Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Ruszają 14. Targi Franczyzy

Ruszają 14. Targi Franczyzy

2016-10-12

Już 13. października w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie startują Targi Franczyzy 2016. W wydarzeniu bierze udział m. in. największa sieć franczyzowych lodziarni nie tylko w Polsce ale i Europie- Lody Bonano.

więcej »
Jesień pachnąca cynamonem

Jesień pachnąca cynamonem

2016-10-12

W chłodne i pochmurne dni tęsknimy za słońcem i ciepłem. Warto sięgnąć wtedy po napoje i potrawy, które nie tylko nas rozgrzeją, lecz także wprowadzą w dobry nastrój. Doskonale w tej roli sprawdzi się cynamon o słodkim aromacie i korzennym smaku. Galeo podpowiada, do czego najlepiej go wykorzystać.

więcej »
Światowy Dzień Żywności 2016 - Jak nie marnować żywności?

Światowy Dzień Żywności 2016 - Jak nie marnować żywności?

2016-10-12

Co 8. osoba na świecie cierpi z powodu głodu i nie ma dostępu do posiłków, które zapewniłyby jej właściwy rozwój - te dane szczególnie mocno brzmią w kontekście zbliżającego się Światowego Dnia Żywności.

więcej »
Amoniaczki – słodki wypiek z serca Kujaw!

Amoniaczki – słodki wypiek z serca Kujaw!

2016-10-12

Różne zakątki Polski charakteryzują się niepowtarzalną kulturą, tradycjami i… kuchnią. Mieszkańcy Kujaw od pokoleń zajadają się kruchymi i pulchnymi Amoniaczkami.

więcej »
Nowe smaki Rodzinnych Zup od marki WINIARY!

Nowe smaki Rodzinnych Zup od marki WINIARY!

2016-10-11

Pyszna i pożywna zupa to idealny pomysł na rodzinny obiad.

więcej »
WSP Społem – po pierwsze jakość

WSP Społem – po pierwsze jakość

2016-10-11

Według najnowszego badania Instytutu Żywności i Żywienia Polacy niewłaściwie czytają etykiety. Choć panuje ogólna opinia o rosnącej świadomości konsumentów to samo sprawdzanie przez nich składu produktów nie wystarcza.

więcej »
„Dżem dobry” czyli śniadaniowe inspiracje od Łowicza takie, że Łooo!

„Dżem dobry” czyli śniadaniowe inspiracje od Łowicza takie, że Łooo!

2016-10-10

Śniadaniowe inspiracje z dżemami Łowicz.

więcej »
„Dżem dobry” na śniadanie – czyli czy i dlaczego warto zacząć owocowo dzień?

„Dżem dobry” na śniadanie – czyli czy i dlaczego warto zacząć owocowo dzień?

2016-10-10

Niskosłodzone, 100% z owoców, Extra Gładkie, konfitury i powidła. Doskonałe nie tylko do śniadaniowych kanapek, ale również jako owocowy składnik owsianek, koktajli, omletów i innych propozycji. Wybór produktów dżemowych jest obecnie bardzo duży, co zapewne cieszy dużych i małych fanów tych wyrobów.

więcej »
Znamy laureatów Kulinarnego Pucharu Polski 2016!

Znamy laureatów Kulinarnego Pucharu Polski 2016!

2016-10-10

We wrześniu br. podczas targów POLAGRA GASTRO 2016 w ramach ,,Kulinarnego Pucharu Polski” wyłoniono najlepszych kucharzy w kraju.

więcej »
Ryż dziki marki Britta – pradawny sekret kuchni indiańskiej

Ryż dziki marki Britta – pradawny sekret kuchni indiańskiej

2016-10-07

Ryż dziki, pochodzący z Północnej Ameryki, przed wiekami spożywany był głównie przez Indian. Oczywiście nie bez powodu, stanowi bowiem źródło cennych składników odżywczych, takich jak białko, błonnik czy węglowodany. W ofercie marki Britta znajdziemy ryż dziki, który z łatwością stanie się pyszną

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.

Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.

BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito