Artykuły prasowe

Nowe korniszony marki Krakus – delikatne, chrupkie, o wyjątkowym smaku, na każdą okazję
Na elegancką kolację, imprezę ze znajomymi, uroczysty obiad, kameralne spotkanie z przyjaciółmi.

DZIEŃ NAUCZYCIELA – PODARUJ HERBACIANY UPOMINEK OD MARKI CZAS NA HERBATĘ W PIĘKNYM WYDANIU
14 października w całej Polsce obchodzony będzie Dzień Nauczyciela. To idealna okazja, aby podziękować wychowawcom za trud włożony w nauczanie oraz inspirowanie młodzieży. Warto uczynić to wręczając gronu pedagogicznemu coś oryginalnego i na dłużej zapadającego w pamięć.
Ograniczone zasoby wodne wyzwaniem dla innowatorów
Ograniczone zasoby wodne wyzwaniem dla innowatorów Negatywne megatrendy, wpływające na globalną branżę rolno-spożywczą, nie omijają również Polski, która została zakwalifikowana do krajów z ograniczonymi zasobami wodnymi.

MAKRO inwestuje w nowy kanał dystrybucji żywności
Firma MAKRO Polska rozpoczęła budowę sieci platform dystrybucyjnych w kluczowych dla sektora HoReCa lokalizacjach Polski.

Mielone – zawsze dobrze doprawione
Jak przywołać smak dzieciństwa? Wystarczy przyrządzić kotlety mielone, które kojarzą się z obiadem zrobionym przez mamę lub babcię. Można je łatwo i szybko przygotować. A dzięki przyprawie Galeo do mięsa mielonego – nadać im lekko pikantnej, ziołowej nuty.

Dobroczynne działanie LenVitol
By zdrowo żyć w XXI wieku, poszukujemy recept w dawnych czasach. Paradoks? Niekoniecznie! Szczególnie metody naturalne sprzyjają zrównoważonemu rozwojowi naszego organizmu. Jedną z nich jest włączenie do codziennej diety oleju lnianego.

Naturalnie owocowe Stovit
Wielu z nas, wybierając produkty ze sklepowej półki, kieruje się podstawowymi zasadami – aby były smaczne i zdrowe. STOVIT, tworząc Naturalnie owocowe, odpowiada na te potrzeby, zamykając w małym słoiczku dorodne owoce, z małą ilością cukru.

Grześki Gofree debiutują w nowej odsłonie
Marka Grześki zmieniła opakowania wafelków z linii Grześki Gofree. Produkty z nową grafiką, która lepiej zaakcentuje lekkość i warianty smakowe wafli, są już dostępne na sklepowych półkach.

Odkryj Karpatkę na nowo! - Orkiszowy Tort Karpatkowy
Karpatka jest ciastem idealnym. Urzeka delikatnym, pofalowanym ciastem i słodkim, rozpływającym się w ustach kremem. Jest wspaniała zarówno latem – podawana schłodzona niczym lody, jak i zimą do gorącej kawy lub herbaty.
Nowość w MAKRO: Fasola Edamame marki Horeca Select
Oferta marki Horeca Select została poszerzona o popularną w Japonii, Chinach i na Hawajach fasolę Edamame. Produkt dostępny jest w formie mrożonej w opakowaniach jednokilogramowych.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!