Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Poznaj drogę krewetki z wód Grenlandii na polski stół

2016-12-15

Krewetki to jedne z najsmaczniejszych owoców morza, zdobywające coraz większą popularność na polskich stołach. Lubimy ich mięsistą konsystencję, aromatyczny, morski zapach i wykwintność, z którą nam się kojarzą.

więcej »
Catering dietetyczny – także na Wigilię

Catering dietetyczny – także na Wigilię

2016-12-14

Łatwo zauważalnym trendem ostatnich lat jest systematycznie rosnąca świadomość roli zdrowego odżywania. Zgodnie z maksymą „Jesteś tym, co jesz”, coraz więcej osób zwraca baczną uwagę na to, co znajduje się na ich talerzach. To też wyjaśnia wzrost zainteresowania cateringami dietetycznymi.

więcej »
Świąteczne wpadki w kuchni. Jak uratować bożonarodzeniowe dania?

Świąteczne wpadki w kuchni. Jak uratować bożonarodzeniowe dania?

2016-12-14

Święta nie odbędą się bez tradycyjnych potraw. Planujemy wcześniej, robimy zakupy, a jednak zdarza się, że podczas gotowania barszcz nagle traci kolor, a pieczone mięso wychodzi za suche. Co zrobić w takiej sytuacji?

więcej »
Radość dekorowania z Decoradą Kolorowe mini piegi Delecta

Radość dekorowania z Decoradą Kolorowe mini piegi Delecta

2016-12-14

Ozdabianie wypieków może stanowić nie lada wyzwanie, ale również pozwala uwolnić duszę artysty drzemiącą w każdym wielbicielu pieczenia.

więcej »
Loacker Sandwich z orzechami laskowymi

Loacker Sandwich z orzechami laskowymi

2016-12-14

Oryginalna receptura, oparta wyłącznie na naturalnych składnikach, to sekret pysznych wafelków Loacker Sandwich, wypiekanych w sercu włoskich Dolomitów.

więcej »

Rozgrzewające, zimowe dodatki do makaronu

2016-12-14

Zimą wcale nie musi być zimno! Czosnek, imbir, czy kurkuma to tylko niektóre z darów natury, które potrafią odczarować chłodną atmosferę za oknem.

więcej »
Ryba na święta? Z FRoSTĄ to proste!

Ryba na święta? Z FRoSTĄ to proste!

2016-12-14

Mintaj, dorsz, a może łosoś? Poza klasycznym karpiem, na świątecznym talerzu doskonale sprawdzą się filety niepanierowane od FRoSTY. Szybkość i łatwość przygotowania sprawią, że zaoszczędzony w kuchni czas będziemy mogli poświęcić na rodzinne spotkania.

więcej »

Gambero Rosso po raz ósmy w Polsce!

2016-12-14

Już po raz ósmy w Warszawie, największy włoski kulinarno-winiarski koncern mediowy zaprezentował najnowszy przewodnik po najlepszych włoskich winach. W tym roku dzięki firmie North Coast, poza najlepszymi trunkami, uczestnicy spotkania mieli okazje spróbować także typowo włoskich serów.

więcej »

Kuchenne rewolucje w Europejskiej Stolicy Kultury. Wrocławskie restauracje zaserwują nietypowe dania

2016-12-14

Od 15 do 18 grudnia we Wrocławiu trwać będzie Weekend Zamknięcia Europejskiej Stolicy Kultury. W tym czasie warto zajrzeć do wrocławskich kawiarni i restauracji.

więcej »
Bez nich nie będzie świątecznych potraw!

Bez nich nie będzie świątecznych potraw!

2016-12-13

Bożonarodzeniowe spotkania mają w sobie prawdziwą magię. W związku z tym należy dołożyć wszelkich starań, by ich oprawa była także wyjątkowa. Liczy się zarówno wystrój wnętrza, jak i smak potraw. Ten ostatni zagwarantują wyśmienite przyprawy od WSP Społem!

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito