Artykuły prasowe

Jesienno – zimowe zapiekanki z ryżem marki Britta
Wraz z nadejściem coraz chłodniejszych dni w naszej kuchni zaczyna przybywać potraw rozgrzewających oraz pożywnych. Obok sprawdzonych zup doskonałym pomysłem na obiad lub kolację są zapiekanki z ryżem.

Marynuj z WSP Społem!
Czas zapełniać domową spiżarnię, bo sezon na świeże warzywa oraz grzyby niedługo dobiegnie końca.

Pomysły na dania z płatków owsianych marki Halina
Już w 1800-700 roku p.n.e. doceniono niezwykłe właściwości owsa, które dodawało energii oraz siły i wytrzymałości pracownikom. Dzisiaj wiemy już, że w jego ziarnach znajdziemy bogactwo wartości odżywczych oraz błonnika.

Włoska kuchnia na rozgrzewkę
Przejście z okresu letniego na jesienny to czasem nie lada wyzwanie, szczególnie dla wielbicieli wysokich temperatur. Na dworze robi się coraz chłodniej, zatem szukamy sposobu na dostarczenie sobie upragnionego ciepła poprzez odpowiedni dobór stroju, picie herbaty czy jedzenie rozgrzewających dań. Z

1 milion szkolnych posiłków od Knorr
Światowy Dzień Żywności, obchodzony 16 października, przypomina, że sposób odżywiania co czwartej osoby na świecie nie uwzględnia odpowiedniej ilości witamin i składników mineralnych potrzebnych, by prowadzić zdrowy tryb życia.

XXII obrady Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”
Od 2011 roku specjaliści z branży spożywczej spotykają się co kwartał, aby ocenić żywność polskich producentów. Artykuły najwyższej jakości są przez nich nagradzane certyfikatami „Doceń polskie” i tytułami TOP PRODUKT. Najbliższy audyt odbędzie się 27 października w Sosnowcu.

Powrót zapomnianych warzyw, czyli nowości od FRoSTY!
Klasyczna marchewka i buraczki, a może nieco zapomniane dotąd brukiew i pasternak?Warzywna rodzina FRoSTY właśnie powiększyła się o czterech nowych członków: brukiew z marchewką, buraczki z cebulką, marchewkę z pasternakiem i pietruszkę z marchewką. Idealne na przekąskę i na obiad!

300 LAT HISTORII PICIA HERBATY
Herbata to obecnie, drugi po wodzie, najpopularniejszy napój na świecie. Niebagatelny udział w jej popularyzacji miała pochodząca z Wielkiej Brytanii rodzina Twiningów, która od początku XVIII wieku po dzień dzisiejszy zajmuje się produkcją herbaty.

Smacznie i tanio? Domowo! Oto dania za 10, 15 i 20 złotych
Jeśli chcemy na posiłek przeznaczyć określony, niewielki budżet, marząc, by jednocześnie danie było naprawdę pyszne, warto kierować się kilkoma przydatnymi wskazówkami.

Jubileuszy październik w Cateromarket
Cateromarket, czyli pierwsza w Polsce porównywarka ofert cateringu dietetycznego, rośnie z dnia na dzień. W ostatnim czasie firma świętowała przekroczenie bariery 4000 dostępnych na portalu ofert.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!