Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

20 stycznia - Dzień Bigosu. Polski specjał w jednym garnku na wiele sposobów

20 stycznia - Dzień Bigosu. Polski specjał w jednym garnku na wiele sposobów

2017-01-18

20 stycznia to ten dzień - Dzień Bigosu! Ta potrawa, której my-Polacy czujemy się mistrzami, zasługuje na swoje święto, bo potrafimy ją przygotować na tysiące różnych sposobów. Każde danie będzie smakować inaczej, ale zawsze - wyjątkowo.

więcej »
Trzy przepisy na karnawałowe specjały

Trzy przepisy na karnawałowe specjały

2017-01-17

Krem ze skorzonery, sałatka z pomarańczami i pizza z ananasem. Brzmi egzotycznie? Tymczasem przepisami na te dania dzielą się rodzime firmy, laureaci programu promocyjnego „Doceń polskie”. Zapraszamy do rozsmakowania się w propozycjach idealnych np. na karnawałowe spotkania.

więcej »

Zdrowie z gwarancją najniższej ceny

2017-01-17

W styczniu 2017 r. do wszystkich hiper- i supermarketów Carrefour trafił wyjątkowy katalog. Publikacja zawiera nie tylko ofertę produktów ze „Zdrowej Półki Carrefour”, ale także porady dyplomowanego dietetyka oraz zdrowe inspiracje dla całej rodziny.

więcej »

W tym roku postaw na zdrowie razem z Netto

2017-01-16

Zrównoważona i racjonalna dieta to bardzo ważny aspekt naszego życia, który znacząco wpływa na zdrowie. Czasami niewielka zmiana, jak na przykład eliminacja cukru, glutenu, czy laktozy, może pozytywnie wpłynąć na nasze samopoczucie.

więcej »
Dzień Pikantnych Potraw  Czosnek, chilli i tabasco, czyli ogień w kuchni!

Dzień Pikantnych Potraw Czosnek, chilli i tabasco, czyli ogień w kuchni!

2017-01-13

16 stycznia obchodzimy Dzień Pikantnych Potraw. To święto wszystkich miłośników ostrzejszych smaków. Żeby je uczcić, dodajmy trochę pikanterii do naszych dań w postaci chilli, czosnku, papryki lub sosu tabasco.

więcej »
Trwa przyjmowanie zgłoszeń do udziału w XXIII audycie żywności „Doceń polskie”

Trwa przyjmowanie zgłoszeń do udziału w XXIII audycie żywności „Doceń polskie”

2017-01-12

Wypieki, napoje, miody, makarony, wędliny, nabiał, słodycze, mąki, soki, przetwory i dania gotowe - producenci między innymi tych artykułów już potwierdzili swój udział w XXIII certyfikacji żywności programu „Doceń polskie”. Audyt odbędzie się 1 lutego br. w Sosnowcu.

więcej »
Francuskie bazy kulinarne marki CHEF w ofercie MAKRO

Francuskie bazy kulinarne marki CHEF w ofercie MAKRO

2017-01-12

Sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska wprowadziła do swojej oferty bazy kulinarne francuskiej marki CHEF w formie pasty oraz koncentratów. Produkty wyróżniają się naturalnym smakiem i nie zawierają konserwantów.

więcej »
Nowy Rok? Zdrowsza dieta!

Nowy Rok? Zdrowsza dieta!

2017-01-11

Styczeń to czas postanowień noworocznych – każdy z nas co roku wiele sobie obiecuje. Wśród nich dominują niezmiennie te dotyczące zrzucenia zbędnych kilogramów. Jak to zrobić?

więcej »

Produkty spożywcze z eCarrefour.pl dostępne w całej Warszawie

2017-01-11

Asortyment produktów spożywczych, wprowadzony do sprzedaży w październiku 2016 roku, jest już dostępny dla mieszkańców wszystkich warszawskich dzielnic oraz podwarszawskich miejscowości: Kobyłki, Zielonki, Ząbek i Marek. Klienci tych miast mogą wybierać spośród ponad 16 000 produktów.

więcej »
Nowe przepisy dotyczące etykiet – obowiązek podawania wartości odżywczej na opakowaniach

Nowe przepisy dotyczące etykiet – obowiązek podawania wartości odżywczej na opakowaniach

2017-01-10

Od 13 grudnia 2016 roku obowiązują nowe przepisy dotyczące konieczności podawania informacji na temat wartości odżywczej na etykietach produktowych. Dla konsumentów jest to z pewnością bardzo dobra informacja - pozwoli im ona na dokonywanie bardziej świadomych wyborów zakupowych.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito