Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Dwudziesta dziewiąta ocena żywności w ramach programu „Doceń polskie”

Dwudziesta dziewiąta ocena żywności w ramach programu „Doceń polskie”

2018-07-27

Pieczywo, nabiał, alkohole, słodycze, dania gotowe, mięsa, czy wędliny z dziczyzny – to tylko niektóre spośród produktów, które zostały ocenione przez Lożę Ekspertów podczas XXIX atestacji żywności programu promocyjnego „Doceń polskie”. Wydarzenie miało miejsce 25 lipca br. w Sosnowcu.

więcej »
Tak Smakuje Dolce Vita – najsmaczniejsza konferencja w Warszawie

Tak Smakuje Dolce Vita – najsmaczniejsza konferencja w Warszawie

2018-07-25

23 maja w stylowym Pałacu Zamojskich w Warszawie, gdzie mieści się restauracja Endorfina, odbyła się konferencja prasowa, która była ukoronowaniem trzeciego roku kampanii Tak Smakuje Dolce Vita w Polsce.

więcej »

Owoce latem, czyli o zaletach śliwek

2018-07-25

Sezon na te smaczne i zdrowe owoce trwa u nas od lipca do września. Ich smakiem możemy cieszyć się jednak przez cały rok, ponieważ występują w różnych postaciach. Zarówno śliwki suszone, jak i świeże są bogatym źródłem witamin i minerałów. Jakie cenne właściwości posiadają?

więcej »
7 wskazówek dla przygotowujących paellę

7 wskazówek dla przygotowujących paellę

2018-07-25

Jakie składniki powinny znaleźć się w oryginalnej paelli, jak ją podawać i w końcu – jak właściwie wymawiać to słowo? Na te pytania odpowiada ekspert kulinarny FRoSTY, Bartosz Lisek – szef kuchni warszawskiego Lokalu na rybę.

więcej »
Lekkość na wakacyjnym stole, czyli sposób na trzy szybkie przekąski

Lekkość na wakacyjnym stole, czyli sposób na trzy szybkie przekąski

2018-07-25

Latem chcemy zjeść zdrowo i sezonowo. Bo jak nie skorzystać z dobrodziejstwa świeżych warzyw i owoców! Co zrobić, aby wakacyjne dania były lekkie i smakowały tak, jak lubimy najbardziej?

więcej »
BĄDŹ JAK SOMMELIER – CZYLI DOWIEDZ SIĘ, JAK DOBRAĆ WINO DO POSIŁKU!

BĄDŹ JAK SOMMELIER – CZYLI DOWIEDZ SIĘ, JAK DOBRAĆ WINO DO POSIŁKU!

2018-07-25

Zrywanie z utartymi od lat schematami łączenia wina z potrawami oraz coraz większa dojrzałość i wiedza polskich sommelierów, w połączeniu z coraz nowszymi technikami przyrządzania potraw sprawiają, że odchodzi się od podawania win białych do ryby, a czerwonych do mięsa.

więcej »
Letnie smaki herbaty

Letnie smaki herbaty

2018-07-24

W długie i ciepłe letnie dni pijemy o wiele więcej płynów niż w czasie innych pór roku. Z tego powodu często poszukujemy nowych smaków, które nie tylko ugaszą nasze pragnienie, ale także skutecznie orzeźwią nasz organizm.

więcej »
Król puszczy na polskich stołach

Król puszczy na polskich stołach

2018-07-24

Wśród kucharzy amatorów dziczyzna uważana jest za mięso trudne i skomplikowane w obróbce. To pokutujący mit wynikający ze słabej znajomości tradycyjnej kuchni - obecnie niszowej, a kiedyś bardzo popularnej w naszym kraju.

więcej »
Malownicze etykiety na produktach Żywiec Zdrój® z okazji 10-lecia programu „Po stronie natury”

Malownicze etykiety na produktach Żywiec Zdrój® z okazji 10-lecia programu „Po stronie natury”

2018-07-23

W tym roku Żywiec Zdrój świętuje 10. edycję programu „Po stronie natury”, jednego z najdłużej prowadzonych projektów proekologicznych w Polsce.

więcej »
Karkówka dla smakosza

Karkówka dla smakosza

2018-07-23

Jaki jest sekret pysznej karkówki? To po prostu dobrze dobrane przyprawy, takie jak przyprawa do karkówki Galeo oraz czas na marynowanie mięsa.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Czy dobrze zamroziłeś żywność po świętach? Czy dobrze zamroziłeś żywność po świętach?
Sprawdź, na co warto zwrócić uwagę.

Pistacjowe propozycje w zimowym menu Starbucks® podbiją serca! Pistacjowe propozycje w zimowym menu Starbucks® podbiją serca!
Nowy rok to świetna okazja, by odkryć coś nowego. Zimowa oferta Starbucks® z pistacjowymi smakami z pewnością zachwyci! Od 7 stycznia w kawiarniach pojawią się limitowane Pistachio Flavour Latte oraz pyszne pistacjowe wypieki!

HELIO sponsorem głównym imprezy charytatywnej „Muzyka nie wyklucza” HELIO sponsorem głównym imprezy charytatywnej „Muzyka nie wyklucza”
Z radością informujemy, że marka HELIO została sponsorem głównym wyjątkowego wydarzenia charytatywnego „Muzyka nie wyklucza”. Celem projektu jest wsparcie osób z niepełnosprawnościami oraz promowanie integracji i równości poprzez sztukę.

Świąteczne dania w ekspresowym tempie z bakaliami BackMit
Przed nami Święta. Czas spotkań przy choince, radosnego ucztowania i…wielu godzin spędzonych na komponowaniu menu.

Jak cieszyć się Bożonarodzeniowymi smakołykami bez wyrzutów sumienia? Jak cieszyć się Bożonarodzeniowymi smakołykami bez wyrzutów sumienia?
Święta, święta… a co po świętach? Ociężałość, zły nastrój, detoks? Otóż nie! Ten magiczny, wyczekiwany czas w roku nie powinien zakończyć się poczuciem winy, że sylwetka ucierpi przez chwilę przyjemności, jaką jest rodzinne rozkoszowanie się jedzeniem. Jak temu zapobiegać?

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Pistacjowe propozycje w zimowym menu Starbucks® podbiją serca! Pistacjowe propozycje w zimowym menu Starbucks® podbiją serca!
Nowy rok to świetna okazja, by odkryć coś nowego. Zimowa oferta Starbucks® z pistacjowymi smakami z pewnością zachwyci! Od 7 stycznia w kawiarniach pojawią się limitowane Pistachio Flavour Latte oraz pyszne pistacjowe wypieki!

Czy dobrze zamroziłeś żywność po świętach? Czy dobrze zamroziłeś żywność po świętach?
Sprawdź, na co warto zwrócić uwagę.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito