Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Bakaliowe posypki na świąteczne wypieki!

Bakaliowe posypki na świąteczne wypieki!

2016-11-29

Słodkie serniki, korzenne pierniki i pierniczki, pyszne makowce królują na polskich stołach podczas Świąt Bożego Narodzenia.

więcej »
Gotujmy Zdrowo w Water&Wine

Gotujmy Zdrowo w Water&Wine

2016-11-28

Popularne blogerki kulinarne spotkały się w Water&Wine, aby podsumować ponad dwa lata projektu Cisowianki - Gotujmy Zdrowo

więcej »
Take a Fruit inwestuje w innowacje

Take a Fruit inwestuje w innowacje

2016-11-28

Firma specjalizująca się w dystrybucji świeżych owoców i warzyw do firm oraz instytucji uruchomiła nowoczesną linię do konfekcjonowania produktów, skonstruowaną i wyprodukowaną przez radomską firmę SORTER.

więcej »
Gorący Kubek Knorr i Narodowe Centrum Krwi wspólnie rozgrzeją nasze serca

Gorący Kubek Knorr i Narodowe Centrum Krwi wspólnie rozgrzeją nasze serca

2016-11-28

21 listopada wystartowała ogólnopolska akcja „Rozgrzejmy nasze serca”, która jest wspólną inicjatywą Narodowego Centrum Krwi, Regionalnych Centrów Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa oraz marki Gorący Kubek Knorr.

więcej »
Słodki prezent na imieniny Katarzyny. Wyjątkowy wypiek Fabryki Cukierniczej Kopernik S.A.

Słodki prezent na imieniny Katarzyny. Wyjątkowy wypiek Fabryki Cukierniczej Kopernik S.A.

2016-11-25

Specjalnie z okazji dnia św. Katarzyny, przypadającego na 25 listopada, mistrzowie piernikarstwa z Fabryki Cukierniczej Kopernik wypiekli wyjątkowe, limitowane, toruńskie Katarzynki. Niepowtarzalne, bo wypieczone z ciasta przygotowanego tego samego dnia dokładnie rok temu.

więcej »

Sfinks pracuje nad nową strategią

2016-11-25

Sfinks Polska, spółka zarządzająca największą w Polsce siecią restauracji typu casual dining Sphinx oraz sieciami Chłopskie Jadło i WOOK, przygotowuje nową strategię, dzięki której ma efektywniej budować swoją wartość wobec coraz bardziej odczuwalnego w działalności wpływu zmian w otoczeniu gospodarczo-prawnym.

więcej »
FRoSTA rośnie i inwestuje w Polsce

FRoSTA rośnie i inwestuje w Polsce

2016-11-25

Nowa hala produkcyjna, rozbudowa magazynów i parkingów to plany inwestycyjne w fabryce FRoSTY na lata 2016-2017. Inwestycja jest efektem rekordowych wyników firmy w ubiegłym roku oraz dynamicznego rozwoju eksportu.

więcej »

Najwyższa jakość doznań podczas Tygodnia Kuchni Włoskiej

2016-11-25

Prezentacja włoskich produktów spożywczych i win, popularyzacja diety śródziemnomorskiej, szkolenia dla kucharzy, specjalne menu degustacyjne we włoskich restauracjach – to założenia Tygodnia Kuchni Włoskiej obchodzonego w dniach 21-27 listopada w 105 krajach na całym świecie.

więcej »
WAWABED wśród najlepszych obiektów hotelowych na świecie!

WAWABED wśród najlepszych obiektów hotelowych na świecie!

2016-11-25

TripAdvisor przyznał warszawskiemu butikowemu obiektowi hotelowemu WAWABED nagrodę Travellers' Choice.

więcej »
Rzeczywista wartość świątecznego podawania

Rzeczywista wartość świątecznego podawania

2016-11-24

Segment usług cateringowych wyceniany jest na 4,5 mld złotych, co stanowi blisko 18,5 mld złotych rynku gastronomicznego w Polsce. Jak się ma zatem jego świąteczna odsłona? Jakie są trendy na rynku usług świątecznego cateringu i przewidywane kierunki rozwoju w naszym kraju?

