Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

W trosce o serce - Flora ProActiv w nowym opakowaniu

W trosce o serce - Flora ProActiv w nowym opakowaniu

2017-01-03

Serce, jako jeden z najważniejszych narządów naszego organizmu, wymaga szczególnej troski. Dlatego tak ważne jest, by ograniczać czynniki ryzyka chorób sercowo - naczyniowych, np. zbyt wysoki poziom cholesterolu we krwi.

więcej »

Jak wzmocnić organizm zimą?

2016-12-30

Nastała zima, pora roku, w której wzmaga się liczba przeziębień oraz chorób. Zmiany temperatur, które wpływają negatywnie na odporność, sprzyjają wszelkiego rodzaju infekcjom. Tymczasem już trzeba zacząć przygotowywać organizm na zimę, która w tym roku może zaskoczyć mrozem i chłodem.

więcej »
Nowość: SuperFish Filety ze śledzia w naturalnej śmietanie

Nowość: SuperFish Filety ze śledzia w naturalnej śmietanie

2016-12-30

SuperFish Filety ze śledzia w naturalnej śmietanie 250 g to nowość bez konserwantów oraz sztucznych substancji zagęszczających czy słodzących. To propozycja dla sympatyków tradycyjnego połączenia smakowego pysznego lekko słonego śledzia i naturalnej polskiej śmietany.

więcej »

Sylwestrowe przekąski

2016-12-29

Sylwester to data wyczekiwana na całym świecie. Towarzyszą mu liczne miejskie zabawy, bale i domowe prywatki. Menu na takie okazje również musi być odpowiednio dobrane – tak, aby było smaczne i jednocześnie nie wymagało zbyt wiele pracy. Jakie potrawy najlepiej przygotować radzi Piotr Ceranowicz?

więcej »

Włoski Nowy Rok

2016-12-29

Sylwester w Italii obchodzony jest bardzo uroczyście, spędza się go najczęściej w gronie rodziny lub przyjaciół.

więcej »
Karnawał dobrze doprawiony

Karnawał dobrze doprawiony

2016-12-29

Obowiązkową pozycją imprezowego menu są przekąski. Aby cieszyły nie tylko oko, ale i podniebienie, warto dodać do nich przyprawy Galeo. Dzięki nim odkryjemy niezapomniane smaki.

więcej »
Jak skomponować menu na Sylwestra? Pomysły na przekąski, dania gorące i sałatki

Jak skomponować menu na Sylwestra? Pomysły na przekąski, dania gorące i sałatki

2016-12-28

Nadchodzi najbardziej szalona noc w roku, czyli Sylwester! Spędzany na balu, w klubie albo w domowym zaciszu. W ciągu tej jednej nocy na pewno nie może zabraknąć pysznych przekąsek i gorących dań.

więcej »
3 zdrowe nawyki na Nowy Rok

3 zdrowe nawyki na Nowy Rok

2016-12-23

Nowy Rok nieodłącznie wiąże się z postanowieniami na nadchodzące miesiące. Niektóre z nich szybko wchodzą nam w krew, a nad innymi musimy popracować dłużej, aby stały się naszym nowym, zdrowym nawykiem. Jakie decyzje wspomagające jakość naszego życia warto podjąć?

więcej »
Kulki z ryżu białego marki Britta

Kulki z ryżu białego marki Britta

2016-12-23

Kulki z ryżu marki Britta

więcej »

Prawie 4 miliony złotych w bonach wypłaciła swoim pracownikom firma Netto

2016-12-23

Netto Polska z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia oraz Nowego Roku, podobnie jak przed Świętami Wielkiej Nocy, postanowiło wesprzeć swoich pracowników dodatkowymi bonami na zakupy. W sumie w tym roku na ten cel firma przeznaczyła aż 3 miliony 800 tysięcy zł.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito