Artykuły prasowe
Zdrowie prosto z natury. Jarmark Produktów Regionalnych w Porcie Łódź.
Cynamon, wanilia, imbir czy goździki – to najlepsze aromatyczne dodatki, które rozgrzeją nas w zimową pogodę. W parze z przyprawami, na pomoc w chłodne dni przychodzi także miód, naturalnie wzmacniający odporność.
Raport FRoSTY: Gatunek ryby wygrywa z jej ceną
Polacy, kupując mrożone produkty rybne, przestali kierować się głównie kryterium cenowym – wynika z raportu opracowanego na zlecenie firmy FRoSTA. Obecnie zwracają uwagę przed wszystkim na gatunek i jakość mięsa ryby w gotowym produkcie.
Strączki dobre na wszystko
Strączki warto uwzględnić w codziennym menu. Są nie tylko pożywne, lecz także możemy z nich ugotować prawie wszystko. Niezależnie, czy będzie to fasolka po bretońsku, kotlety z ciecierzycy, czy pasztet z grochu, łatwo i smacznie doprawimy je przyprawą do dań z fasoli Galeo.
Grupa METRO i Techstars uruchamiają program dla start-upów z sektora rozwiązań cyfrowych dla handlu
12 czerwca 2017 roku ruszy nowy program akceleracyjny prowadzony przez Grupę METRO (w Polsce działającą pod marką MAKRO) we współpracy z firmą Techstars, skierowany do start-upów z sektora rozwiązań cyfrowych dla handlu detalicznego.
Majonez Kielecki od teraz wygląda tak!
Flagowy wyrób Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem”, produkowany nieprzerwanie od ponad 57 lat właśnie przeszedł restylizację etykiety.
Dzień Babci i Dziadka. Upiecz Dziadkom radość! Czyli pyszne ciasta w prezencie
Dzień Babci i Dziadka coraz bliżej! 21 i 22 stycznia pokaż w zupełnie nowy sposób, jak bardzo ich kochasz! Z tej wyjątkowej okazji, zamiast jak co roku kupować prezenty, możesz pójść w odwiedziny z… własnym ciastem.
Program edukacyjny „Extra Szkolna Stołówka”
Wygodna, przystosowana do spożywania posiłku bez pośpiechu, zachęcająca do jedzenia, przytulna, bo jej atmosfera ma przypominać rodzinne zasiadanie do stołu – taka, czyli „extra”, powinna być szkolna stołówka.
18 stycznia 2017 ruszyła wielka, urodzinowa loteria supermarketów Mila!
Ponad 2000 meganagród czeka na konsumentów sieci Mila. Do wygrania co tydzień m.in. bony na zakupy, atrakcyjne zestawy noży i smartfony. Nagrodą główną w loterii jest samochód Skoda Rapid.
Słodki podwieczorek dla Babci i Dziadka
Dzień Babci i Dziadka to doskonała okazja, aby wyrazić im swoją miłość i wdzięczność. Doskonałym pomysłem na uczczenie tego wyjątkowego czasu w szczególny sposób jest wspólny podwieczorek przygotowany ot tak… prosto z serca.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.
Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.
Najczęściej czytane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
