Artykuły prasowe

Rozgrzewające dania z curry idealne na jesień!
Rozgrzewające pomysły marki WINIARY!
Przedłużenie konkursu na nietypową sesję ślubną w lodowym food trucku!
Młoda Para długo wybiera miejsce na nietypową sesje zdjęciową. Część z nich decyduje się na ruiny zamku, część na romantyczną sesję w parku, a bardziej odważni stawiają na centra handlowe a nawet przestrzeń powietrzną, skacząc ze spadochronu.

Loża Ekspertów programu „Doceń polskie” o sytuacji branży spożywczej
Jeśli jakość polskiej żywności oceniamy na podstawie produktów biorących udział w programie „Doceń polskie”, możemy być więcej niż zadowoleni - to jedna z konkluzji z przeprowadzonego w październiku audytu.

Nowości od Goplany – kultowe Grześki i Jeżyki zamknięte w tabliczce czekolady!
Marka Goplana rozszerza linię czekolad nadziewanych. Wśród nowych propozycji znalazły się tabliczki inspirowane wafelkami Grześki i ciastkami Jeżyki. Produkty są dostępne w szerokiej dystrybucji od września.

3 listopada – Światowy Dzień Kanapki Rozgryź je wszystkie!
3 listopada obchodzimy święto najpopularniejszej przekąski – kanapki. Towarzyszy nam codziennie, przygotowywana na różne sposoby. Serwowana na śniadanie, lunch i kolację, idealnie smakuje w duecie z ulubionymi dodatkami – od mięs, po warzywa i sosy.

Kanapki na świecie - co kryją lunch boxy we Włoszech, Niemczech i USA?
Ile państw, tyle rodzajów kanapek. W każdym wykorzystuje się do ich przygotowania składniki typowe dla lokalnej kuchni – różne rodzaje wędlin i serów, tradycyjne pieczywo, ulubione warzywa i sosy.

Dieta z myślą o sercu
Nasze zdrowie w dużej mierze wiąże się z odpowiednią dietą. Nieprawidłowe nawyki żywieniowe stanowią jedną z głównych przyczyn zwiększonego stężenia cholesterolu oraz nadciśnienia.

Kieruj się sercem, czyli 4 kroki do zdrowego serca
Czy zastanawiałeś się kiedyś, ile robi dla Ciebie serce? Choć w codziennym życiu poświęcamy mu tak mało uwagi, jest ono organem wykonującym nieocenioną pracę dla naszego organizmu.

Ogrody Natury - Sok z różowych grejpfrutów
Na dobry początek dnia idealnym wyborem będzie pełen witaminy C orzeźwiający sok z różowego grejpfruta. To prawdziwy smak dla koneserów. Lekka gorzka nuta przebija się przez kwaskowy posmak owocu. To gratka dla tych, którzy lubią wyraziste kompozycje.

Tłuszcze w diecie a ryzyko otyłości
Jako jedną z głównych przyczyn szerzącej się na całym świecie epidemii otyłości wymienia się często nadmierne spożycie tłuszczów w diecie. Czy jednak rzeczywiście to właśnie tłuszcze determinują stopień, w jakim zagrażać nam może otyłość?
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!