Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Z czego zrobione są kotlety?

2015-12-08

A właśnie, że tym razem z kiełbasy, którą najpierw mielimy, łączymy z jajkami, cebulą, czosnkiem oraz namoczonym pieczywem, doprawiamy, smażymy i już mamy pyszny obiad!

więcej »
Minister rolnictwa honorowym patronem programu „Doceń polskie”

Minister rolnictwa honorowym patronem programu „Doceń polskie”

2015-12-07

Przyszłoroczna edycja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” będzie realizowana pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

więcej »

Jeśli nie kurczak, to co? Przegląd gatunków drobiu

2015-12-02

Kurczak to najczęściej nasze pierwsze skojarzenie dotyczące mięsa drobiowego. Należy jednak pamiętać, że nie jest to jedyny możliwy wybór: w sklepach coraz częściej kupić można inne gatunki drobiu, dzięki czemu Polacy na nowo przekonują się do smaku gęsi, kaczki czy nawet perliczki.

więcej »

Rynek słodyczy 2015: podsumowanie okiem eksperta

2015-12-02

Sytuacja na polskim rynku słodyczy jest stabilna. Po okresie letnich upałów, które były dla niego stosunkowo niekorzystnym czasem, w listopadzie nastąpiły tradycyjne wzrosty sprzedaży. Jakie zmiany szykują się w tym sektorze? Planuje i podsumowuje marketing manager Aleksandra Kucała w I.D.C. Polonia

więcej »
Nowość wśród jogurtów OSM Piątnica:  jogurt naturalny typu greckiego 4 proc. tłuszczu

Nowość wśród jogurtów OSM Piątnica: jogurt naturalny typu greckiego 4 proc. tłuszczu

2015-12-01

Zdrowa, odżywcza i w pełni naturalna przekąska dla każdego to nowa propozycja Piątnicy w kategorii jogurtów typu greckiego.

więcej »
Drobne, zimowe przyjemności

Drobne, zimowe przyjemności

2015-12-01

Krótkie jesienno-zimowe dni, brak słońca, plucha za oknem – takie warunki mogą przyprawić o melancholię. Najchętniej przespalibyśmy całą zimę jak niedźwiedzie. Na chłody i ciemności są jednak sposoby!

więcej »

Święta po Chrzanowsku

2015-12-01

Każde święta to czas rodzinnych spotkań i wspólnego ucztowania. Stół ugina się od ulubionych potraw i przysmaków. W większości domów królują tradycyjne smaki, a pośród nich pachnące i aromatyczne mięsa oraz wędliny.

więcej »
Siemię lniane złociste OLEOFARM

Siemię lniane złociste OLEOFARM

2015-11-30

Za nami już połowa pięknej złotej jesieni. Za moment poczujemy atmosferę zbliżających się świąt. Wpadniemy w zakupowy szał, maraton przedświątecznych spotkań ze znajomymi. By nie zatracić się w tym, musimy poświecić sobie chwilę wolnego czasu, zadbać o swoje zdrowie na przykład poprzez odżywianie.

więcej »
Andrzejkowe przekąski na ostatnią chwilę

Andrzejkowe przekąski na ostatnią chwilę

2015-11-30

Andrzejki – wieczór wróżb i hucznych zabaw. Noc, w którą możemy dowiedzieć się kto będzie naszym partnerem na całe życie oraz ile szczęścia czeka na nas w nadchodzącym nowym roku.

więcej »
Andrzejki – wieczór wróżb, magii i… przekąsek!

Andrzejki – wieczór wróżb, magii i… przekąsek!

2015-11-30

Wróżby z wosku, ścieżka z butów, karteczki z imionami, czy przewidywanie przyszłości z fusów po kawie – z tego wręcz słyną Andrzejki, czyli imieniny Andrzeja.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.

Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.

BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito