Artykuły prasowe
Prezes UOKiK wydał zgodę na włączenie Maczfit do Grupy Żabka
22 kwietnia 2021 roku Prezes Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów wydał zgodę na włączenie spółki Maczfit, lidera rynku cateringu dietetycznego w Polsce, w strukturę Grupy Żabka.
Upoluj roślinne nowości. Produkty Plant Hunter dostępne tylko w Żabce
Coraz więcej osób w Polsce wyklucza lub ogranicza spożycie mięsa. Z myślą o klientach szukających zamienników dla produktów i dań pochodzenia zwierzęcego, Żabka stworzyła pierwszą w 100% roślinną markę własną, która będzie miała swoją premierę w wybranych sklepach Żabka w całej Polsce.
SUPERPRODUKT 2020 – Daktyle Deglet Nour HELIO Natura!
W tegorocznej edycji konkursu „SUPERPRODUKT ŚWIATA KOBIETY 2020”, po raz kolejny zdrowa marka bakalii HELIO została zwycięzcą w kategorii „Żywność – Produkty dietetyczne”, otrzymując prestiżową nagrodę za #trendy #healthy #fit przekąskę Daktyle Deglet Nour z linii HELIO Natura!
Majówka w klimacie #So Soft !
Majówka w ogrodzie lub na balkonie? A może spacer lub krótka wycieczka rowerowa nad pobliski staw czy jezioro? Załóż sportowe buty i zabierz ze sobą plecak wypełniony pysznymi So Soft! przekąskami HELIO Natura i znajdź chwilę dla siebie w otoczeniu natury!
Czekolady nadziewane przyjemnością od E.Wedel
Tej wiosny w czekoladowej ofercie E.Wedel pojawią się trzy bardzo przyjemne propozycje. Mowa o nowych tabliczkach nadziewanych, które kuszą połączeniem oryginalnej wedlowskiej czekolady, mlecznego nadzienia i egzotycznych owoców. Nowości ucieszą podniebienia miłośników słodko-kwaśnych smaków.
Ekspansja Green Factory w regionie Europy Środkowo-Wschodniej
Spółka Green Factory została większościowym udziałowcem wiodącej na rynku litewskim firmy UAB Salpronė.
Lody Ekipa marki Koral już od poniedziałku w sklepach Lidla
Lodomaniacy, a w szczególności fani Ekipy Friza, będą zachwyceni. Już w poniedziałek, 26 kwietnia, popularne lody Ekipa marki Koral trafią do oferty sklepów Lidl. Pyszne sorbety w polewie o smaku gumy balonowej ze strzelającymi dodatkami to obecnie jeden z największych hitów!
SLOW FOOD? Naturalnie z HELIO!
Czy zdajesz sobie sprawę, że często nawet najmniejsze, codzienne nawyki mają wpływ na naszą planetę?
Wkrótce decyzja dotyczącą cenzury roślinnych alternatyw nabiału
Poprawka 171 do rozporządzenia KE 1308/2013, która ma na celu dalsze cenzurowanie roślinnych alternatyw produktów nabiałowych, jest przedmiotem trójstronnych negocjacji pomiędzy instytucjami europejskimi od 21 kwietnia br.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.
Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.
Najczęściej czytane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
