Artykuły prasowe

Obiadowe menu na jesień i zimę? Pyszne i rozgrzewające zupy!
Zupy idealne na jesień
Krewetki marki własnej Netto z linii Premieur z certyfikatem MSC
Premieur to luksusowa linia produktów marki własnej od sieci sklepów Netto. W bogatej i różnorodnej ofercie znajduje się wiele produktów idealnych na świąteczny stół, w tym sery, wędliny, słodycze, soki oraz owoce morza.

Flaczki odkryte na nowo
Aromatyczne, sycące i bardzo tradycyjne. Flaczki są znane od wieków, ale nie powiedziały jeszcze ostatniego słowa. Mogą być klasyczne, z kurczaka albo wegetariańskie. W każdej wersji charakteru nada im przyprawa do flaków Galeo.
Program „Doceń polskie”. XXII audyt żywności w liczbach
27 października w Sosnowcu odbyła się XXII certyfikacja żywności organizowana w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Trwa liczenie punktów przyznanych żywności przez ekspertów z branży spożywczej.

Debata „Razem, by nie marnować żywności”: Deklaracja Tesco o przekazywaniu żywności potrzebującym
Do 2020 roku wszystkie sklepy Tesco w Polsce i Europie Środkowej umożliwią organizacjom charytatywnym odbieranie nadwyżek żywności - to jedna z deklaracji, jaka padła podczas debaty „Razem, by nie marnować żywności”.

TOP 5 RESTAURACJI Z NIEZWYKŁYM WNĘTRZEM
Wnętrze restauracji może wprowadzić gości w szampański nastrój lub sprawić, że będą chcieli z lokalu jak najszybciej…uciec.
Kolejne otwarcie supermarketu Mila odbyło się 20 października w Bydgoszczy!
Sieć Mila stawia na rozwój kluczowych kategorii i dynamicznie je rozwija. Już w ponad 140 placówkach handlowych klienci mogą znaleźć świeże pieczywo, wypiekane dzięki nowoczesnej i unikalnej technologii.

Lato zamknięte w słoiku, czyli przetwory od Dawtony
Polacy to prawdziwi smakosze owoców. Teraz wyjątkowym smakiem jabłek, truskawki czy wiśni możemy cieszyć się także jesienią i zimą, a wszystko to dzięki dżemom i powidłom marki Dawtona, które z łatwością pomogą przywołać smaki lata.

"Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016" - podium dla Trójmiasta, Gorzowa Wielkopolskiego i Warszawy
W piątek, 21 października odbył się finał ogólnopolskiego konkursu kulinarnego „Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016”. Na najwyższym podium stanął zespół z Trójmiasta - Tomasz Grota oraz Mikołaj Kobryń.

25 października - Światowy Dzień Makaronu 2016. Makaronowe fakty i mity
Jak ugotować idealny makaron? Do jakiego sosu pasuje czerwone wino? Co to znaczy „al dente”? Sprawdzamy, co jest prawdą, a co mitem w temacie przygotowywania makaronu.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!