Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Przyprawa do piernika Galeo… na dobry humor

Przyprawa do piernika Galeo… na dobry humor

2017-02-01

Korzenne aromaty zdecydowanie rozgrzewają i poprawiają nastrój. Co więcej, przyprawa do piernika Galeo doskonale pasuje do innych ciast czy ciasteczek. Warto po nią sięgnąć szczególnie w mroźne dni.

więcej »
Amore pomodore, czyli święto pizzy w domowym zaciszu

Amore pomodore, czyli święto pizzy w domowym zaciszu

2017-02-01

Sos pomidorowy to sekret udanej pizzy. Soczyste pomidory, aromatyczne zioła… i tylko krok dzieli nas od tego, aby już 9 lutego świętować Międzynarodowy Dzień Pizzy, jak na prawdziwych włoskich wakacjach. Z sosem do pizzy Dawtona musi się udać! Dodatki to już kwestia naszej wyobraźni.

więcej »
Makrela w puszce w zupełnie nowych smakach od Graal®

Makrela w puszce w zupełnie nowych smakach od Graal®

2017-02-01

Filety z makreli w sosie pomidorowym to jedna z kultowych pozycji rybnych na każdej sklepowej półce. Marka Graal postanowiła sprawić pyszną niespodziankę tym, którzy lubią makrelę w sosie pomidorowym jako samodzielną przekąskę, dodatek do twarożku czy nadzienie do jajek na twardo.

więcej »
Sarepska!

Sarepska!

2017-01-31

W kuchni, podobnie jak w modzie, wygrywa klasyka. W związku z tym przygotowując przekąski dla swojej rodziny postaw na tradycyjną musztardę sarepską, np. tę od WSP Społem. Dodatek urozmaici swoim smakiem i aromatem nawet najprostszą kanapkę.

więcej »
Pascal inspiruje… Będzie owocnie! Inspiracje na zimowe dania z owocami

Pascal inspiruje… Będzie owocnie! Inspiracje na zimowe dania z owocami

2017-01-31

W lecie w naszych kuchniach królują maliny, truskawki i jagody, ale zimą także znaleźć możemy owoce, które dumnie zaprezentują się w naszej kuchni: jabłka, gruszki czy śliwki – mogą nam pomóc przyrządzić znakomity posiłek.

więcej »
Zrównoważone rolnictwo – z czym to się je?

Zrównoważone rolnictwo – z czym to się je?

2017-01-31

My-konsumenci coraz baczniej zwracamy uwagę na pochodzenie produktów, zadając sobie pytanie, w jaki sposób i gdzie powstają. A producenci coraz chętniej chcą na nie odpowiadać, informując o metodach uprawy surowców oraz drodze, jaką przebywają składniki, zanim znajdą się na naszym talerzu.

więcej »

Alkohol w karnawale – kilka porad

2017-01-30

..czyli jak pić, aby się nie upić.

więcej »

Polacy bawią się gotowaniem

2017-01-30

Od kilku lat zauważamy rosnące zainteresowanie naszymi sosami poza tymi okazjami zakupowymi. Związane jest to ze zmianą zwyczajów konsumentów, którzy coraz częściej przygotowują niebanalne przystawki czy przekąski świetnie się przy tym bawiąc

więcej »

5 KROKÓW DO UDANEJ SPRZEDAŻY

2017-01-27

Sprzedaż jest procesem wymagającym od handlowców łatwości w nawiązywaniu kontaktów, empatii w stosunku do klienta oraz asertywności i znajomości oferty, którą prezentują. Co prowadzi do udanej finalizacji transakcji? Shop Doctor, dr Marek Borowiński, zdradza pięć elementów udanej sprzedaży.

więcej »
Kolorowe bułki do hamburgerów w ofercie MAKRO

Kolorowe bułki do hamburgerów w ofercie MAKRO

2017-01-27

W ofercie sieci hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska, skierowanej do klientów z sektora HoReCa, pojawiły się kolorowe, mrożone bułki do hamburgerów. Produkty nie zawierają substancji konserwujących, a swój kolor zawdzięczają naturalnym barwnikom spożywczym.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Nowe marki, nowe kampanie – Wawel promuje CocoACH! i MINIczekolady Nowe marki, nowe kampanie – Wawel promuje CocoACH! i MINIczekolady
Wawel rozpoczął w styczniu kampanie promujące CocoACH! oraz MINIczekolady funkcjonalne, które do końca marca będą mocno widoczne w digitalu.

Czy dobrze zamroziłeś żywność po świętach? Czy dobrze zamroziłeś żywność po świętach?
Sprawdź, na co warto zwrócić uwagę.

Pistacjowe propozycje w zimowym menu Starbucks® podbiją serca! Pistacjowe propozycje w zimowym menu Starbucks® podbiją serca!
Nowy rok to świetna okazja, by odkryć coś nowego. Zimowa oferta Starbucks® z pistacjowymi smakami z pewnością zachwyci! Od 7 stycznia w kawiarniach pojawią się limitowane Pistachio Flavour Latte oraz pyszne pistacjowe wypieki!

HELIO sponsorem głównym imprezy charytatywnej „Muzyka nie wyklucza” HELIO sponsorem głównym imprezy charytatywnej „Muzyka nie wyklucza”
Z radością informujemy, że marka HELIO została sponsorem głównym wyjątkowego wydarzenia charytatywnego „Muzyka nie wyklucza”. Celem projektu jest wsparcie osób z niepełnosprawnościami oraz promowanie integracji i równości poprzez sztukę.

Świąteczne dania w ekspresowym tempie z bakaliami BackMit
Przed nami Święta. Czas spotkań przy choince, radosnego ucztowania i…wielu godzin spędzonych na komponowaniu menu.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Pistacjowe propozycje w zimowym menu Starbucks® podbiją serca! Pistacjowe propozycje w zimowym menu Starbucks® podbiją serca!
Nowy rok to świetna okazja, by odkryć coś nowego. Zimowa oferta Starbucks® z pistacjowymi smakami z pewnością zachwyci! Od 7 stycznia w kawiarniach pojawią się limitowane Pistachio Flavour Latte oraz pyszne pistacjowe wypieki!

Czy dobrze zamroziłeś żywność po świętach? Czy dobrze zamroziłeś żywność po świętach?
Sprawdź, na co warto zwrócić uwagę.

Nowe marki, nowe kampanie – Wawel promuje CocoACH! i MINIczekolady Nowe marki, nowe kampanie – Wawel promuje CocoACH! i MINIczekolady
Wawel rozpoczął w styczniu kampanie promujące CocoACH! oraz MINIczekolady funkcjonalne, które do końca marca będą mocno widoczne w digitalu.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito