Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Lody Bonano poszukują partnerów do współpracy

Lody Bonano poszukują partnerów do współpracy

2015-12-15

Największa sieć franczyzowych lodziarni w Polsce – Lody Bonano – nie zwalniają tempa. Obecnie poszukują partnerów zainteresowanych otwarciem lokali pod ich szyldem w miejscowościach, w których marka była już wcześniej obecna, ale z różnych względów umowa franczyzowa nie została przedłużona.

więcej »
Faso-love! Smak do pokochania

Faso-love! Smak do pokochania

2015-12-14

Kiedy dni witają nas coraz większym chłodem, chętniej sięgamy po bardziej sycące, rozgrzewające dania. Nasze apetyty doskonale zaspokoi więc nowa Fasolowa z boczkiem od Amino.

więcej »
Otwarcie dwudziestego szóstego sklepu sieci Lidl  w Warszawie

Otwarcie dwudziestego szóstego sklepu sieci Lidl w Warszawie

2015-12-14

Już 17 grudnia o godzinie 7:00 przy ul. Bora – Komorowskiego 14 A otwarty zostanie nowy sklep Lidl w Warszawie. Z tej okazji zapraszamy wszystkich na atrakcje oraz na zakupy w promocyjnych cenach.

więcej »
Świątecznie z Delectą -  Pierniczki korzenny smak

Świątecznie z Delectą - Pierniczki korzenny smak

2015-12-14

Święta Bożego Narodzenia to nie tylko czas prezentów i spotkań z bliskimi. To również czas zapachów i aromatów, wśród których króluje korzenna nuta domowych pierników i pierniczków. Bez tego wypieku Boże Narodzenie nie pachnie już tak świątecznie.

więcej »

Slow food burgery z kiełbasy głogowskiej

2015-12-13

Moda na burgery wciąż ma się dobrze i coraz więcej osób przekonuje się do ich przygotowania we własnym zakresie. Z kiełbasy też mogą powstać pyszne kotlety do bułek.

więcej »

Piątnica jedną z czołowych polskich marek

2015-12-11

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Piątnicy pnie się w górę w Rankingu Najcenniejszych Polskich Marek. Wartość marki w porównaniu do 2014 r. wzrosła o 20% do 336,5 mln złotych.

więcej »
Tradycyjny polski karp z Milicza i Starzawy na Święta od Lidla

Tradycyjny polski karp z Milicza i Starzawy na Święta od Lidla

2015-12-11

Karp jako element obowiązkowy gości na świątecznym stole od niemal 70 lat, ale w polskiej kuchni znany jest już od XII wieku. Wtedy to m.in. w Miliczu, w dolinie Baryczy, zaczęli hodować go cystersi.

więcej »

Pikantny gulasz z kiełbasami w dwóch smakach

2015-12-10

Pikantny smak kojarzy się z Meksykiem, Tajlandią albo Indiami. To tutaj używa się wyjątkowo ostrych przypraw, dodających potrawom smaku i zdrowia. Kiełbasa też może być pikantna – np. pieprzowa, idealnie komponująca się z warzywami w postaci gulaszu.

więcej »

Jak przygotowywać szybkie posiłki do pracy?

2015-12-10

Przy szybkim tempie życia i pracy duże znaczenie ma spożywanie regularnych i zbilansowanych posiłków. Często jednak mamy zbyt mało czasu zarówno na ich przygotowanie, jak i zjedzenie. Mimo wszystko warto znaleźć propozycje, które pozwolą szybko i smacznie zjeść.

więcej »
Gotujmy zdrowo w Święta

Gotujmy zdrowo w Święta

2015-12-10

3 grudnia w koncepcie restauracyjnym Water&Wine (przy zakładzie butelkującym Cisowiankę) spotkały się blogerki kulinarne i szefowie kuchni zaangażowani w kampanię społeczną „Cisowianka. Gotujmy Zdrowo – mniej soli”.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.

Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.

BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito