Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Zdrowie z gwarancją najniższej ceny

2017-01-17

W styczniu 2017 r. do wszystkich hiper- i supermarketów Carrefour trafił wyjątkowy katalog. Publikacja zawiera nie tylko ofertę produktów ze „Zdrowej Półki Carrefour”, ale także porady dyplomowanego dietetyka oraz zdrowe inspiracje dla całej rodziny.

więcej »

W tym roku postaw na zdrowie razem z Netto

2017-01-16

Zrównoważona i racjonalna dieta to bardzo ważny aspekt naszego życia, który znacząco wpływa na zdrowie. Czasami niewielka zmiana, jak na przykład eliminacja cukru, glutenu, czy laktozy, może pozytywnie wpłynąć na nasze samopoczucie.

więcej »
Dzień Pikantnych Potraw  Czosnek, chilli i tabasco, czyli ogień w kuchni!

Dzień Pikantnych Potraw Czosnek, chilli i tabasco, czyli ogień w kuchni!

2017-01-13

16 stycznia obchodzimy Dzień Pikantnych Potraw. To święto wszystkich miłośników ostrzejszych smaków. Żeby je uczcić, dodajmy trochę pikanterii do naszych dań w postaci chilli, czosnku, papryki lub sosu tabasco.

więcej »
Trwa przyjmowanie zgłoszeń do udziału w XXIII audycie żywności „Doceń polskie”

Trwa przyjmowanie zgłoszeń do udziału w XXIII audycie żywności „Doceń polskie”

2017-01-12

Wypieki, napoje, miody, makarony, wędliny, nabiał, słodycze, mąki, soki, przetwory i dania gotowe - producenci między innymi tych artykułów już potwierdzili swój udział w XXIII certyfikacji żywności programu „Doceń polskie”. Audyt odbędzie się 1 lutego br. w Sosnowcu.

więcej »
Francuskie bazy kulinarne marki CHEF w ofercie MAKRO

Francuskie bazy kulinarne marki CHEF w ofercie MAKRO

2017-01-12

Sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska wprowadziła do swojej oferty bazy kulinarne francuskiej marki CHEF w formie pasty oraz koncentratów. Produkty wyróżniają się naturalnym smakiem i nie zawierają konserwantów.

więcej »
Nowy Rok? Zdrowsza dieta!

Nowy Rok? Zdrowsza dieta!

2017-01-11

Styczeń to czas postanowień noworocznych – każdy z nas co roku wiele sobie obiecuje. Wśród nich dominują niezmiennie te dotyczące zrzucenia zbędnych kilogramów. Jak to zrobić?

więcej »

Produkty spożywcze z eCarrefour.pl dostępne w całej Warszawie

2017-01-11

Asortyment produktów spożywczych, wprowadzony do sprzedaży w październiku 2016 roku, jest już dostępny dla mieszkańców wszystkich warszawskich dzielnic oraz podwarszawskich miejscowości: Kobyłki, Zielonki, Ząbek i Marek. Klienci tych miast mogą wybierać spośród ponad 16 000 produktów.

więcej »
Nowe przepisy dotyczące etykiet – obowiązek podawania wartości odżywczej na opakowaniach

Nowe przepisy dotyczące etykiet – obowiązek podawania wartości odżywczej na opakowaniach

2017-01-10

Od 13 grudnia 2016 roku obowiązują nowe przepisy dotyczące konieczności podawania informacji na temat wartości odżywczej na etykietach produktowych. Dla konsumentów jest to z pewnością bardzo dobra informacja - pozwoli im ona na dokonywanie bardziej świadomych wyborów zakupowych.

więcej »
Chrupiące przysmaki na talerzu – według Pascala Brodnickiego

Chrupiące przysmaki na talerzu – według Pascala Brodnickiego

2017-01-10

Co możemy przygotować, gdy zamarzy nam się, by na naszym talerzu znalazło się coś idealnego do schrupania? Pascal Brodnicki, ambasador Ramy Smaż jak szef kuchni, ma na to swój sprawdzony sposób, a także sprawdzone przepisy - na chrupiące kotleciki z kurczaka, rybne nuggetsy i warzywne placuszki.

więcej »

Kolejna inwestycja DELI Catering

2017-01-10

Otwarcie nowego oddziału w Gdyni to kolejny krok DELI Catering w realizacji strategii umacniania pozycji lidera na krajowym rynku usług cateringowych. Według przedstawicieli firmy rynek na Pomorzu to drugi – zaraz po warszawskim – największy rynek usług cateringowych w Polsce.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito