Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Nowość marki Well Well - Pasta z pestkami słonecznika z suszonymi pomidorami i bazylią - smakowite u

Nowość marki Well Well - Pasta z pestkami słonecznika z suszonymi pomidorami i bazylią - smakowite u

2017-09-23

Nowa Pasta z pestkami słonecznika, suszonymi pomidorami i bazylią marki Well Well to kremowa propozycja we włoskim stylu o wyrazistym smaku pomidorów z nutą bazylii.

więcej »
Historia syberyjskiego gorzelnictwa

Historia syberyjskiego gorzelnictwa

2017-09-23

Syberyjskie gorzelnictwo rozpoczęło się dosyć wcześnie, bo już w XVII wieku. Przemysł gorzelniany był na Syberii bardzo rozwinięty i przynosił najwyższe zarobki. Historia gorzelnictwa w Mariińsku rozpoczęła się wraz z wybudowaniem produkującej spirytus Gorzelni Piotrowskiej.

więcej »
Świeży sok Witmar Jabłko Granat

Świeży sok Witmar Jabłko Granat

2017-09-21

Sok wyciskany z czterech soczystych jabłek i dwóch orientalnych granatów. Bez żadnych dodatków. Sprzedawany w wygodnej, zakręcanej butelce.

więcej »

JAK POWSTAJĄ NAJLEPSZE STEKI NA ŚWIECIE?

2017-09-21

Argentyńczycy, Hiszpanie czy Włosi to znani na świecie producenci pysznych mięs, koneserzy smaku i życia. Wiedzą jak powstaje dobry stek, że mięso potrzebuje czasu i odpowiednich warunków by nabrać soczystości i skruszeć, wiedzą także, że cały sekret tkwi w procesie suchego sezonowania mięsa.

więcej »
JESIENNE CO NIECO – NAJLEPSZE PRZEKĄSKI NA DOBRY NASTRÓJ!

JESIENNE CO NIECO – NAJLEPSZE PRZEKĄSKI NA DOBRY NASTRÓJ!

2017-09-21

Rozpoczynamy walkę z jesienną chandrą, a pomocne są w tym różne smakołyki. Co podjadać, by mieć dobry nastrój, nawet gdy za oknem słota?

więcej »
Twórcy programu „Doceń polskie” nie zwalniają tempa

Twórcy programu „Doceń polskie” nie zwalniają tempa

2017-09-20

Dnia 25 października odbędzie się czwarta w tym roku atestacja artykułów spożywczych, których producenci ubiegają się o certyfikaty jakości programu „Doceń polskie”. Loża Ekspertów będzie obradowała już po raz dwudziesty szósty!

więcej »
Smak jesieni

Smak jesieni

2017-09-20

Koniec lata i wczesna jesień zachwycają bogactwem warzyw i owoców – w szczególności wieloma odcieniami soczystej papryki, które kuszą, aby przygotować z nich gulasz madziarski lub węgierskie leczo. Charakterystycznych dla kuchni znad Balatonu nut smakowych nada im przyprawa do gulaszu i leczo Galeo.

więcej »
ZM Henryk Kania podzielą się posiłkiem

ZM Henryk Kania podzielą się posiłkiem

2017-09-19

Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A. włączają się do ogólnopolskiej zbiórki żywności pod hasłem „Podziel się posiłkiem”. W ramach akcji, pod koniec września przekażą pełnowartościowe produkty do Śląskiego Banku Żywności.

więcej »
NATURALNE PIECZYWO – CZY JESZCZE ISTNIEJE?

NATURALNE PIECZYWO – CZY JESZCZE ISTNIEJE?

2017-09-15

Każdy z rozrzewnieniem wspomina smak wytwarzanego ręcznie i z naturalnych składników chleba.

więcej »
PASCALA BRODNICKIEGO PRZEPIS NA… WŁASNY KULINARNY VIDEO PROJEKT

PASCALA BRODNICKIEGO PRZEPIS NA… WŁASNY KULINARNY VIDEO PROJEKT

2017-09-15

Najlepsze spaghetti carbonara, japoński ramen, domowe chipsy to sekretne przepisy Pascala Brodnickiego, które zdradza wyłącznie w nowej sieci kanałów na YouTube - Tuba Smaku.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Starbucks startuje z orzeźwiającym letnim sezonem!
Dzięki Starbucks już dziś możemy zanurzyć się w niesamowitych smakach lata. Ciesz się długimi, pełnymi słońca dniami i czasem spędzanym na świeżym powietrzu z nowym, sezonowym napojem Melon Flavour Pearls Starbucks Refresha® drink, dostępnym w kawiarniach sieci już od 29 kwietnia!

