Artykuły prasowe
Sałatka jarzynowa – na co dzień i od święta
Podczas wielkanocnego śniadania pojawia się w towarzystwie wędlin, jajek czy żurku. Posiada tak wielu zwolenników, że bez wahania można nazwać ją polskim klasykiem. Sałatka jarzynowa – bo o niej mowa, to danie uwielbiane niemal przez wszystkich Polaków.
Białe sosy od WSP Społem
Koneserom dań z charakterem Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem” poleca kremowe Sosy Kieleckie! Dodatki te idealnie podkreślą smak wielkanocnych potraw oraz nadadzą im wyrazistości.
Jak mazurek to tylko z Warmii i Mazur! Kulinarna podróż do Krainy Tysiąca Jezior
Klops z jajkiem i babka ziemniaczana ze skwarkami - to tylko niektóre specjały przygotowywane na Wielkanoc na Warmii i Mazurach. O charakterystycznych dla tego regionu smakołykach opowiadają przedstawicielki firmy OCTIM z Olsztynka. Kulinarną podróż zwieńczy przepis na lekką sałatkę.
Pora na lekką kuchnię, czyli co jeść wiosną?
Nadchodzi długo wyczekiwana wiosna. Czas pożegnać ciężkie, sycące i rozgrzewające dania na rzecz lekkich posiłków na bazie sezonowych warzyw. Taka kuchnia to nie tylko bogactwo witamin i kolorów, ale świetny sposób na poprawę nastroju i pozbycie się zbędnych kilogramów po leniwej zimie.
Naturalnie aromatyczne przyprawy od Delecty
Domowe wypieki to radość, którą możemy dzielić się z bliskimi na co dzień. Dzięki nowym przyprawom Delecty: Cukrowi o smaku cytrynowym (pierwszy na rynku!), Przyprawie do szarlotki i Przyprawie do sernika domowe ciasta i desery zyskają głęboki aromat korzeni i cytrusów.
Kurczak z piekarnika w orientalnym wydaniu – nowy WINIARY POMYSŁ NA… soczystego kurczaka w śmiet
Każdy z nas chciałby codziennie zaskakiwać bliskich pożywnym i oryginalnym obiadem. Często jednak brakuje nam pomysłów na pyszne, a jednocześnie oryginalne dania, które będą smakować całej rodzinie.
Wiosenne trio na talerzu – Surówka Wiosenna
Zimną na na naszych talerzach królują ciężkostrawne potrawy. Z nostalgią wspominamy świeże nowalijki, jeszcze całkiem niedawno tak łatwo dostępne. Na szczęście wiosna znów może zawitać w naszej kuchni z surówkami Marwit.
Ustawa jak hamulec dla handlu
Rozmowa z Mateuszem Wiśniewskim, wiceprezesem Kolportera.
ERP w zakładzie pracy chronionej
Spółdzielnia „POKÓJ” – producent znanych w Polsce i za granicą słodyczy, w tym popularnych „krówek” – wdrożył system ERP Navireo firmy InsERT. Zastosowane narzędzie usprawniło zarządzanie zakładem pracy chronionej, szczególnie w obszarze kadrowo-płacowym.
Wyjątkowo pyszny Dzień Kobiet z marką WINIARY!
W Dniu Kobiet każdy mężczyzna chce obdarować wyjątkowe kobiety w swoim życiu drobnym upominkiem czy miłym gestem. Jeżeli jednak panowie chcieliby zaskoczyć swoją wybrankę w tym roku czymś innym niż tradycyjne kwiaty czy czekoladki to proponujemy zamianę ról w kuchni.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.
Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Najczęściej czytane artykuły:
Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.
BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.