Artykuły prasowe

Zioła prowansalskie – nie tylko do sałatki
Ta wyjątkowa kompozycja, której korzenie sięgają francuskiej Prowansji powinna znaleźć się w każdej kuchni. Jest niezwykle uniwersalna – nadaje smaku i aromatu zarówno sałatkom, daniom na bazie warzyw, zupom, twarogom jak i potrawom mięsnym. Dodatkowo pomaga zastąpić sól.

Ciastko owsiane od Piekarni Otrębusy
Drugie śniadanie czy przekąska w podróży nie muszą być nudne. Koniec również z podjadaniem wysokokalorycznych rzeczy między posiłkami – z ciastkiem owsianym pożywisz się smacznie i zdrowo!

Koniec z nudą na talerzu
Słodkawa w smaku i bogata w wartości odżywcze – co to takiego? Kalarepa! Sięgnąć po nią mogą fani sałatek, ponieważ idealnie smakuje na surowo. Doskonale sprawdzi się również jako przekąska podczas seansu filmowego lub dodatek do obiadu.

ŚWIĘTO PLANTATORÓW BURAKÓW CUKROWYCH
Praktyczne pokazy maszyn do prac polowych, prezentacje sprzętu i środków do upraw buraków cukrowych, wymiana doświadczeń a przy tym sporo atrakcji dla dzieci i dorosłych – tak podsumować można tegoroczne obchody Dnia Buraka.

Specjalizacja kluczem do sukcesu
W Polsce konsumpcja mięsa drobiowego rośnie, jednocześnie nie obserwujemy znaczących wzrostów jego ceny. Odpowiedzią na zwiększony popyt są zmiany w sektorze FMCG. Nie brak producentów, którzy koncentrują się wyłącznie na mięsie drobiowym. Jednym z takich zakładów jest Ramp Trade Sp. z o.o.

Party Mix – imprezowy słoik
Party Mix jest jak impreza zamknięta w słoiczku. Chrupiące rytmy i kolorowe kreacje najlepszych polskich warzyw tylko czekają aby wydostać się spod kolorowego wieczka.
Sodexo Polska z certyfikatem ISO 22000:2005
Sodexo Polska On-site Services pozytywnie przeszło proces recertyfikacji ISO 22000:2005. Standardy ISO 22000:2005 obowiązują we wszystkich restauracjach Sodexo w Polsce od 2011 roku.

SPAFOOD – polska marka zdobyła uznanie w Brukseli za światowy smak i jakość
Marka SPAFOOD, będąca symbolem najwyższej jakości produktów żywnościowych typu convenience, została nagrodzona w prestiżowym międzynarodowym konkursie Superior Taste Award 2017 w Brukseli.

Regionalne produkty w Porcie Łódź
Lokalni wystawcy, oferujący zdrowe nieprzetworzone produkty, po raz kolejny odwiedzą Port Łódź. Ze swoimi stoiskami czekać będą na Klientów od 20 do 23 lipca obok sklepu Saturn.

Konkurs kulinarny z gęsiną w roli głównej
Znamy już nazwiska kucharzy, którzy zaprezentują swoje umiejętności podczas konkursu organizowanego w ramach II edycji Ogólnopolskiego Festiwalu Kulinarnego „Gęsina nie tylko na św. Marcina”. Wydarzenie, którego pomysłodawcą jest Wiesław Bober, odbędzie się 19 sierpnia 2017r. w Pabianicach.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Starbucks startuje z orzeźwiającym letnim sezonem!
Dzięki Starbucks już dziś możemy zanurzyć się w niesamowitych smakach lata. Ciesz się długimi, pełnymi słońca dniami i czasem spędzanym na świeżym powietrzu z nowym, sezonowym napojem Melon Flavour Pearls Starbucks Refresha® drink, dostępnym w kawiarniach sieci już od 29 kwietnia!
Zintegrowane rozwiązanie dla detalistów na starcie systemu kaucyjnego
System kaucyjny, który już wkrótce stanie się obowiązkowy w Polsce, stawia przed detalistami nowe wyzwania. W szczególności dla małych i średnich sklepów, które nie dysponują dużymi działami IT ani zespołami wdrożeniowymi, proces ten może okazać się wyjątkowo skomplikowany.
Uwielbiane cukierki w nowoczesnym wydaniu
Wawel łączy tradycję z nowoczesnością, wprowadzając Michałki Protein – nową wersję kultowych cukierków z białkiem. To pierwsze Michałki wzbogacone o roślinne białko na polskim rynku, stworzone z myślą o osobach aktywnych i dbających o dietę.
Świętujmy Dzień Ziemi razem ze Starbucks i Snoopy'm!
Starbucks świętuje Miesiąc Dobroci, którego finałem jest Dzień Ziemi 22 kwietnia. Już od 21 kwietnia w kawiarniach pojawi się specjalny kubek wielokrotnego użytku – na znak troski o planetę i ludzi wokół nas!
Przepisy z mieszanką keksową
Wielkanoc coraz bliżej, a wraz z nią – czas rodzinnych spotkań, domowych wypieków i… bakalii! Bo przecież święta nie mogą obyć się bez odrobiny słodyczy i tradycyjnego smaku.
Najczęściej czytane artykuły:
Technologia a system kaucyjny. Polacy otwarci na innowacje, ale potrzebują edukacji
Ponad 60% Polaków deklaruje chęć korzystania z aplikacji mobilnych i innych technologii wspierających system kaucyjny – wynika z badania „Postawy Polaków wobec systemu kaucyjnego” przeprowadzonego przez Biostat na zlecenie agencji doradczej 2PR.
Uwielbiane cukierki w nowoczesnym wydaniu
Wawel łączy tradycję z nowoczesnością, wprowadzając Michałki Protein – nową wersję kultowych cukierków z białkiem. To pierwsze Michałki wzbogacone o roślinne białko na polskim rynku, stworzone z myślą o osobach aktywnych i dbających o dietę.
Zintegrowane rozwiązanie dla detalistów na starcie systemu kaucyjnego
System kaucyjny, który już wkrótce stanie się obowiązkowy w Polsce, stawia przed detalistami nowe wyzwania. W szczególności dla małych i średnich sklepów, które nie dysponują dużymi działami IT ani zespołami wdrożeniowymi, proces ten może okazać się wyjątkowo skomplikowany.
Przepisy z mieszanką keksową - z HELIO w kuchni zawsze smaczniej!
Wielkanoc coraz bliżej, a wraz z nią – czas rodzinnych spotkań, domowych wypieków i… bakalii! Bo przecież święta nie mogą obyć się bez odrobiny słodyczy i tradycyjnego smaku.
Przepisy z mieszanką keksową
Wielkanoc coraz bliżej, a wraz z nią – czas rodzinnych spotkań, domowych wypieków i… bakalii! Bo przecież święta nie mogą obyć się bez odrobiny słodyczy i tradycyjnego smaku.