Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

POSTAW NA RYBĘ ZE SPRAWDZONYCH ŁOWISK

2016-11-14

Jak pokazują badania Instytutu GfK łączna wartość nakładów ponoszonych przez polskie gospodarstwa domowe na zakup świeżych ryb wynosi ponad 1,4 miliarda złotych w skali roku.

więcej »
Gotujesz czy kupujesz? Podsumowanie projektu #WiemCoJem

Gotujesz czy kupujesz? Podsumowanie projektu #WiemCoJem

2016-11-10

Nie od dziś wiadomo, że jedną z podstaw dobrego zdrowia jest właściwe odżywianie. Do samodzielnego przygotowywania pełnowartościowych posiłków potrzebny jest jednak czas, którego tak bardzo nam dziś brakuje.

więcej »
Milkizz - pierwsza czekolada o smaku mleka z tubki

Milkizz - pierwsza czekolada o smaku mleka z tubki

2016-11-10

Z początkiem października Wawel wystartował z komunikacją debiutującej w ofercie pozycji czekolady Milkizz. To ekstra mleczna czekolada z oryginalnym i jedynym na rynku nadzieniem o smaku mleka z tubki.

więcej »
Gdzie jesienią i zimą szukać pełnowartościowych warzyw i owoców?

Gdzie jesienią i zimą szukać pełnowartościowych warzyw i owoców?

2016-11-10

Jesień nieuchronnie zapowiada nadejście zimy. Rozpoczął się czas, kiedy ze straganów znikają świeże warzywa i owoce. Często w okresie tym z góry zakładamy, że nasza dieta pozbawiona będzie cennych substancji odżywczych i witamin.

więcej »
Dżemy Premium Stovit

Dżemy Premium Stovit

2016-11-09

Tradycyjny polski smak zamknięty w małym kubeczku. Tak w skrócie można opisać Powidła śliwkowe Stovit.

więcej »
Dżemy Premium Stovit

Dżemy Premium Stovit

2016-11-09

Wysoka zawartość owoców, brak konserwantów i sztucznych barwników – to główne cechy charakterystyczne Dżemów Premium Stovit.

więcej »

Świąteczne i smaczne niespodzianki kulinarne

2016-11-09

Poznaj nową linię produktów Premieur

więcej »
Świąteczne farsze z kaszami marki Halina

Świąteczne farsze z kaszami marki Halina

2016-11-09

Wielkimi krokami zbliżają się do nas najbardziej wyczekiwane święta w roku. W trakcie ich trwania sporo czasu spędzamy przy świątecznym stole, pozwalając sobie na mniej restrykcyjne przestrzeganie codziennej diety.

więcej »
Gęsina? Na świętego Marcina!

Gęsina? Na świętego Marcina!

2016-11-09

11 listopada obchodzimy dzień św. Marcina, patrona żołnierzy i podróżników. Z tej okazji dawną tradycją na polskich stołach było podawanie gęsiny. Dziś coraz bardziej ochoczo chcemy przywracać ten zwyczaj, serwując domownikom i gościom idealnie przygotowaną gęś. Idealnie, czyli jak?

więcej »
Fafernuchy – kurpiowskie ciastka z marchwi i pieprzu

Fafernuchy – kurpiowskie ciastka z marchwi i pieprzu

2016-11-09

Kuchnia kurpiowska słynie z prostoty i naturalności. Jej znakiem rozpoznawczym są bardzo wyraźne i ostre smaki, które odnaleźć można także w… tradycyjnych ciasteczkach Fafernuchach!

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito