oraz apetyczny szpinak,otoczone chrupiącą, złotą panierką – to właśnie te przekąski znajdziesz teraz w ofercie FRoSTY!

więcej »

Amerykanie kochają promocje - czy Polacy również?

2015-05-12

O promocjach mówi się często jako o wynalazku amerykańskim i rzeczywiście, nie można nie zgodzić się z tym, że niektórzy mieszkańcy Stanów Zjednoczonych opanowali do perfekcji możliwość korzystania z nich.

więcej »
Gorączka złota łączy pokolenia – znajdź skarb Podlaskiego!

Gorączka złota łączy pokolenia – znajdź skarb Podlaskiego!

2015-05-11

W Białowieży, Krakowie czy u stóp Rysów? Jak dobrze znasz Polskę? Czy odgadniesz, gdzie ukryty jest skarb Podlaskiego? Drosed zaprasza do udziału w pysznej loterii promocyjnej!

więcej »
Firmy chcą promować swoje wyroby. Wnioski z XVI audytu programu „Doceń polskie”

Firmy chcą promować swoje wyroby. Wnioski z XVI audytu programu „Doceń polskie”

2015-05-08

29 kwietnia eksperci z branży spożywczej ocenili ponad 200 wyrobów ubiegających się o zdobycie godła „Doceń polskie”. Pierwsze wnioski z audytu są bardzo pozytywne. Żywność prezentuje coraz wyższy poziom, a propozycje wytwórców są ciekawe i różnorodne.

więcej »
Starbucks® kupuje najwięcej kawy z certyfikatem Fair Trade

Starbucks® kupuje najwięcej kawy z certyfikatem Fair Trade

2015-05-07

9 maja obchodzony jest Światowy Dzień Sprawiedliwego Handlu. Starbucks® to jeden z największych nabywców kawy z certyfikatem Fair Trade na świecie, a każda z kaw przygotowanych na tradycyjnej mieszance ziaren Starbucks® Espresso Roast wspiera mniejszych producentów kawy na światowym rynku.

więcej »
Jack i Burger – kulinarna podróż z amerykańskim duetem

Jack i Burger – kulinarna podróż z amerykańskim duetem

2015-05-07

Jeszcze nigdy kulinarna podróż po najciekawszych zakątkach świata nie była tak prosta. W tym roku zabiera w nią klasyczny, amerykański duet – burger i whiskey Jack Daniel’s. Do końca maja tandem zza oceanu gości na Festiwalu Burgerów, który trwa w 4 hotelach Starwood Hotels.

więcej »
FRoSTERZY znów nie zawiedli – ponad 2400 recenzji najnowszych produktów FRoSTY!

FRoSTERZY znów nie zawiedli – ponad 2400 recenzji najnowszych produktów FRoSTY!

2015-05-06

Właśnie dobiegła końca kolejna edycja kampanii FRoSTERZY. To już drugi raz, kiedy FRoSTA zdecydowała się zapytać konsumentów o zdanie. Rezultaty? 51 dni akcji, 7500 przejechanych kilometrów, 2400 wręczonych zestawów i aż 2420 recenzji nowości FRoSTY!

więcej »
Zielona herbata liściasta z granatem i żurawiną

Zielona herbata liściasta z granatem i żurawiną

2015-05-05

Chińskie legendy przypisują odkrycie zielonej herbaty mitycznemu Boskiemu Rolnikowi, jednak pierwsze udokumentowane spożywanie herbaty to okres dynastii Han. W powszechne użycie weszła nieco później.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.

Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.

BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito