Artykuły prasowe
Pochodzenie ma znaczenie, czyli o zakupowych preferencjach Polaków
Polacy przywiązują coraz większą wagę do kraju pochodzenia produktów – ponad połowa badanych konsumentów przyznaje, że jest to czynnik brany pod uwagę przy zakupie. W zależności od branży, jest on mniej lub bardziej znaczący.
Rynek dań gotowych w dobie smart shoppingu
Smart shopping i convenience to trendy, które szczególnie upodobał sobie współczesny konsument. Te dwa współistniejące i współgrające ze sobą kierunki sprzyjają rozwojowi kategorii dań gotowych na polskim rynku.
OTWARCIE SUPERMARKETU MILA W KALWARII ZEBRZYDOWSKIEJ
W Kalwarii Zebrzydowskiej otwiera się pierwszy sklep spożywczy sieci Mila, należący do spółki market-Detal. Uroczyste otwarcie supermarketu, odbędzie się 24 września br., przy ulicy Jagiellońskiej 34.

Mila wdraża nowy koncept sklepu w Płocku!
Sieć Mila otworzyła kolejny sklep w nowym formacie. Zmodernizowana placówka handlowa market-Detal z logo Mila, została zlokalizowana w Płocku przy ulicy Wyszogrodzkiej 163.

Bez piekarnika ani rusz. Trzy przepisy na pieczone smakowitości
W upalne dni istotną rolę w kuchni odgrywa lodówka. Jesienią uwaga miłośników gotowania skupia się zaś na piekarniku. Z jego pomocą można bowiem przygotować ciepłe dania, idealne na chłodniejsze dni.

Pierwsza w Polsce porównywarka diet pudełkowych już działa
Cateromarket to pierwsza w Polsce porównywarka cateringów dietetycznych i diet pudełkowych, gromadząca wszystkie dostępne na rynku oferty w jednym miejscu. Platforma uruchomiona została już kilka miesięcy temu, jednak dopiero w połowie sierpnia serwis zyskał pełną funkcjonalność.

Duże tabliczki Wedla. Z myślą o dzieleniu
Duże tabliczki czekolad E.Wedel o różnych smakach powstały z myślą o dzieleniu. Z rodziną, przyjaciółmi czy znajomymi. Wspólne chwile są bowiem pełne radości, gdy towarzyszy im wedlowska czekolada. W bogatej ofercie dużych formatów każdy znajdzie swój ulubiony smak.

North Coast zaprezentuje nowości na Targach POLAGRA FOOD
North Coast poraz kolejny zagości na Targach POLAGRA FOOD w Poznaniu. Podczas wydarzenia Spółka zaprezentuje wysokogatunkowe produkty włoskie, które dystrybuuje na terenie Polski. Pojawią się również nowości w ofercie North Coast.

Wolność, równość i … wykwintny smak - czyli kilka słów o kuchni francuskiej
Francja kojarzy się przede wszystkim z wysmakowaną kulturą jedzenia. Bogactwo aromatów, najlepsze składniki, oryginalne połączenia, a przy tym bardzo silne tradycje regionalne to esencja kuchni francuskiej, która inspiruje najlepszych kucharzy i jest podstawą ich zawodowej edukacji.
Mila wdraża nowy koncept sklepu w Płocku!
Sieć Mila otwiera kolejny sklep w nowym formacie. Zmodernizowana placówka handlowa market-Detal z logo Mila, zostanie zlokalizowana w Płocku przy ulicy Wyszogrodzkiej 163
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!