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Starbucks startuje z orzeźwiającym letnim sezonem!
Dzięki Starbucks już dziś możemy zanurzyć się w niesamowitych smakach lata. Ciesz się długimi, pełnymi słońca dniami i czasem spędzanym na świeżym powietrzu z nowym, sezonowym napojem Melon Flavour Pearls Starbucks Refresha® drink, dostępnym w kawiarniach sieci już od 29 kwietnia!

Zintegrowane rozwiązanie dla detalistów na starcie systemu kaucyjnego Zintegrowane rozwiązanie dla detalistów na starcie systemu kaucyjnego
System kaucyjny, który już wkrótce stanie się obowiązkowy w Polsce, stawia przed detalistami nowe wyzwania. W szczególności dla małych i średnich sklepów, które nie dysponują dużymi działami IT ani zespołami wdrożeniowymi, proces ten może okazać się wyjątkowo skomplikowany.

Uwielbiane cukierki w nowoczesnym wydaniu Uwielbiane cukierki w nowoczesnym wydaniu
Wawel łączy tradycję z nowoczesnością, wprowadzając Michałki Protein – nową wersję kultowych cukierków z białkiem. To pierwsze Michałki wzbogacone o roślinne białko na polskim rynku, stworzone z myślą o osobach aktywnych i dbających o dietę.

Świętujmy Dzień Ziemi razem ze Starbucks i Snoopy'm!
Starbucks świętuje Miesiąc Dobroci, którego finałem jest Dzień Ziemi 22 kwietnia. Już od 21 kwietnia w kawiarniach pojawi się specjalny kubek wielokrotnego użytku – na znak troski o planetę i ludzi wokół nas!

Przepisy z mieszanką keksową Przepisy z mieszanką keksową
Wielkanoc coraz bliżej, a wraz z nią – czas rodzinnych spotkań, domowych wypieków i… bakalii! Bo przecież święta nie mogą obyć się bez odrobiny słodyczy i tradycyjnego smaku.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Technologia a system kaucyjny. Polacy otwarci na innowacje, ale potrzebują edukacji Technologia a system kaucyjny. Polacy otwarci na innowacje, ale potrzebują edukacji
Ponad 60% Polaków deklaruje chęć korzystania z aplikacji mobilnych i innych technologii wspierających system kaucyjny – wynika z badania „Postawy Polaków wobec systemu kaucyjnego” przeprowadzonego przez Biostat na zlecenie agencji doradczej 2PR.

Uwielbiane cukierki w nowoczesnym wydaniu Uwielbiane cukierki w nowoczesnym wydaniu
Wawel łączy tradycję z nowoczesnością, wprowadzając Michałki Protein – nową wersję kultowych cukierków z białkiem. To pierwsze Michałki wzbogacone o roślinne białko na polskim rynku, stworzone z myślą o osobach aktywnych i dbających o dietę.

Zintegrowane rozwiązanie dla detalistów na starcie systemu kaucyjnego Zintegrowane rozwiązanie dla detalistów na starcie systemu kaucyjnego
System kaucyjny, który już wkrótce stanie się obowiązkowy w Polsce, stawia przed detalistami nowe wyzwania. W szczególności dla małych i średnich sklepów, które nie dysponują dużymi działami IT ani zespołami wdrożeniowymi, proces ten może okazać się wyjątkowo skomplikowany.

Przepisy z mieszanką keksową - z HELIO w kuchni zawsze smaczniej! Przepisy z mieszanką keksową - z HELIO w kuchni zawsze smaczniej!
Wielkanoc coraz bliżej, a wraz z nią – czas rodzinnych spotkań, domowych wypieków i… bakalii! Bo przecież święta nie mogą obyć się bez odrobiny słodyczy i tradycyjnego smaku.

Przepisy z mieszanką keksową Przepisy z mieszanką keksową
Wielkanoc coraz bliżej, a wraz z nią – czas rodzinnych spotkań, domowych wypieków i… bakalii! Bo przecież święta nie mogą obyć się bez odrobiny słodyczy i tradycyjnego smaku.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito