Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Cisowianka Perlage na Mistrzostwach Sommelierów Polski Zachodniej

Cisowianka Perlage na Mistrzostwach Sommelierów Polski Zachodniej

2015-10-15

10 października w winiarni Mielżyński w Poznaniu w szranki stanęło kilkanaście najlepszych znawców wina w regionu.

więcej »
Biedronka w prasie, Tesco w internecie – ranking marek sieci handlowych

Biedronka w prasie, Tesco w internecie – ranking marek sieci handlowych

2015-10-15

Biedronka trzeci raz z rzędu została najpopularniejszą siecią handlową i nadal utrzymuje wyraźną przewagę nad konkurentami. Na podium znalazły się także Tesco i Carrefour – wynika z rankingu Top Marka, przygotowanego przez magazyn „Press” i „PRESS-SERVICE Monitoring Mediów”.

więcej »
Cukinia faszerowana kiełbasą

Cukinia faszerowana kiełbasą

2015-10-13

Cukinia oznacza po włosku małą dynię, jest więc doskonałym preludium do dyniowego sezonu. Można ją jeść na wiele sposobów, na obiad na przykład w formie faszerowanej kiełbasą kruchą z galaretką Madej Wróbel.

więcej »
Kiełbasa z tapenadą

Kiełbasa z tapenadą

2015-10-13

Jak opóźnić jesienne chłody? Może poprzez wyjątkowe propozycje kulinarne? Podane w oryginalny sposób, grillowane bądź z patelni sprawią, że zapomnimy o zbliżających się słotach.

więcej »
Kiełbasa z ogniska

Kiełbasa z ogniska

2015-10-13

Jesienne ogniska cieszą się jeszcze większym powodzeniem niż te, rozpalane latem. Szybciej się ściemnia, szybciej robi się chłodniej, więc trzeba się czymś ogrzać. A do tego, na rozgrzewkę upiec klasyczną kiełbasę na patyku i zjeść ją z chrupiącym polskim chlebem.

więcej »
Kulinarne improwizacje z kiełbasą w roli głównej

Kulinarne improwizacje z kiełbasą w roli głównej

2015-10-13

Trwa akcja kulinarna firmy Madej Wróbel - akcja, która ma odmienić oblicze kiełbasy. Polega na cyklu niezwykłych przepisów na dania, które można „wyczarować” z kiełbasy.

więcej »
Zasmakuj tradycji w nowych Sosach Kieleckich

Zasmakuj tradycji w nowych Sosach Kieleckich

2015-10-12

Receptury bazujące na rodzinnych tradycjach kulinarnych, najwyższej jakości składniki, a teraz także nowe, wyjątkowe opakowanie. Co to takiego? Oczywiście Sosy Kieleckie! Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem” postanowiła podkreślić ponad 50-letnią tradycję swoich produktów.

więcej »
Kulinarne JAWOlucje - czyli przepis na aromatyczne kluski śląskie serwowane z kremowym sosem serowym

Kulinarne JAWOlucje - czyli przepis na aromatyczne kluski śląskie serwowane z kremowym sosem serowym

2015-10-10

Dobrze znane kluski śląskie w zupełnie nowej odsłonie? Nie ma sprawy! Oto przepis na aromatyczne, pyszne i niezwykle syte danie łączące tradycję z nowoczesnością!

więcej »
Dzień Chilijskiego Wina

Dzień Chilijskiego Wina

2015-10-08

4 września 2015 roku po raz pierwszy obchodzimy Dzień Chilijskiego Wina. Z tej okazji w Chile przez kilka dni organizowane są degustacje tego wspaniałego trunku. W Polsce zaś za pomocą aplikacji, będzie można zwiedzić piękne doliny winiarskie Chile i zadawać pytania młodym wytwórcom wina.

więcej »

SIEĆ MILA OTWIERA KOLEJNE PLACÓWKI HANDLOWE

2015-10-08

Sieć supermarketów spożywczych Mila poszerza swoją działalność o nowe sklepy. Kolejne placówki handlowe powstały dla mieszkańców Baboszewa oraz Piły, a swoje otwarcia świętowały 3 października br. Z tej okazji zostało zaplanowanych wiele atrakcji oraz miłych niespodzianek, które czekały na klientów.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

Przenieś się prosto do Włoch dzięki nowościom od Starbucks
Już od 24 czerwca w kawiarniach Starbucks przeniesiemy się prosto do słonecznych Włoch, dzięki najnowszej linii mrożonych kaw o smaku tiramisu. Ciesz się długimi, letnimi dniami i chwilami na świeżym powietrzu z wyjątkowymi napojami, których każdy łyk smakuje jak wakacje!

Nowe kolekcje Waterdrop - Wildberry Fusion i Paradise Fusion w letnich smakach Nowe kolekcje Waterdrop - Wildberry Fusion i Paradise Fusion w letnich smakach
Nowością od Waterdrop są dwa wakacyjne smaki w edycji limitowanej – Wildberry Fusion, który nawiązuje do owoców leśnych, które spotkać można podczas letnich wycieczek w góry. Drugi, Paradise Fusion, przywołuje urlop w tropikach i relaks przy basenie.

Fresh&Fruity Citrus Lemonade – orzeźwiający smak lata! Fresh&Fruity Citrus Lemonade – orzeźwiający smak lata!
Marka Fresh&Fruity, znana z owocowych galaretek z nadzieniem, rozszerza swoją ofertę o nowy, limitowany smak dostępny wyłącznie latem – Citrus Lemonade.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito