Artykuły prasowe

SCHUDNIJ LATEM I JEDZ LODY!
Kto nie marzy o tym, by jeść lody i nie przejmować się dodatkowymi kilogramami? Spożywanie ich w rozsądnych ilościach wcale nie musi być tuczące!

Wyrabiaj na zdrowie – sztuka wyrabiania ciasta
Obecne trendy kulinarne zachęcają do powrotu do korzeni i samodzielnego przyrządzania potraw od podstaw. Przygotowanie domowej śmietany czy masła –dla koneserów kuchni to wręcz konieczność. Największym wyzwaniem okazuje się ręczne wyrobienie ciasta chlebowego, co wymaga siły, czasu i cierpliwości.

Odkryj włoski styl życia
Niezaprzeczalny urok włoskich krajobrazów sprawia, że wizyty w kraju Leonarda da Vinci napawają optymizmem i nadzieją. Włoski optymizm i witalność sprawiają, że nabieramy energii i chęci do życia, a wokół siebie dostrzegamy więcej pozytywów niż negatywów.

„Twój błonnik” marki Britta – lekka przekąska, idealna na lato
Latem nasza aktywność zdecydowanie wzrasta. Częściej wychodzimy z domu, spędzamy czas na świeżym powietrzu, chętniej też uprawiamy sport. Nasza dieta powinna zatem dopasować się do stylu życia jaki prowadzimy, sycąc nasz organizm, jednocześnie go nie przeciążając.

Kultowe Grześki polecają się także po Euro!
Mistrzostwami Europy w Piłce Nożnej UEFA Euro 2016 żyła cała Polska. Grześki kakaowe w czekoladzie w limitowanym opakowaniu dodały energii niejednemu kibicowi. I chociaż piłkarskie emocje już za nami, to kultowe Grześki jeszcze nie raz osłodzą chwile każdemu fanowi słodkości.
Biznes spożywczy – niedoszacowane ryzyko
Polskie firmy działające w branży spożywczej dynamicznie się rozwijają, zdobywając nowe rynki i umacniając na nich pozycję. Powinny jednak więcej uwagi poświęcić zarządzaniu ryzykiem i zabezpieczeniu przed zagrożeniami, które w dalszej perspektywie mogą negatywnie wpływać na wyniki finansowe.

Nowość od Dan Cake – Chleby Bawarskie z kamiennego pieca
Polacy są prawdziwymi smakoszami chleba - podstawy niemalże każdego śniadania – i chętnie sięgają po jego nowe odmiany. Dan Cake wychodzi naprzeciw oczekiwaniom klientów i wprowadza na rynek Chleby bawarskie.

Meksyk na okrągło!
Polacy coraz śmielej sięgają po egzotyczne przepisy kulinarne. W ostatnich latach wielką popularność zdobyła nad Wisłą kuchnia meksykańska oraz jej teksańska wersja, czyli tzw. Tex-Mex. Są one pełne kolorów i wyrazistych smaków. Jak przystosować meksykańskie przepisy do rodzimych warunków?

Sok z owoców tropikalnych Sunquick – egzotyka na wyciągnięcie ręki
Skoncentrowany napój Sunquick Owoce Tropikalne to pyszny smak owoców egzotycznych zamknięty w szklanej butelce.
Na naszych talerzach króluje bób!
Lato to taki okres w roku, kiedy niemalże na każdym kroku mamy łatwy dostęp do świeżych warzyw, które wówczas są także najsmaczniejsze. W lipcu koniecznie powinniśmy skusić się na bób! Ten mały, jasnozielony strączek jest bowiem doskonałym źródłem białka, potasu oraz innych cennych witamin.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Starbucks startuje z orzeźwiającym letnim sezonem!
Dzięki Starbucks już dziś możemy zanurzyć się w niesamowitych smakach lata. Ciesz się długimi, pełnymi słońca dniami i czasem spędzanym na świeżym powietrzu z nowym, sezonowym napojem Melon Flavour Pearls Starbucks Refresha® drink, dostępnym w kawiarniach sieci już od 29 kwietnia!
Zintegrowane rozwiązanie dla detalistów na starcie systemu kaucyjnego
System kaucyjny, który już wkrótce stanie się obowiązkowy w Polsce, stawia przed detalistami nowe wyzwania. W szczególności dla małych i średnich sklepów, które nie dysponują dużymi działami IT ani zespołami wdrożeniowymi, proces ten może okazać się wyjątkowo skomplikowany.
Uwielbiane cukierki w nowoczesnym wydaniu
Wawel łączy tradycję z nowoczesnością, wprowadzając Michałki Protein – nową wersję kultowych cukierków z białkiem. To pierwsze Michałki wzbogacone o roślinne białko na polskim rynku, stworzone z myślą o osobach aktywnych i dbających o dietę.
Świętujmy Dzień Ziemi razem ze Starbucks i Snoopy'm!
Starbucks świętuje Miesiąc Dobroci, którego finałem jest Dzień Ziemi 22 kwietnia. Już od 21 kwietnia w kawiarniach pojawi się specjalny kubek wielokrotnego użytku – na znak troski o planetę i ludzi wokół nas!
Przepisy z mieszanką keksową
Wielkanoc coraz bliżej, a wraz z nią – czas rodzinnych spotkań, domowych wypieków i… bakalii! Bo przecież święta nie mogą obyć się bez odrobiny słodyczy i tradycyjnego smaku.
Najczęściej czytane artykuły:
Technologia a system kaucyjny. Polacy otwarci na innowacje, ale potrzebują edukacji
Ponad 60% Polaków deklaruje chęć korzystania z aplikacji mobilnych i innych technologii wspierających system kaucyjny – wynika z badania „Postawy Polaków wobec systemu kaucyjnego” przeprowadzonego przez Biostat na zlecenie agencji doradczej 2PR.
Uwielbiane cukierki w nowoczesnym wydaniu
Wawel łączy tradycję z nowoczesnością, wprowadzając Michałki Protein – nową wersję kultowych cukierków z białkiem. To pierwsze Michałki wzbogacone o roślinne białko na polskim rynku, stworzone z myślą o osobach aktywnych i dbających o dietę.
Zintegrowane rozwiązanie dla detalistów na starcie systemu kaucyjnego
System kaucyjny, który już wkrótce stanie się obowiązkowy w Polsce, stawia przed detalistami nowe wyzwania. W szczególności dla małych i średnich sklepów, które nie dysponują dużymi działami IT ani zespołami wdrożeniowymi, proces ten może okazać się wyjątkowo skomplikowany.
Przepisy z mieszanką keksową - z HELIO w kuchni zawsze smaczniej!
Wielkanoc coraz bliżej, a wraz z nią – czas rodzinnych spotkań, domowych wypieków i… bakalii! Bo przecież święta nie mogą obyć się bez odrobiny słodyczy i tradycyjnego smaku.
Przepisy z mieszanką keksową
Wielkanoc coraz bliżej, a wraz z nią – czas rodzinnych spotkań, domowych wypieków i… bakalii! Bo przecież święta nie mogą obyć się bez odrobiny słodyczy i tradycyjnego smaku.