Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Wystawcy regionalni w Porcie Łódź

Wystawcy regionalni w Porcie Łódź

2015-11-05

W najbliższy czwartek w Centrum Handlowym Port Łódź pojawią się producenci zdrowej żywności z Łodzi i pobliskich miejscowości. Jarmark, na którym będzie można zakupić produkty regionalne potrwa do niedzieli włącznie, a stoiska wystawców zlokalizowane zostaną obok sklepu Saturn.

więcej »
Jabłkowe jak domowe: Powidła Jabłkowe 100% Dawtona

Jabłkowe jak domowe: Powidła Jabłkowe 100% Dawtona

2015-11-03

Jabłka to najcenniejszy skarb polskich sadów. Nowość na półkach – Powidła Jabłkowe 100% Dawtona to ukłon w stronę najpiękniejszych, polskich tradycji.

więcej »
Smaki Belgii w Warszawie

Smaki Belgii w Warszawie

2015-11-03

C'est bon à s'en lécher les doigts – (tłum. takie dobre, że palce lizać) tak o belgijskich specjałach będą mogli powiedzieć uczestnicy kulinarnych wieczorów odbywających się w ramach 17. Dni Belgijskich.

więcej »

Sól himalajska - czy to cudowny lek na strach przed solą?

2015-10-30

Sól himalajska - gwiazda wśród soli? Coraz częściej mówi się o tym rodzaju soli. Czy produkt ten jest faktycznie cudownym lekiem m.in. na starzenie się skóry?

więcej »
Orzechowy  zawrót głowy  z marką WINIARY!

Orzechowy zawrót głowy z marką WINIARY!

2015-10-29

Jesienne wieczory sprzyjają kulinarnym eksperymentom. To idealny czas, aby wyczarować oryginalne dania dla naszych bliskich. Polecamy wykorzystanie orzechów, które mogą posłużyć jako uzupełnienie naszego codziennego menu. Przekonaj się, ile niezwykłych potraw można przyrządzić, mając je w kuchni!

więcej »
Na przekąskę i na obiad

Na przekąskę i na obiad

2015-10-29

Szybki obiad a może przekąska na filmowy wieczór? Czas na coś pysznego! Chrupiąca panierka i idealnie kremowe wnętrze – FRoSTA serwuje Złote paluszki serowe.

więcej »
Pasztet Podlaski na Halloween? Tylko z pestkami dyni!

Pasztet Podlaski na Halloween? Tylko z pestkami dyni!

2015-10-29

Rodzina znanych i cenionych Pasztetów Podlaskich z Drosedu powiększyła się – nowa propozycja z pestkami dyni idealnie wpasowuje się w jesienną porę i… nadchodzące święto Halloween!

więcej »

Szaszłyki z kiełbasy z boczkiem i cukinią

2015-10-29

Czy wiecie, że szaszłyki wywodzą się z Azji? Ta prosta potrawa kilku składników nadzianych na szpikulec jest też bardzo popularna w Izraelu i to stamtąd właśnie wraz z rosyjskimi emigrantami trafiła do Europy.

więcej »
Eksperci po raz osiemnasty ocenili żywność rodzimych producentów

Eksperci po raz osiemnasty ocenili żywność rodzimych producentów

2015-10-28

Ponad 200 wyrobów spożywczych wzięło udział w audycie żywności zorganizowanym 28 października br. w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Wśród nich znalazły się m.in. pieczywo, wędliny, słodycze, nabiał, dania gotowe, przekąski i napoje.

więcej »
Mokate na rynku herbaty

Mokate na rynku herbaty

2015-10-28

Polski rynek herbaty wart jest aktualnie nieco ponad 1,2 mld zł. Szacuje się, że Polacy rocznie spożywają ok 20 tys. ton herbaty co stawia nas na czwartym miejscu w Europie - po Irlandii, Rosji i Wielkiej Brytanii.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.

Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.

BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito