Artykuły prasowe

Pascal inspiruje: Elegancja - Francja, czyli przepisy Pascala na wyjątkową okazję
Uroczysty obiad wymaga wykwintnych dań, ale także przestrzegania zasad savoir-vivre. Serwując potrawy należy bowiem pamiętać o kilku wytycznych. Przepisy na eleganckie dania poleca Pascal Brodnicki, ambasador Ramy Smaż jak szef kuchni.

Zdrowe tłuszcze – zdrowe Święta!
Aromatyczne mięsa, smakowite pierogi, chrupiące ryby w panierce i soczyste pieczenie polane wyśmienitym sosem – nic nie smakuje tak dobrze, jak serwowane w rodzinnym gronie – świąteczne potrawy.

Pascal na Święta: Ryby na bożonarodzeniowym stole
Co łączy Święta Bożego Narodzenia we Francji i Polsce? „Owoce morza!”, odpowiada Pascal Brodnicki. „Na stołach w moim rodzimym kraju pojawiają się one w najróżniejszych odmianach i wariacjach, na polskich – królują oczywiście ryby”.

Świąteczna atmosfera z „Plecionymi pierniczkami”
Nieodzownym elementem świąt Bożego Narodzenia jest rozchodzący się po domu zapach korzennych przypraw podczas rodzinnego przygotowywania słodkich pierniczków.
Rusza promocja mięsa wieprzowego na antenie TVP3 Bydgoszcz
W pierwszy dzień świąt TVP3 Bydgoszczy wyemituje pierwszy odcinek nowego kulinarnego show z wieprzowiną w roli głównej pt. „Wieprza Pieprzem”. Program powstał dzięki wsparciu Funduszu Promocji Mięsa Wieprzowego.
500+ nie wpłynie na świąteczne decyzje zakupowe Polaków
Jak wynika z raportu Deloitte „Zakupy świąteczne 2016”, w tym roku polska rodzina planuje wydać na święta średnio 1121 zł - to o 161 zł mniej niż planowała w roku ubiegłym*. Jakie są powody tak zachowawczego podejścia Polaków do kwestii wydawania pieniędzy na święta?
Krakowskie akcenty w Green Caffè Nero na Saskiej Kępie
Najnowsza – 45. w Polsce – kawiarnia Green Caffè Nero znajduje się przy ulicy Francuskiej 35. To kolejny unikalny koncept marki w wyjątkowej lokalizacji. Projektując wnętrze kawiarni, architekci brali pod uwagę nie tylko charakter Saskiej Kępy, uwielbianej przez przed

Śledzie w roli głównej. Cztery przepisy na dania z ryb
Na wigilijnym stole zwykle króluje karp podawany na różne sposoby, istotną rolę odgrywają jednak także śledzie. W oczekiwaniu na Pierwszą Gwiazdkę zapraszamy do wypróbowania przepisów na rybne przekąski. Propozycje polskich producentów żywności sprawdzą się nie tylko od święta.

Wigilia last-minute
Czas pędzi nieubłaganie, a święta tuż-tuż. Każdemu zdarza się być tak zapracowanym, że nawet na przygotowanie tak wyjątkowego wieczoru jak Wigilia może zabraknąć czasu. Jeśli jedziecie na kolację do rodziny, także nie wypada pojawić się z pustymi rękami.

„Lodziarze” na harcerskiej Wigilii
Dzisiejsza Wigilia 7. Gdańskiej Integracyjnej Drużyny Harcerskiej „Keja” stanowiła swoiste połączenie tradycji z nowoczesnością. Z jednej strony na wszystkich gości wydarzenia czekał barszcz z uszkami i domowe ciasta. W programie znalazły się także jasełka i wspólne śpiewanie kolęd.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!