Artykuły prasowe
Światowy Dzień Ziemi w Costa Coffee
22 kwietnia obchodzimy Światowy Dzień Ziemi, który promuje proekologiczne postawy wśród społeczeństwa.
Wasa prezentuje ulubione przepisy Agnieszki Radwańskiej na zdrowe i lekkie przekąski
Trwa druga odsłona kampanii Wasa Wypełnij dzień smakiem! z udziałem ambasadorki marki. Agnieszka Radwańska – bo o niej mowa – na pierwszym miejscu stawia zbilansowaną dietę, a jednoczenie nie odmawia sobie zdrowych przyjemności.
Jan Wedel – wizjoner na miarę współczesności
Podobno nie da się wynaleźć koła na nowo, a każdy pomysł miał już kiedyś swojego autora. A jak jest w rzeczywistości? Czy faktycznie tak trudno jest być innowacyjnym? 21 kwietnia obchodzimy Światowy Dzień Kreatywności i Innowacji. Poznaj sylwetkę Jana Wedla.
Kolorowe dania na ciepłe dni
Wiosna i lato to czas intensywnych smaków i… kolorów - nie tylko w przyrodzie, ale także na naszych talerzach! Dlatego postawmy na dania, które będą cieszyły nie tylko kubki smakowe, ale też oczy.
100% cocoa i 100% smaku w nowej tabliczce z Wawelu
Do portfolio marki Wawel dołączył wyjątkowy produkt - Ekstra Gorzka 100% cocoa - tabliczka stworzona tylko z jednego surowca - certyfikowanego ziarna kakaowca.
Zatrzymaj się. To Twój czas na przyjemność z lodami E.Wedel OH!
Doskonała kompozycja kremowego wnętrza, oryginalna wedlowska czekolada oraz wyśmienite dodatki. To właśnie te komponenty wyróżniają wyjątkową recepturę lodów z linii E.Wedel OH!. Kultowa, czekoladowa marka na nadchodzący sezon lodowy przygotowała dla konsumentów portfolio lodów premium.
Rolnicy odważnie sięgają po onlinowe narzędzia, nie tylko z powodu pandemii
Ogłoszenia, zarówno skupujących, jak i – bezpłatne – oferujących do sprzedaży swoje produkty rolników, łatwa w zarządzaniu baza kontrahentów, udostępnianie ogłoszeń przez SMS i e-mail, aktualna mapa skupów – to wybrane możliwości, jakie daje coraz bardziej popularna platforma Agralan.
Słodko, pysznie, apetycznie i bez glutenu z Appetitą
Po obiedzie na stole obowiązkowo powinien pojawić się… deser! Czy w wersji bez glutenu słodkości mogą być równie smaczne? Oczywiście, że tak! Pyszne bezglutenowe przekąski można wyczarować we współpracy z marką Appetita, która dzieli się swoimi przepisami i patentami na bezglutenowe cuda.
Terrabio w kierunku rewolucji przemysłu rolno-spożywczego
We Wrocławiu powstaje urządzenie, które ma szansę zrewolucjonizować przemysł rolno-spożywczy. Zespół naukowy Terrabio pod kierownictwem Bartosza Pencakowskiego opracowuje kompletny analizator genetyczny, który zostanie umieszony w urządzeniu rozmiarów niewielkiej skrzynki.
Black Energy drink powraca
Po dłuższej przerwie FoodCare, producent napoju energetycznego Black Energy, powraca z podwójną siłą w nowej kampanii promocyjnej. Media w kampanii zaplanowała i zakupiła agencja Havas Media.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.
Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.
Najczęściej czytane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.