Artykuły prasowe

Świeże soki Marwit – Produktem Roku 2016
W marcu tego roku, portal DlaZdrowia.pl ogłosił plebiscyt wyłaniający produkty, które najpełniej dodają ich konsumentom zdrowia i urody. Zaszczytny tytuł Produktu Roku przyznawany jest w trzech kategoriach: produkt spożywczy, kosmetyczny i farmaceutyczny.

Świąteczny barszcz w nowej odsłonie z Tortellini marki Arrighi
Barszcz z uszkami to danie, które obowiązkowo musi pojawić się na wigilijnym stole w każdym polskim domu. Chcąc uatrakcyjnić tę kultową potrawę,jednocześnie pozostając jak najbliżej tradycji, warto uszka zastąpić włoskimi pierożkami Trotellini marki Arrighi.

FRoSTERZY: nowe produkty czekają na przetestowanie
Właśnie ruszyła kolejna edycja FRoSTERÓW – akcji, podczas której tysiąc osób otrzyma zestawy najnowszych produktów FRoSTY. To już po raz czwarty konsumenci będą mieli okazję przetestować je w swoich domach.

Zdrowa energia do szkolnych zmagań
Przygotowanie posiłku do szkoły to nie lada wyzwanie. Rodzice wiedzą, jak ważne jest,aby pomiędzy pierwszym śniadaniem a obiadem znalazło się miejsce i czas na odżywczą, pyszną przekąskę. Z pomocą produktów Dawtona szybko przygotujemy małemu uczniowi posiłek, który na długo zaspokoi głód.
Restauracje Sphinx otulą smakiem napojów w chłodniejsze dni
Restauracje Sphinx, zarządzane przez Sfinks Polska, wprowadziły nowe napoje na jesień w ramach oferty „Otulamy smakiem”.

Czekolada Toblerone – słodki dodatek do świątecznego prezentu
Trudno wyobrazić sobie święta Bożego Narodzenia bez zapachu i smaku bakalii. Rodzynki, migdały i miód to nieodłączne składniki większości świątecznych smakołyków. Teraz odnajdziemy je także w czekoladzie Toblerone Fruit&Nuts, która sprawdzi się idealnie jako dodatek do świątecznego prezentu.

Ruszają 14. Targi Franczyzy
Już 13. października w Pałacu Kultury i Nauki w Warszawie startują Targi Franczyzy 2016. W wydarzeniu bierze udział m. in. największa sieć franczyzowych lodziarni nie tylko w Polsce ale i Europie- Lody Bonano.

Jesień pachnąca cynamonem
W chłodne i pochmurne dni tęsknimy za słońcem i ciepłem. Warto sięgnąć wtedy po napoje i potrawy, które nie tylko nas rozgrzeją, lecz także wprowadzą w dobry nastrój. Doskonale w tej roli sprawdzi się cynamon o słodkim aromacie i korzennym smaku. Galeo podpowiada, do czego najlepiej go wykorzystać.

Światowy Dzień Żywności 2016 - Jak nie marnować żywności?
Co 8. osoba na świecie cierpi z powodu głodu i nie ma dostępu do posiłków, które zapewniłyby jej właściwy rozwój - te dane szczególnie mocno brzmią w kontekście zbliżającego się Światowego Dnia Żywności.

Amoniaczki – słodki wypiek z serca Kujaw!
Różne zakątki Polski charakteryzują się niepowtarzalną kulturą, tradycjami i… kuchnią. Mieszkańcy Kujaw od pokoleń zajadają się kruchymi i pulchnymi Amoniaczkami.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!