Artykuły prasowe

Nie z koncentratu – 100% natury od Dawtony
Dbałość o zdrowie i poszukiwanie naturalnych, wysokowartościowych produktów to coraz modniejszy trend wśród konsumentów. Naprzeciw ich oczekiwaniom wychodzi Dawtona, która do pomidorowej rodziny wprowadza absolutną nowość na rynku – Sok pomidorowy 100% NFC.

Świętujemy 200 lat produkcji we Włocławku
We wrześniu startuje promocja konsumencka marki Delecta organizowana z okazji 200 lat produkcji spożywczej we Włocławku. W ramach akcji do wybranych produktów dołączono unikalne szablony do dekoracji wypieków i deserów, a do Karpatki dodatkowo książeczkę z przepisami. Promocja potrwa do grudnia br.

Wielka moc zamknięta w maleńkim ziarnku
Niewielkie ziarenko gorczycy to eksplozja smaku. Jest nie tylko bazą musztardy, lecz także wspaniałym dodatkiem do sosów czy surówek, a przede wszystkim do marynat i kiszonek przedłużającym ich trwałość. A do tego pomaga zapomnieć o konsekwencjach spożycia zbyt obfitego i tłustego posiłku.
Smaczne inspiracje brokułowe!
Był znany ze swoich walorów smakowych już ponad 2000 lat temu, a w Imperium Rzymskim uważany za cenny i unikatowy przysmak. Bogaty w witaminy i składniki mineralne. Mowa o brokule – wartościowym warzywie o niebanalnym smaku.

Kultowe Grześki w The Voice of Poland!
3 września na antenę TVP2 wraca hit ramówki - The Voice of Poland. Uczestnikom siódmej edycji muzycznego talent-show po raz pierwszy będą towarzyszyć Grześki, które dodadzą energii podczas treningów i nie tylko. Kampania marki Grześki obejmie lokowanie produktu oraz sponsoring programu.
Szczyty rankingów ponownie dla Sodexo
Pracownicy polskiego oddziału Sodexo On-site Services ponownie udowodnili, że nie mają sobie równych. Dzięki ich pracy firma kolejny raz zwyciężyła w dwóch najważniejszych rankingach rynkowych, uzyskując ponownie tytuł lidera wśród dostawców cateringu oraz kompleksowych usług dla nieruchomości.
Carrefour otworzył w Warszawie nowy supermarket w formacie miejskim
Carrefour Polska otworzył nowy supermarket w Warszawie przy ulicy Wilanowskiej. Tym razem do dyspozycji klientów oddany został miejski koncept Carrefour z tzw. segmentu urban, charakteryzujący się bogatą i różnorodną ofertą produktów świeżych.
Drugie Bożonarodzeniowe Targi Dostawców Carrefour pod hasłem rozwoju współpracy z dostawcami
W dniach 7-8 września br. w Warszawie odbędą się drugie Bożonarodzeniowe Targi Dostawców Carrefour. Celem wydarzenia jest wypracowanie najlepszej oferty świątecznej dla klientów oraz zaprezentowanie nowych rozwiązań w zakresie marki własnej, IT, marketingu oraz CSR .

Płatki ryżowe marki Halina - infografika
Płatki ryżowe są idealną propozycją na śniadanie.

Delecta głównym sponsorem pierwszej edycji Bake Off - Ale ciacho!
Marka Delecta została głównym sponsorem pierwszej polskiej edycji programu kulinarnego Bake Off – Ale ciacho!. W ramach działań przewidziano szeroki product placement i bilbordy sponsorskie.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!