Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

5 rzeczy, które warto wiedzieć na temat szpinaku

5 rzeczy, które warto wiedzieć na temat szpinaku

2016-02-29

Modny, ceniony za zdrowotne właściwości i coraz bardziej uwielbiany, mimo że przez lata zepchnięty był na kulinarne peryferie. Szpinak – bo o nim mowa, to popularne warzywo z burzliwą i długą historią. Czego o nim nie wiemy? FRoSTA odpowiada na wszystkie pytania!

więcej »
M jak maślanka. Poznaj właściwości tego wyjątkowego mlecznego napoju

M jak maślanka. Poznaj właściwości tego wyjątkowego mlecznego napoju

2016-02-26

Maślanka to źródło niezbędnych witamin i minerałów, naturalny probiotyk, doskonały napój chłodzący, a jednocześnie… świetny środek kosmetyczny. Co ważne, to propozycja także dla osób z nietolerancją laktozy.

więcej »
Producenci żywności podsumowują 2015 rok

Producenci żywności podsumowują 2015 rok

2016-02-19

Producenci artykułów spożywczych, których wyroby zostały wyróżnione przez Lożę Ekspertów programu „Doceń polskie”, podsumowują ubiegły rok - dzielą się opiniami dotyczącymi branży i planami na najbliższe miesiące.

więcej »
WIELKANOCNE NIESPODZIANKI OD LIDLA

WIELKANOCNE NIESPODZIANKI OD LIDLA

2016-02-19

Przed nami Święta Wielkanocne – czas spotkań w gronie rodziny, malowania pisanek i przygotowywania pachnących wypieków. W tym okresie gościem specjalnym, długo wyczekiwanym zwłaszcza przez najmłodszych, jest wielkanocny zajączek, który zgodnie z tradycją przynosi drobne upominki.

więcej »

Branża gastronomiczna na Instagramie

2016-02-19

#instafood, #foodporn, #omnomnom – to chyba najpopularniejsze hashtagi związane z żywnością na Instagramie. Jedzenie jest ważną częścią dnia do tego stopnia, że jest jedną z najczęściej utrwalanych na zdjęciach czynności, które znajdziemy w tym serwisie.

więcej »
IMR promuje Wodzisław

IMR promuje Wodzisław

2016-02-18

Firma spożywcza Wodzisław podpisała z IMR advertising by PR umowę o promocji produktów, ze szczególnym uwzględnieniem nowatorskiej linii makaronów bez gotowania Pesso.

więcej »
Perlage Tasting Club – edycja lutowa

Perlage Tasting Club – edycja lutowa

2016-02-18

Kolejne spotkanie w koncepcie restauracyjnym Water&Wine przy najlepszych winach, wspaniałym jedzeniu i wyjątkowej wodzie.

więcej »
Szczypta orientalnej kuchni z nowym WINIARY POMYSŁ NA… PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka

Szczypta orientalnej kuchni z nowym WINIARY POMYSŁ NA… PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka

2016-02-18

Kuchnia azjatycka zachwyca nas bogactwem smaków i aromatów. Okazuje się jednak, że idealne wyważenie proporcji przypraw nie jest jednak takie łatwe.

więcej »

Netto: wspieramy lokalny biznes

2016-02-17

Sieć handlowa Netto oferuje producentom pieczywa oraz mięsa i wędlin unikalne warunki – przedsiębiorcy, którzy chcą wydzierżawić stoiska w wybranych sklepach przez pierwszy kwartał zapłacą za najem symboliczne 50 złotych miesięcznie.

więcej »
ROMANTYCZNA KOLACJA – TYDZIEŃ KUCHNI FRANCUSKIEJ W LIDLU

ROMANTYCZNA KOLACJA – TYDZIEŃ KUCHNI FRANCUSKIEJ W LIDLU

2016-02-15

Romantyczna kolacja nie musi oznaczać wielu godzin spędzonych w kuchni. Wystarczą pyszne sery, wędliny i desery francuskie, z których w łatwy i szybki sposób przygotujesz wykwintny poczęstunek dla swojej drugiej połówki.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

Przenieś się prosto do Włoch dzięki nowościom od Starbucks
Już od 24 czerwca w kawiarniach Starbucks przeniesiemy się prosto do słonecznych Włoch, dzięki najnowszej linii mrożonych kaw o smaku tiramisu. Ciesz się długimi, letnimi dniami i chwilami na świeżym powietrzu z wyjątkowymi napojami, których każdy łyk smakuje jak wakacje!

Nowe kolekcje Waterdrop - Wildberry Fusion i Paradise Fusion w letnich smakach Nowe kolekcje Waterdrop - Wildberry Fusion i Paradise Fusion w letnich smakach
Nowością od Waterdrop są dwa wakacyjne smaki w edycji limitowanej – Wildberry Fusion, który nawiązuje do owoców leśnych, które spotkać można podczas letnich wycieczek w góry. Drugi, Paradise Fusion, przywołuje urlop w tropikach i relaks przy basenie.

Fresh&Fruity Citrus Lemonade – orzeźwiający smak lata! Fresh&Fruity Citrus Lemonade – orzeźwiający smak lata!
Marka Fresh&Fruity, znana z owocowych galaretek z nadzieniem, rozszerza swoją ofertę o nowy, limitowany smak dostępny wyłącznie latem – Citrus Lemonade.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito