Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Chrupiące przysmaki na talerzu – według Pascala Brodnickiego

Chrupiące przysmaki na talerzu – według Pascala Brodnickiego

2017-01-10

Co możemy przygotować, gdy zamarzy nam się, by na naszym talerzu znalazło się coś idealnego do schrupania? Pascal Brodnicki, ambasador Ramy Smaż jak szef kuchni, ma na to swój sprawdzony sposób, a także sprawdzone przepisy - na chrupiące kotleciki z kurczaka, rybne nuggetsy i warzywne placuszki.

więcej »

Kolejna inwestycja DELI Catering

2017-01-10

Otwarcie nowego oddziału w Gdyni to kolejny krok DELI Catering w realizacji strategii umacniania pozycji lidera na krajowym rynku usług cateringowych. Według przedstawicieli firmy rynek na Pomorzu to drugi – zaraz po warszawskim – największy rynek usług cateringowych w Polsce.

więcej »
Niezły bigos!

Niezły bigos!

2017-01-10

Pikantny, lekko kwaskowaty, pachnący wędzonką i po prostu pyszny – taki jest dzisiejszy bigos. Pełnię smaku tej potrawy łatwo podkreślić przyprawą do bigosu i dań z kapusty Galeo, inspirowaną tradycyjną, polską kuchnią.

więcej »
Netto rozszerzyło ofertę produktów dostępnych na Półce Zdrowia

Netto rozszerzyło ofertę produktów dostępnych na Półce Zdrowia

2017-01-10

W bogatej i różnorodnej ofercie Netto klienci znajdą wiele artykułów, dzięki którym mogą odżywiać się zdrowo i zgodnie ze wskazaniami dietetyków. Wybrane kategorie pogrupowano według potrzeb konsumentów.

więcej »
Zawsze w sosie – karnawał z nowościami Dawtony

Zawsze w sosie – karnawał z nowościami Dawtony

2017-01-10

Zaplanowana lub spontaniczna – nieważne jaka będzie domówka. Ważne, aby mieć pod ręką produkty, z których w mig wyczarujemy szybkie i pyszne co nieco. Szczególnego charakteru naszym daniom nadadzą sosy: Curry oraz BBQ – nowości w ofercie Dawtony.

więcej »
Potrawy na gorąco od Krakus, które umilą karnawał

Potrawy na gorąco od Krakus, które umilą karnawał

2017-01-05

Szukasz inspiracji na karnawałowe potrawy? Proponujemy trzy różnorodne dania!

więcej »
MAKRO partnerem poradnika

MAKRO partnerem poradnika "Wine Folly"

2017-01-04

,,Wino. Praktyczny poradnik. Wine Folly” to bestsellerowa nowość na rynku poradników dla amatorów i koneserów wina, stanowiąca książkową wersję nagradzanego wieloma prestiżowymi nagrodami serwisu winefolly.com.

więcej »
Smacznie, pachnąco i ładnie – aromatyczne dekoracje na talerzu

Smacznie, pachnąco i ładnie – aromatyczne dekoracje na talerzu

2017-01-04

Zioła i przyprawy decydują o smaku i zapachu potraw. Jednak można wykorzystać je również do udekorowania dań. Nie od dziś przecież wiadomo, że wygląd talerza wpływa na to, jak nam smakuje jego zawartość. Galeo przedstawia kilka inspiracji, jak wykorzystać w tym celu popularne w kuchni przyprawy.

więcej »
10-lecie sieci „LodyBonano”

10-lecie sieci „LodyBonano”

2017-01-03

W prawdziwie hollywoodzkim stylu, z symbolicznym, czerwonym dywanem, po którym goście wkraczali na przyjęcie witani przez twórcę marki – Radosława Charubina, ale też ze specjalną „ścianką” dla „paparazzich” i... Oskarami. Gala marki „LodyBonano” była wyjątkowa z wielu powodów.

więcej »
Trzy cenne informacje na temat roli białka w jadłospisie

Trzy cenne informacje na temat roli białka w jadłospisie

2017-01-03

Niezależnie od postanowień noworocznych dotyczących odżywiania i aktywności fizycznej, zawsze warto dysponować wiedzą, która pozwoli zrozumieć procesy zachodzące w naszym organizmie.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito