Artykuły prasowe

NAJCIEKAWSZE ŚWIATOWE KONCEPTY GASTRONOMICZNE
Świat pędzi i coraz częściej brakuje nam czasu na kontakt z naturą, spacer po lesie albo rozmowę z bliskimi osobami. Dlatego powstaje coraz więcej miejsc z duszą, gdzie kontakt z naturą, zdrowa żywność oraz możliwość spędzenia czasu z bliskimi jest absolutną podstawą.

Jubileuszowy audyt żywności programu „Doceń polskie”
- Już od początku działania programu „Doceń polskie” żywność prezentowała wysoki poziom. Zmieniają się oczekiwania rynku, mody i technologie produkcji, a rodzime artykuły spożywcze są niezmiennie wysokiej jakości - mówi Mirek Drewniak, gastronom i współzałożyciel Klubu Szefów Kuchni.

Pomysły na najlepsze summer party z McVitie’s!
Lato – najbardziej wyczekiwany czas w roku. Długie, ciepłe wieczory sprzyjają spotkaniom towarzyskim. Podpowiadamy jak przy minimum wysiłku przygotować łatwe i pyszne przekąski z ciasteczkami McVitie’s Digestive, dzięki którym każda impreza okaże się sukcesem towarzyskim!

Daj się wpuścić w maliny
Aromatycznym i słodkim malinom trudno się oprzeć. Na te prosto z krzaka czekamy przez długie zimowe miesiące, lecz na szczęście w Dawtonie sezon na te pyszne owoce trwa cały rok. Wystarczy sięgnąć po nowość – Dżem malinowy, aby w kilka chwil cieszyć się prawdziwym smakiem lata.

Nowe otwarcie w Sixty Six – prezentacja odmienionej karty dań
Po 7 latach działalności na gastro-mapie Białegostoku restauracja Sixty Six zmieniła w ostatnim czasie właścicieli. We wtorek 25. lipca nastąpiło zaś oficjalne przypieczętowanie tej zmiany – tego bowiem dnia zaprezentowana została nowa karta dań.

Trujący drób, czyli mity o kurczaku
Wielu z nas lubi kurczaka, wielu też uważa to mięso za produkt niskiej jakości. W obiegowej opinii drób, a w szczególności kurczak to ogromna porcja antybiotyków, hormonów i GMO. Czy to prawda?

8 nowoczesnych smartwatch'y dla odkrywców Bonano!
Na półmetku wakacji marka LodyBonano zaprasza wszystkich swoich fanów do udziału w kolejnej zabawie, w której do zgarnięcia są wyjątkowo cenne nagrody - łącznie aż osiem zegarków Smartwatch Samsung Gear Fit.
Sphinx uruchamia bloga z konkursem „Leć, gdzie chcesz!”
Sphinx, największa w Polsce sieć restauracji casual dining, uruchomił kulinarno-podróżniczego bloga Mamytensmak.pl. Można na nim znaleźć artykuły, przepisy, a także zdjęcia i filmy, które powstały m.in. podczas podróży do Libanu.

Letnie zbiory FRoSTY
Latem, gdy większość z nas wyrusza na zasłużony odpoczynek, we FRoŚCIE praca wre. To właśnie teraz rozpoczynają się zbiory warzyw, aby mogły one cieszyć smakiem przez cały kolejny rok.

Letnia nowość w ofercie Krynki
Przyjemnie gazowany. Mocno orzeźwiający. Prawdziwie naturalny. Taki jest napój Kiwi-Limetka – tegoroczna, letnia nowość w ofercie podlaskiej Krynki. Produkt na sklepowych półkach pojawił się w połowie lipca.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Starbucks startuje z orzeźwiającym letnim sezonem!
Dzięki Starbucks już dziś możemy zanurzyć się w niesamowitych smakach lata. Ciesz się długimi, pełnymi słońca dniami i czasem spędzanym na świeżym powietrzu z nowym, sezonowym napojem Melon Flavour Pearls Starbucks Refresha® drink, dostępnym w kawiarniach sieci już od 29 kwietnia!
Zintegrowane rozwiązanie dla detalistów na starcie systemu kaucyjnego
System kaucyjny, który już wkrótce stanie się obowiązkowy w Polsce, stawia przed detalistami nowe wyzwania. W szczególności dla małych i średnich sklepów, które nie dysponują dużymi działami IT ani zespołami wdrożeniowymi, proces ten może okazać się wyjątkowo skomplikowany.
Uwielbiane cukierki w nowoczesnym wydaniu
Wawel łączy tradycję z nowoczesnością, wprowadzając Michałki Protein – nową wersję kultowych cukierków z białkiem. To pierwsze Michałki wzbogacone o roślinne białko na polskim rynku, stworzone z myślą o osobach aktywnych i dbających o dietę.
Świętujmy Dzień Ziemi razem ze Starbucks i Snoopy'm!
Starbucks świętuje Miesiąc Dobroci, którego finałem jest Dzień Ziemi 22 kwietnia. Już od 21 kwietnia w kawiarniach pojawi się specjalny kubek wielokrotnego użytku – na znak troski o planetę i ludzi wokół nas!
Przepisy z mieszanką keksową
Wielkanoc coraz bliżej, a wraz z nią – czas rodzinnych spotkań, domowych wypieków i… bakalii! Bo przecież święta nie mogą obyć się bez odrobiny słodyczy i tradycyjnego smaku.
Najczęściej czytane artykuły:
Technologia a system kaucyjny. Polacy otwarci na innowacje, ale potrzebują edukacji
Ponad 60% Polaków deklaruje chęć korzystania z aplikacji mobilnych i innych technologii wspierających system kaucyjny – wynika z badania „Postawy Polaków wobec systemu kaucyjnego” przeprowadzonego przez Biostat na zlecenie agencji doradczej 2PR.
Uwielbiane cukierki w nowoczesnym wydaniu
Wawel łączy tradycję z nowoczesnością, wprowadzając Michałki Protein – nową wersję kultowych cukierków z białkiem. To pierwsze Michałki wzbogacone o roślinne białko na polskim rynku, stworzone z myślą o osobach aktywnych i dbających o dietę.
Zintegrowane rozwiązanie dla detalistów na starcie systemu kaucyjnego
System kaucyjny, który już wkrótce stanie się obowiązkowy w Polsce, stawia przed detalistami nowe wyzwania. W szczególności dla małych i średnich sklepów, które nie dysponują dużymi działami IT ani zespołami wdrożeniowymi, proces ten może okazać się wyjątkowo skomplikowany.
Przepisy z mieszanką keksową - z HELIO w kuchni zawsze smaczniej!
Wielkanoc coraz bliżej, a wraz z nią – czas rodzinnych spotkań, domowych wypieków i… bakalii! Bo przecież święta nie mogą obyć się bez odrobiny słodyczy i tradycyjnego smaku.
Przepisy z mieszanką keksową
Wielkanoc coraz bliżej, a wraz z nią – czas rodzinnych spotkań, domowych wypieków i… bakalii! Bo przecież święta nie mogą obyć się bez odrobiny słodyczy i tradycyjnego smaku.