Zintegrowane rozwiązanie dla detalistów na starcie systemu kaucyjnego Zintegrowane rozwiązanie dla detalistów na starcie systemu kaucyjnego
System kaucyjny, który już wkrótce stanie się obowiązkowy w Polsce, stawia przed detalistami nowe wyzwania. W szczególności dla małych i średnich sklepów, które nie dysponują dużymi działami IT ani zespołami wdrożeniowymi, proces ten może okazać się wyjątkowo skomplikowany.

Uwielbiane cukierki w nowoczesnym wydaniu Uwielbiane cukierki w nowoczesnym wydaniu
Wawel łączy tradycję z nowoczesnością, wprowadzając Michałki Protein – nową wersję kultowych cukierków z białkiem. To pierwsze Michałki wzbogacone o roślinne białko na polskim rynku, stworzone z myślą o osobach aktywnych i dbających o dietę.

Świętujmy Dzień Ziemi razem ze Starbucks i Snoopy'm!
Starbucks świętuje Miesiąc Dobroci, którego finałem jest Dzień Ziemi 22 kwietnia. Już od 21 kwietnia w kawiarniach pojawi się specjalny kubek wielokrotnego użytku – na znak troski o planetę i ludzi wokół nas!

Przepisy z mieszanką keksową Przepisy z mieszanką keksową
Wielkanoc coraz bliżej, a wraz z nią – czas rodzinnych spotkań, domowych wypieków i… bakalii! Bo przecież święta nie mogą obyć się bez odrobiny słodyczy i tradycyjnego smaku.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Technologia a system kaucyjny. Polacy otwarci na innowacje, ale potrzebują edukacji Technologia a system kaucyjny. Polacy otwarci na innowacje, ale potrzebują edukacji
Ponad 60% Polaków deklaruje chęć korzystania z aplikacji mobilnych i innych technologii wspierających system kaucyjny – wynika z badania „Postawy Polaków wobec systemu kaucyjnego” przeprowadzonego przez Biostat na zlecenie agencji doradczej 2PR.

Uwielbiane cukierki w nowoczesnym wydaniu Uwielbiane cukierki w nowoczesnym wydaniu
Wawel łączy tradycję z nowoczesnością, wprowadzając Michałki Protein – nową wersję kultowych cukierków z białkiem. To pierwsze Michałki wzbogacone o roślinne białko na polskim rynku, stworzone z myślą o osobach aktywnych i dbających o dietę.

Zintegrowane rozwiązanie dla detalistów na starcie systemu kaucyjnego Zintegrowane rozwiązanie dla detalistów na starcie systemu kaucyjnego
System kaucyjny, który już wkrótce stanie się obowiązkowy w Polsce, stawia przed detalistami nowe wyzwania. W szczególności dla małych i średnich sklepów, które nie dysponują dużymi działami IT ani zespołami wdrożeniowymi, proces ten może okazać się wyjątkowo skomplikowany.

Przepisy z mieszanką keksową - z HELIO w kuchni zawsze smaczniej! Przepisy z mieszanką keksową - z HELIO w kuchni zawsze smaczniej!
Wielkanoc coraz bliżej, a wraz z nią – czas rodzinnych spotkań, domowych wypieków i… bakalii! Bo przecież święta nie mogą obyć się bez odrobiny słodyczy i tradycyjnego smaku.

Przepisy z mieszanką keksową Przepisy z mieszanką keksową
Wielkanoc coraz bliżej, a wraz z nią – czas rodzinnych spotkań, domowych wypieków i… bakalii! Bo przecież święta nie mogą obyć się bez odrobiny słodyczy i tradycyjnego smaku.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito