Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Otwarcie kolejnej Wytwórni Lodów Prawdziwych „U Lodziarzy”

Otwarcie kolejnej Wytwórni Lodów Prawdziwych „U Lodziarzy”

2016-12-16

Lody z Wytwórni „U Lodziarzy” cieszą się w Białymstoku niesłabnącą popularnością. Nic więc dziwnego, że systematycznie przybywa lodziarni, w których skosztować można tych tworzonych na bazie babcinej receptury przysmaków.

więcej »
Dawtona: Święta od kuchni

Dawtona: Święta od kuchni

2016-12-16

Świąteczne gotowanie, pieczenie, smażenie… grudzień bez wahania można zaliczyć do najbardziej pracowitych miesięcy w roku.

więcej »
Rada programu ,,Szef dla Młodych Talentów

Rada programu ,,Szef dla Młodych Talentów" rozpoczęła swoją działalność

2016-12-16

Wybitni szefowie kuchni, laureaci Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska, będą wspierać nową inicjatywę firmy MAKRO Cash&Carry Polska - ,,Szef dla Młodych Talentów”.

więcej »
Jak nie przytyć w Święta? Kilka porad od żywieniowca

Jak nie przytyć w Święta? Kilka porad od żywieniowca

2016-12-16

W Święta Bożego Narodzenia na stole znajduje się tyle pyszności, że ciężko pamiętać o diecie. Obiecujemy sobie, że później zrzucimy zbędne kilogramy. A wystarczy podczas Świąt przestrzegać kilku zasad, by bez wyrzutów sumienia spędzać czas przy świątecznym stole. Opowiada dietetyk Knorr.

więcej »

Świąteczna pomoc od Netto dla Polaków na Kresach

2016-12-16

1500 paczek, 15 ton żywności, ponad 150 wolontariuszy i tysiące potrzebujących, do których trafią świąteczne upominki – to efekty tegorocznej zbiórki dla Polaków mieszkających na Kresach.

więcej »

Savoir vivre po włosku

2016-12-15

Italia to kraj słynący nie tylko z wykwintnej kuchni, ale także wyjątkowego szacunku do jedzenia i zasad panujących przy stole. Każdy posiłek zajmuje tu ważne miejsce. Sama pasja do gotowania jest przekazywana z pokolenia na pokolenie, podobnie jest z zasadami dotyczącymi spożywania posiłków

więcej »

Niezapomniane świąteczne smaki z marką WINIARY!

2016-12-15

Wielkimi krokami zbliżają się wyjątkowe, wyczekiwane przez wszystkich Święta Bożego Narodzenia.

więcej »
Przekąski i gry na dziecięce zimowe wieczory

Przekąski i gry na dziecięce zimowe wieczory

2016-12-15

Zima to czas, kiedy nasze pociechy oprócz zabaw na śniegu, lubią bawić się z zaciszu domowego ciepła, grając w gry planszowe lub komputerowe.

więcej »
Absolutna nowość od Marwit – Świeży sok z pomidorów i papryki

Absolutna nowość od Marwit – Świeży sok z pomidorów i papryki

2016-12-15

Na chłodniejsze dni, coś iście jesiennego! Głęboki smak pomidorów i papryki to wytrawna propozycja od Marwit, której Twoje podniebienie się nie oprze. Wypróbuj serię limitowaną, która zachwyci nie tylko smakiem, ale także aromatem.

więcej »
Czas na domowy obiad zimową porą!

Czas na domowy obiad zimową porą!

2016-12-15

Gdy za oknem prószy śnieg, a do Świąt jeszcze daleko, pomyśl o urozmaiceniu swojego domowego obiadu, przygotowując go dla siebie i bliskich w niecodzienny sposób! Wyobraź sobie, że jego przyrządzenie w gronie najbliższych może być ciekawym i smacznym eksperymentem.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito